De volle maan: hoe komt het dat we zoveel last hebben?

Vandaag nemen we de volle maan en de invloeden hiervan onder de loep! Wat maakt dat mensen zoveel last hebben van de volle maan en dan met name betreft slecht slapen? Lees snel verder!

De invloed van de volle maan op ons lichaam

Bij het last hebben van een volle maan denkt men voornamelijk aan eigenlijk aan spirituele redenen. Hoewel deze straks zeker aan bod komen, wil ik ook even rustig stilstaan bij het lichaam en de invloed daarop. Want een lichaam staat niet zover van een geest vandaan natuurlijk!

Zoals we wellicht weten is het twee keer per dag eb en twee keer per dag vloed. Hoe voller de maan is, hoe meer water het aantrekt: hoe meer ‘vloed’ het is. Vloed trekt het (zee)water aan. Maar een menselijk lichaam bestaat natuurlijk ook uit veel water! Hierdoor is het wijselijk om aan te nemen dat we ons letterlijk anders in ons lichaam voelen 1 keer een paar dagen per maand. Terzijde: tijdens de nieuwe maan is het ook heftiger vloed dan normaal.

Het is dus logisch als een lichaam anders reageert tijdens de volle maan, want het voelt zich letterlijk ietsje anders dan de rest van de maand. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld piekeren en slecht slapen of andere uitvergrote lichamelijke ongemakjes. Als een lichaam zich anders voelt, dan kun je denken aan een (tijdelijke) energieverandering. En daar word je vanzelf onrustig van. En reageert het lichaam anders, dan reageert de geest daar ook op.

De invloed op onze geest

Wanneer een lichaam zich anders voelt, gaat de geest zich ook anders voelen. Zo staan slecht slapen en piekeren niet ver van elkaar vandaan. En veel moeten plassen als je daar gevoelig op bent en blaasonstekingen en je niet lekker daardoor voelen dus ook niet! Maar elke geest reageert anders. Als je zoiets als migraine in de familie hebt zitten, dan ben je daar tijdens de volle maan vanzelf gevoeliger voor. Gepaard met eventueel gepieker en getwijfel. Dit door erfelijkheid of energiekoorden hebben. Maar speelt dit totaal niet in de familie, dan heb je hier tijdens de maan ook niet zoveel last van!

Energieschommelingen zijn er alleen op je gevoelige of kwetsbare punten. Een ander voorbeeld is erfelijkheid en psychische problematiek. Zo kun je merken dat je tijdens de volle maan je bijvoorbeeld instabieler voelt. Het helpt gelukkig om daar niet zo hard tegen te vechten en het even te accepteren.

Spiritualiteit

Een gave dat eventjes aanspringt, iets waarnemen middels zien, voelen of een ander zintuig, gebeurt vooral bij energieschommelingen. Dat komt omdat je iets waarneemt met je gave via prikkels. Prikkels zijn onzichtbare informatie die tot je komen via je lichaam. Heb je er last van of begrijp je ze? Dan heb je een gave. Vaak ervaar je meer prikkels dan anderen als je hooggevoelig bent. Dan heb je gewoon een dunner energetisch schild en mag je extra waarnemen. Soms via pijn, dat is wel vervelend, en soms via leukere signalen.

Soms worden gaves door omstandigheden versterkt. Zo zie je geesten sneller in spiegels dan met het blote oog omdat de spiegel ander zicht levert dan normaal. Of voel je sneller een overledene tot je spreken als je slaapt. Een volle maan is ook een energieschommeling en omstandigheid. Zo kun je dus veel meer open staan voor je gaves inclusief de mooie en niet leuke kanten dan normaal! Dus het kan zomaar zijn dat je tijdens de volle maan meer stemmen hoort of meer droomt. Zo zit dat dus!

Nederlands: de volle maan en de invloed op ons in vogelvlucht

Engels: hooggevoeligheid

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De volle maan: hoe komt het dat we zoveel last hebben?”