5 manieren om laagdrempelig contact met gene zijde te leggen

5 manieren om contact

Wat houdt gene zijde in?

Veel mensen hebben wel eens van gene zijde gehoord. Daarom bespreken we vandaag 5 manieren om contact met gene zijde te leggen! Voordat ik dat kan doen, licht ik graag nog even toe wat dit allemaal precies inhoudt. Dan is dat voor de rest van het artikel duidelijk.

De meeste mensen denken bij gene zijde aan geliefde overledenen. Hoewel niet fout, is het meer dan dat. Je kunt eigenlijk denken aan al dat voor het blote oog onzichtbaar is of alles dat geen stoffelijk omhulsel heeft. De meesten denken vervolgens aan gene zijde (helder)zien. Dus geesten zien. Echter zijn er natuurlijk veel meer manieren van contact leggen. Denk ook aan de andere gaves, zoals heldervoelen of -horen.

Voordat we bespreken hoe je contact kan leggen met het onzichtbare, staan we even stil bij het waarom aspect. Er wordt meestal contact gezocht met de andere zijde vanuit gemis of nieuwsgierigheid. Je kunt dan denken aan contact zoeken met een overledene of een verdwaalde geest. Mensen nemen op de 1 of andere manier iets waar van hun bekende overledene of een geest en willen dat dan vertalen.

5 manieren om contact te leggen met gene zijde- 3/5

Zelf contact leggen met gene zijde kun je als volgt bewerkstelligen:

-Je kunt vragen om een droom. Ikzelf doe dat nog regelmatig als ik moeilijk antwoord kan verkrijgen op een andere manier. Je kunt simpelweg vragen om een advies of begroeting in je droom. Meestal gebeurt dat wel binnen een maand, mits je positieve intenties en een beetje vertrouwen hebt;

-Als je wat minder van de dromen bent, kun je tekens vragen. Dan vraag je of bijv. je overleden oma zich wil laten opmerken gedurende de komende dagen. Verwacht niet haar stem, haar geur of de andere bekende dingen, maar sta open voor alles. Een teken is niet altijd even makkelijk te bewerkstelligen. Zeker niet voor overledenen die hebben geleefd: niet iedereen is even vaardig in tekens sturen;

-Gebruik je gave! Nogmaals: verwacht niet dat als je contact wil leggen met je gids of overledene, dat het via een bepaald zintuig moet komen. Nee, wees op al je zintuigen alert. Zie je sowieso al vaak schimmen of kleuren? Dan kun je inderdaad focussen op de entiteit zijn. Maar ben je meer iemand die vreemde geuren ruikt of veel doorkrijgt met het hoofd (helderweten). En let op: weet je niet of je een gave hebt? Bekijk dan de keerzijde van gaves. Vaak hoofdpijn is een teken van helderzien of helderweten. Snel lichamelijke klachten is heldervoelen. Tinnitus is vaak helderhoren. Ze zijn wat negatiever, maar wijzen wel op een gave die trouwens wachten om gebruikt te gaan worden.

5 manieren om contact te leggen met gene zijde- 5/5

-Soms kun je lang wachten op tekens, maar als je niet weet hoe je moet zoeken, kun je beter een subtiel signaal vragen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is vragen of de persoon of gids waar je aan denkt zich wil laten opmerken aan jou. Het zal je verbazen hoe je bijv. kippenvel, gekriebel of rust/ onrust kunt voelen. Elke keer als je het vraagt, zal dit gevoel weer moeten komen;

-Speel ‘spelletjes‘. Vraag eens of je binnen een week je lievelingsbloem mag vinden. Je zult zien dat je zomaar je bloem tegenkomt op straat of dat iemand zaden kado doet. Hoe meer je erin gelooft, hoe beter dit werkt. Je kunt ook geheel andere dingen vragen, zoals een advies over welke sport je moet gaan doen.

Bonus: uiteraard kun je ook contact leggen door bewust te pendelen, tarot te leggen of ouija te spelen (dit laatste raad ik wel sterk af). Maar ze kosten wat meer inspanning en vertrouwen in jezelf, daarom vinden de meesten de eerste 5 manieren fijner!

Gevaren van contact

Eerder noemde ik contact uit gemis en contact door nieuwsgierigheid. Beide hebben wel valkuilen. Dat neem ik even door:

-Wanneer je contact zoekt uit gemis, met bijv. pendelen of tarot, dan ben je kwetsbaar. Wanneer je aanleg hebt voor vervelende geesten aantrekken, en dat heb je als je een vloek o.i.d. op je hebt of geesten zijn aangetrokken tot instabiliteit in je omgeving, dan kun je het gauw moeilijk krijgen;

-En wanneer je contact zoekt uit nieuwsgierigheid, kan je ook een geest aantrekken die vervelend doet, die even nieuwsgierig is. Die zich gaat gedragen als klopgeest en kleeft dan steeds aan je energie.

Welke van de 5 manieren van contact leggen gebruik jij wel eens?

Engels: waarom kinderen sneller geesten zien

Nederlands: hoe herken je klopgeesten?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “5 manieren om laagdrempelig contact met gene zijde te leggen”