Kunnen kinderen geesten zien?

Er is al veel bekend over geesten en veel bekend over deze waarnemen. Ik loop dit eerst kort door om in te kunnen gaan of kinderen geesten kunnen zien.

Geesten waarnemen wordt meestal helderziendheid genoemd. Dat betekent dat degene die ze waarneemt anders en meer kan zien dan andere mensen in de omgeving. Namelijk energieën zien. En gezien geesten geen lichaam hebben, zijn zij een energie: gedachten en gevoelens! Die kun je dus zien in het lichaam van hoe ze waren vroeger, maar let op: je kunt ze ook op andere manieren waarnemen, zoals voelen met kippenvel of helderruiken. Maar vandaag gaan we het meest in op helderzien.

Kunnen kinderen geesten zien: oorzaken

Eigenlijk weten de meesten wel dat kinderen geesten kunnen zien. En kinderen kunnen veel makkelijker geesten zien dan volwassenen! Dat zal ik toelichten. Een kind is nog niet zoveel bezig met de wereld om zich heen. Niet zoveel bezig met wat er verwacht wordt en met de verantwoordelijkheden van financiën en voor anderen zorgen. Ze zijn lekker puur. Kinderen zijn daarom altijd wel hooggevoelig. Omdat ze niet zo bezig zijn met de wereld om heen, om het zo even te verwoorden, en veel bezig zijn met hun gevoel. En dat maakt dat ze ontzettend openstaan voor verschillende belevingen. Geesten weten dat en zijn ook een beleving, dus trekken vaak ook naar kinderen toe. Als het kind al helderziende genen heeft, dan kan hij geesten makkelijk helderzien. En andere kinderen nemen ze natuurlijk op andere manier ook veel waar.

Kunnen ze geesten zien: symptomen

Als een kind geesten ziet, herken je dat op verschillende manieren. Ze zijn best logisch. Ik zal ze opsommen:

-Kinderen kunnen ontzettend plots staren naar een plek waar met het blote oog niets te zien is. Dan zien ze vaak een schim of ziel van een mens of dier;

-Ze doen uitspraken over ‘die man zei…’ of ‘oma (die overleden is) zegt…’ terwijl deze mensen niet te zien zijn of overleden zijn;

-Ze hebben moeite met bepaalde plekken in het huis zoals de slaapkamer, omdat daar een geest staat;

-Het kind kan ook vervelende geesten zien, of boze, maar misschien niet kunnen uiten. Het gevolg is dat het kind dan vaak boze of bange buien heeft die niet te verklaren zijn.

Hoe ontwikkelen kinderen zich betreft geesten zien?

Kinderen ontwikkelen op verschillende manieren richting hun volwassenheid betreft geesten zien. In de link kun je daar meer over lezen, maar samengevat kunnen ze op 2 manieren ontwikkelen hierin. Betreft 1 pad houden ze hun gave, omdat dat hun levensles is, omdat hun omgeving begripvol is of omdat ze het zelf graag willen. En het andere pad is dat ze erg bezig gaan met hun verantwoordelijkheden en hun helderziendheid simpelweg loslaten.

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Be the first to comment “Kunnen kinderen geesten zien?”