Jezelf reinigen van negativiteit en negatieve mensen

jezelf reinigen van negativiteit

Jezelf reinigen van negativiteit: wat is negativiteit?

Vandaag bespreken we hoe je jezelf kunt beschermen en reinigen tegen negatieve mensen en negativiteit. Laten we daarbij beginnen met: wat valt er allemaal onder negativiteit? Veel mensen die denken gauw aan extremere zaken zoals vloeken, magie of boze oog. Dat kan er zeker onder vallen! Deze 3 worden vaak door derden bewust aangedaan en is een heftige vorm van negativiteit. En mag verdreven worden. De samengevatte symptomen van zulke energie op je hebben, zijn schimmen zien, somberheid, financiële problemen, relatieproblemen, etc..

Maar negativiteit is ook eigenlijk al een negatieve werkplek of vervelende gedachtes hebben. En dan kom je wat sneller uit op negatieve mensen die niet zozeer het slecht met je voor hebben, maar het zich vooral zelf moeilijk maken.

Wat betekent voor jou eigenlijk ‘een negatief mens’?

Een mens wordt door jou niet zomaar als negatief beschouwd. Daarom som ik de meest voorkomende factoren op waarom mensen last van een ander denken te hebben:

-Je hebt het idee dat je wordt leeggezogen door iemand. Dat kan je voelen als iemand zelf veel problemen heeft of zich niet lekker voelt. Je komt er dan meer moe vandaan dan dat je kwam. En die ander voelt zich vaak júist lekkerder. Eigenlijk heet dat ook healen, dan heb je die ander onbewust geheald. Je kunt ook merken dat je praktijk niet meer loopt;

-Die ander zit op de één of andere manier in je allergie. Dat houd je bezig. Vaak zit iemand in je allergie omdat je er zelf associaties mee hebt. Bijv.: stel je bent altijd vrolijk en je wil vooral zo blijven, dan kan het je erg irriteren dat iemand anders pessimistische gedragingen vertoont. Meestal komt dat omdat ze je herinneren aan jouw tijd van hoe jij somber was;

-Degene heeft andere normen en waarden. Dat zijn meestal de mensen waarover je de gedachten hebt als: ‘ik kan me niet voorstellen waarom iemand zo zou doen’.

Hoe je deze punten trouwens kan tackelen, is door na te gaan waaróm iemand iets met je doet. Waarom is deze persoon zo? Dat brengt veel rust. Want je dan nog irriteren, heeft weinig zin als je weet waar iemand vandaan komt. Stel dus de vragen om ervan te leren, niet om de ander af te kraken.

Wat maakt de 1 gevoelig voor negativiteit en negatieve mensen?

Wat de één gevoelig maakt voor negativiteit en de ander stukken minder, is eigenlijk eenvoudig te beantwoorden. Namelijk door mindset en door hooggevoeligheid.

Mindset: wat je voedt en waar je je druk over maakt, daar gaat je energie naartoe. Dat is ook waarom je het idee hebt dat iemand energie kan stelen. Daarbij gelden ook belangrijke vragen als: gun je jezelf het beste? Wat wil je van het leven? Zie je een ander wel vanuit wat hij kán? I.p.v. niet kan? Dat scheelt al ontzettend in jezelf beschermen en reinigen tegen negativiteit;

Dan hebben we hooggevoeligheid/ hoogsensitiviteit: zelfs als bepaalde mensen de verkeerde zaken voeden, maakt dat niet dat zij zichzelf lichamelijk en emotioneel slechter voelen. Dat heeft te maken met de mate van je hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid betekent simpelweg de mate waarin je andermans prikkels kunt aanvoelen. Hoe meer jij dat voelt, hoe meer er in je systeem ook veranderd kan worden door een ander.

Zelf met jezelf reinigen van negativiteit aan de slag gaan

We hebben natuurlijk al de tips mindset, de ander vanuit zijn kunnen bekijken en het omgaan met hooggevoeligheid summier besproken. Wat kun je verder doen om jezelf een handje te helpen na aanraking met negativiteit of negatieve mensen?

Qua mindset valt er één en ander te behalen door simpelweg te gaan inlezen over zaken die je interessant vindt, denk aan filosofie of een paar gesprekken met de psycholoog.

Betreft hooggevoeligheid, is leren je energie te beschermen fijn of als dat niet in je straatje ligt, bijvoorbeeld affirmaties te doen ‘s ochtends, even stil te staan bij het begin van je dag over wat je wil van de dag.

Veel mensen gebruiken ook spullen/ ritueeltjes. Denk aan blauwsel om zichzelf schoon te maken nadat ze in aanraking zijn gekomen met iemands boze oog. Bekijk er meer over:

Nederlands: jezelf beschermen tegen negatieve mensen

Je kunt ook denken aan je huis reinigen met salie. Ook dit is fijn om te doen na kortdurende aanraking met vervelende mensen of vermoedens van af en toe een geest in huis.

salie

Of gebruik edelstenen. Door hun lieve en unieke werking afhankelijk van de steen, kun je precies gebruiken wat je nodig hebt. Is het grenzen weten te trekken tegen een negatief iemand? Dan is een toermalijn een slim idee. Is het liever voor jezelf zijn? Dan is een rozekwarts fijn.

Je kunt ook met onderstaande zwarte kaars testen of je een vorm van negativiteit bij je hebt, zoals 1 van deze 15 soorten negativiteit.

Jezelf reinigen van negativiteit met sterke rituelen

Je kunt ook een goede opfrissing overwegen. Denk aan jezelf laten verdrijven van negatieve geesten of hardnekkige energie:

Verdrijvingen

€75.00 – €350.00 incl. BTW

Of jezelf vooraf beschermen.

Maar zoals je wellicht door het artikel heen hebt gelezen, werken al deze opties het beste als je de tips over je mindset en hooggevoeligheid ook ten harte neemt. Heel veel zaken qua energie zijn op te lossen, maar als je de verkeerde wolf voedt, dan heb je altijd grote kans om terug bij af te komen. Het is dus altijd meer dan een object of verdrijving doen dat maakt dat je je beter voelt. En dat is bij naar een psycholoog gaan overigens hetzelfde:).

Welke manieren van jezelf reinigen van negativiteit gebruik jij?

Engels: hoe snel loop je magie op?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Jezelf reinigen van negativiteit en negatieve mensen”