De Chinese horoscoop per je sterrenbeeld!

De chinese horoscoop per sterrenbeeld van 2022!

Welkom in het jaar van de tijger! Deze horoscoop is te lezen aan de hand van je eigen sterrenbeeld. Je eigen sterrenbeeld zal echter gekleurd zijn door het jaar van de tijger en het Chinese nieuwjaar begint op 1 februari 2022 en duurt tot 22 januari 2022! Nieuwsgierig geworden naar wat dit jaar voor jou in petto heeft? Lees gauw de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2022! Let op: de horoscoop is geschreven aan de hand van de energie en hoe die voor de meesten ligt. Daarom hoef je je niet altijd hierin te kunnen vinden. Lees ook alvast de jaarhoroscoop van 2024!

Eerst uitgelicht: de tijger

Hallo,

tijger!

Geboren in 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Jij staat dit jaar in de belangstelling en er worden ook veel tijgertjes geboren! Laten we daarom even stilstaan bij wie je ook alweer bent en afsluiten met wat we allemaal van jou kunnen verwachten.

Tijger zijn is best wel leuk, hè? In het kort ben jij dan ook:

 • moedig;
 • doortastend;
 • opkomen voor de zwakken;
 • allergisch voor onrecht;
 • liever lui dan moe;
 • ondernemend
 • en wat ijdel.

Hoewel prachtige eigenschappen, brengt dit nogal wat met zich mee dit jaar: Bij teveel van jou is dit jaar namelijk gevoelig voor turbulentie, foute beslissingen, burn-outs en ja, oorlog. Je hebt gewoon heel veel energie. Maar met een goede balans van jou leren mensen voor hunzelf te kiezen, niet teveel piekeren, zichzelf te accepteren en niet te settelen voor minder dan geluk.

Op financieel gebied merk je dit jaar mensen die op je lijken en jouw tempo hebben. Kansen komen aanwaaien. Maar wees zorgvuldig: slaap er soms een nachtje extra over. En pas ook op met het geld uitgeven.

Op het gebied van de liefde kun je wat moeite hebben met het vinden van diepgang. Of heb je zelf niet zoveel zin daarin dit jaar? Ook goed! De kans is ieder geval groot dat je een gelijke treft of overeenkomsten binnen je relatie gaat vinden.

Lees gauw je over jou eigen sterrenbeeld in de Chinese horoscoop per 2022!

De voorspellingen aan de hand van de rest van de sterrenbeelden in de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2022!

Rat: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

 • Charmant;
 • Efficiënt;
 • Analytisch;
 • Ondernemend;
 • Materialistisch;
 • Flexibel;
 • en wat ijdel.

Als je kijkt naar wat dit jaar centraal staat: turbulentie, voor jezelf opkomen en kansen pakken, houdt dit niets anders in dan dat het een fijn jaar voor jou wordt. Het feit dat je met de algemene energie van dit jaar veel gemeen hebt, maakt dat je gewoon gemakkelijker krijgt wat je nodig hebt. Je krijgt dingen aangereikt of verklarende dromen die je verder helpen. Heerlijk!

Pas wel op voor niet voldoende rust nemen! En pas ook op voor andere enthousiastelingen die minder lang willen volhouden dan jij. Jij gaat voor de lange termijn. Laat je niet teveel in met mensen die mee willen liften en snel opgeven. Daar krijg je anders flink last van.

Op financieel gebied is er verdeeldheid onder jullie ratten. De 1 maakt sprongen en verdient veel en de onderneming gaat lopen. Maar een rat die niet op zijn plek zit, merkt enorm veel tegenslag. Gebruik je intuïtie en leef elke dag alsof het je laatste is om een goede financiële situatie te verkrijgen.

Op liefdesgebied heb je niet zo heel veel tijd voor relaties. Maar door het financiële leerstuk, weet je meteen wie lange termijn liefdes zijn en wie niet. Dus je zal effectief daten of een goede gebalanceerde relatie hebben.

Os: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

 • Krachtig;
 • Geduldig;
 • Harde werker;
 • Eigenwijs;
 • Kiest de korte route;
 • Soms boos naar anderen.

Wat dit jaar centraal staat is zo’n beetje alles waar jij niet helemaal voor staat. Dus verwacht ook het zien van kanten van jezelf die je niet zo erg kent. Je wordt zo wat sneller uit routine getrokken en dat kan je soms wat van slag maken.

Wat je gelukkig wel overeen hebt is het stukje ‘geen tijd verdoen’. Hierin word je dit jaar dus wat meer geholpen. Mensen houden je niet onnodig op, maar je plannen lopen gewoon lekker door.

Op carrière gebied heb je wat te maken met mensen die steeds een andere weg willen inslaan. In hoeverre wil je volgen, is de vraag dit jaar. Of wil je niet meer meebewegen en kies je je eigen weg?

Konijn: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

 • Elegant;
 • Intuïtief;
 • Gevoelig;
 • Voorzichtig;
 • Conflict vermijdend.

Wat een turbulent jaar voor jou. Het zal lonen om soms wat minder in de emotie te zitten. Maar dat loont niet per se voor jou, maar voor het kunnen omgaan met je omgeving. Dit jaar zijn mensen niet bepaald conflict vermijdend, dus dat wordt spannend. Maar jij kunt dit!

Op financieel gebied wordt er dus ook niet heel veel rekening met je gehouden, maar… je bent wel 1 van de weinige die de tegenpool is van de tijger. Dat houdt in dat je ook heel goed kunt signaleren wat een team nodig heeft. Dat maakt jou ontzettend sterk. Blijf gewoon geloven in jezelf en pas je niet teveel aan.

Door dit alles staan je antennes erg aan. Omdat er elke keer dreigt over je grenzen heen te worden gelopen, sta je op scherp. Maar dit maakt ook dat je betreft het liefdesgebied goed kunt voelen wie bij je past. En het jaar van de tijger maakt ook nog eens dat je soms wel eens op iemand af durft te stappen!

Draak: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

 • Trots;
 • Levendig;
 • Extravert;
 • Onweerstaanbaar;
 • en voelt zich bijzonder.

Als draak zeggen ze wel eens dat je voor het geluk geboren bent. Voelt dat niet zo? Dan kan ik je wel vertellen dat je waarschijnlijk iets van een vloek op je hebt. Een tijger slaat gelukkig bij je aan, al zijn ze nog wat meer empathisch en ga jij liever voor eigen geluk, waarvoor ik je persoonlijk geen ongelijk geef. Maar verder past het onverwachte en doortastende van het jaar van de tijger goed bij je!

Op gebied van werk krijg je dan ook talloze kansen die jij als geen ander op tijd signaleert. Dit is namelijk een turbulent jaar en geluk signaleren kun jij als geen ander. Natuurlijk krijg je ook wat jaloezie, maar dat deerde je voorheen ook niet zo gauw.

Op gebied van de romantiek merk je dat het jaar van de tijger rust geeft en je wat gevoeliger maakt. Allemaal helemaal niet verkeerd om een juiste tegenpool te kunnen vinden dus!

Slang: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

 • Sluw;
 • Mysterieus;
 • Intelligent;
 • Artistiek;
 • Sensueel;
 • maar soms onbetrouwbaar.

Leven als slang in een voor onrecht opkomende energie dit jaar, vraagt soms wel wat. Empathie? Liever niet. Je vindt dat anderen ook gewoon eens aan zichzelf moeten denke en doen wat hun gevoel hun ingeeft.

Op werkgebied houdt het in dat er kansen komen en dat je die pakt, maar dat je ook wordt gezien als egoïstisch. Het is een lastig jaar om je draai hierin te vinden.

Op liefdesgebied merk je steeds net geen aansluiting te kunnen vinden. Ze passen niet geheel bij jou. Aan jou de kunst om de schoonheid te zien in de empathische mensen. Misschien is he precies wat je nodig hebt.

zwarte magie en pech

Paard: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

 • Loyaal;
 • Elegant;
 • Alles voor het doel;
 • Intuïtief;
 • Leergierig;
 • Populair;
 • en wat egocentrisch.

Voor jou dit jaar een fijne energie betreft doortastendheid van mensen om je heen. Soms stoort het je dat er te lang wordt stilgestaan bij gevoelens. Je denkt dat die ook gewoon opgelost kunnen worden door te handelen in plaats van te praten. Soms heb je daar geen ongelijk in.

Op werk kom je wel aan je trekken! Daar gaat alles vlot en er wordt vooral in kansen gedacht. Hopelijk zit je wel in het goede team.

Op het gebied van liefde is er soms een wat eenzaam gevoel. Dat is tegenstrijdig, want de energie van de tijger helpt je juist goed bij het behouden van je eigen energie. Gelukkig merk je daarom aan de andere kant dat je dit jaar juist veel goede ideeën krijgt over gelukkig worden.

Geit: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

 • Creatief;
 • Rustig;
 • Hartstochtelijk;
 • Grote verbeeldingskracht;
 • Oprecht; 
 • en een tikje vreemd.

Qua vindingrijke sfeer in het jaar van de tijger en alle wisselingen, is het geen vervelend jaar voor jou! Echter ontbreekt het je soms wel aan rust. Maar je grote verbeeldingskracht zal tot manifesteren leiden dit jaar.

En dat manifesteren zal zich ook goed kunnen uiten op je werk. Je zult zien dat je durft te dromen. En dat je die dromen wil aanhouden en volgen. Doe je dat, dan staat niks je in de weg.

In de liefde merk je aansluiting bij de meeste mensen om je heen. Het raakvlak zit hem vooral in mensen treffen die oprecht zijn. Wordt/ blijft het dan ook een relatie? Dat weet alleen jij.

Aap: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

 • Humor;
 • Vrolijk;
 • Creatief;
 • Inlevend;
 • maar soms de vrede te lang willen bewaren.

Dit jaar wordt wel wat aanpassingsvermogen van jou gevraagd. Zie je dat ook in? Een tijger is vrijwel het tegenovergestelde. Jij leeft liever vrij en los en hebt geen zin in conflicten of gedoe. Een tijger pakt liever aan. Maar hij heeft je ook nodig. Zonder apen zouden er alleen maar botsingen zijn.

Op werk merk je eigenlijk wel een fijne energie. Je kunt je inleving en creativiteit prima kwijt en kan inschatten wat een ander van jou verwacht en dit inzetten in je voordeel. De sfeer op werk is namelijk recht vooruit. Aan jou de kunst om dit naar je hand te zetten.

Op liefdesvlak merk je veel behoefte aan vriendschappen. Zorg dat dat stabiel is en dat je jezelf nog beter leert kennen. Dan heb je een mooie basis voor later dit jaar.

Haan: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

 • Kleurrijk;
 • Onbevangen;
 • Beschermend;
 • Nuchter;
 • maar soms wat stug.

Wordt dit jouw jaar, haan? Tja, veel past bij je, maar veel routine is er dit jaar niet bij. Alles wordt elke keer aangepast. Daar ga je niet heel fijn op. Maar gelukkig kun je je na wat tijd voor jezelf weer herpakken. Dat komt door die nuchterheid: het is zoals het is.

Op werk merk je vooral behoefte om te ondernemen. Je ziet zaken in die je nooit eerder hebt gezien en wil dat zo snel mogelijk tot uiting laten komen. Doen!

Op het gebied van de liefde merk je natuurlijk eerder korte romances dan lange, immers is de tijger wat wispelturig, maar dat hoeft niet voor elke Haan natuurlijk te gelden.

Hond: 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

 • Opmerkzaam;
 • Open en eerlijk;
 • Trouw;
 • en soms wat pessimistisch.

Dit wordt geen slecht jaar voor jou! Je eerlijkheid remt met de energie van het jaar van de tijger en dat doet goed. Ook het opkomen voor de zwakken heb je gemeen. Heerlijk. Je zult dus gezien worden!

Op financieel gebied merk je toch wel dat het soms sneller gaat dan jij aankan. Dat snap ik. Vertrouw op je gidsen en dat zij dit jaar doen wat nodig is voor jou om het daarna zo rustig mogelijk te maken.

Op liefdesgebied ga je zeker ook niets te klagen hebben. Het sluit aan bij je karakter.

Tenslotte de laatste in de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2022 – Varken: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

 • Tolerant;
 • Aardig;
 • Waarheidsgetrouw;
 • Gezellig;
 • en soms wat goedgelovig.

Voor jou een jaar, varken, waarin je bezig bent met waarheden uitpluizen. Daar is dit jaar goed voor. Maar je kunt ook last hebben van de energie van de tijger en daardoor merken dat je minder makkelijk bij je intuïtie kan.

Op werkgebied merk je dat je misschien zult solliciteren op verkeerde functie. Onthoud dat je intuïtie soms langer de tijd nodig heeft om door te komen, dus beslis niet te gauw.

Op liefdesgebied merk je soms teleurstelling omdat je ook hier te snel goede hoop hebt. Het wordt beter hoor! Dit is een perfect jaar om meerdere manieren om bij je intuïtie te komen uit te vinden. Daar ga je voor altijd wat aan hebben!

Dit was het weer voor de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor in 2022!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De Chinese horoscoop per je sterrenbeeld!”