Je aura beschermen en reinigen

Je aura beschermen

Oorzaken van een (open) aura

Iedereen heeft de grapjes wel eens gehoord over dichtbij een aura komen. Of gehoord van een aura dicht laten maken. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Om uit te leggen hoe je een aura kan beschermen, zullen we moeten beginnen bij: wat is een aura en hoe komt hij zo open?

Een aura betekent simpelweg je energetisch veld, je energieveld om je heen. Deze hoort te bestaan uit je eigen fijne energie en de energieën van je gidsen en mensen die het goed met je voor hebben. Wanneer mensen het hebben over een open aura, bedoelen ze daarmee vaak hooggevoeligheid. Wanneer je erg hooggevoelig bent, neem je sneller negatievere energieën overal vandaan op. En hoe word je zo gevoelig? Dat heeft te maken met je levenslessen, je karakter, je omgeving en je vorig levens. Ofwel: je interesses, je open of gesloten karakter, je karma en je herinneringen uit vorig levens maken je meer of minder gevoelig.

Gevolgen van je te grote aura zonder hem te beschermen

Wanneer je aura erg open staat, ontvang je simpelweg veel prikkels. Wat zijn prikkels? Dat betekent dat simpelweg alles dat er is: overledenen, gidsen, spullen en dingen die bewegen, mensen, geluid, temperaturen, etc.. Waar je het meest gevoelig voor bent, dat valt je het meest op. De één let simpelweg nooit op temperatuur, en de ander heel veel. En de één heeft nooit last van geluid, en de ander is daar heel gevoelig voor. Dat heeft te maken met je gave. Temperatuur is vaak heldervoelen. Geluid is helderhoren.

Net als bij hooggevoeligheid, worden gaves gevormd door diezelfde vier gebieden als waardoor hooggevoeligheid gevormd wordt. Ik ga bij elk een voorbeeld geven:

-Als je in een vorig leven arm bent geweest waardoor je in de kou moest zitten, is de kans groter dat je heldervoelend bent dit leven. Want je onthoudt onbewust hoe erg je dat vond en je gave wil dat voorkomen;

-Wanneer je in je omgeving veel hoort over geesten en er wordt vrij over gepraat, dan kan je helderzien sneller ontwikkelen. Daar zitten ook wat erfelijke factoren mee verweven. Maar zit je in een onveilige omgeving, kun je ook helderzien ontwikkelen om bijvoorbeeld van te voren te voorspellen wanneer je het huis uit moet vluchten;

-Je karakter: wanneer je smetvrees hebt, is de kans groter dat je helderruiken of heldervoelen ontwikkelt. Heldervoelen om te helpen bepalen wat schoon is en wat niet. Helderruiken eigenlijk idem dito;

-Als het je levensles is om om te leren gaan met grenzen, is er grote kans dat je heldervoelen ontwikkelt, want dat maakt je les moeilijk maar leerzaam: je voelt wat een ander nodig heeft, maar moet toch voor jezelf opkomen.

En wanneer je aura te open staat zonder hem te beschermen, dan kan dit vervelende vormen aannemen: zoals uitslag krijgen betreft het heldervoelende, eng dromen als helderziende en vaak stank ruiken als helderruikende.

Tenslotte kan het vervelend worden als je last hebt van een vervelende omgeving, want dan komen hun nare intenties middels prikkels via je hoofdgave hard binnen. Zoals eczeem krijgen van bepaalde mensen (heldervoelen) of gestuurde geesten zien in dromen (helderzien) of een verstopte neus (helderruiken).

Je derde oog

Gelukkig zijn er ook hele leuke kanten aan bezig zijn met je aura. Het is niet allemaal kommer en kwel. Wist je namelijk dat als je op je aura traint, je derde oog makkelijker open gaat? Hierdoor krijg je prachtige visioenen!

Rituelen om je schild schoonmaken

Gelukkig zijn er veel laagdrempelige manieren om je aura schoon te maken. Sommige manieren werken tijdelijk en sommige werken wat langerdurend.

Als tijdelijke manieren kun je denken aan energetische trucs. Prikkels zijn namelijk heel letterlijk en zitten letterlijk op je huid als je voelend bent, op je oren als je horend bent, etc.. Het enige wat je hoeft te doen soms, is deze eraf wrijven of eraf douchen of een deur nadat je ergens bent gewest bewuster dicht te doen. Het sleutelwoord zit hem in ‘bewust’. Doe deze handelingen bewust en dan werkt het. Je ontvangt immers prikkels zodat je bewust van iets in jezelf of over anderen. Echter: dit maakt het effet soms ook van tijdelijke aard: omdat je in sommige gevallen nog niet weet waarom je de prikkels zo voelt. Maar soms heb je geluk, en is het voldoende en permanent om de boze cassière die op je keelchakra zat van je af te wrijven.

Als langdurende manieren kun je dan ook denken aan leren omgaan met energiekoorden. Hier geldt bewust worden: waarom voel je de ander zijn emoties zo sterk? Waarom neem je enge geesten waar in dromen? Hoe beter je weet waaróm iets is (bijv. uit jaloezie, waarschuwing of om de ander te helpen) hoe beter én langer alle oefeningen werken.

Je aura beschermen/ afsluiten

In het verlengde van koorden verbreken of tijdelijk prikkels van je afschudden, kun je ook je aura beschermen nog voordat een bepaalde prikkels verbinding met je maakt. Als je bijvoorbeeld weet dat een collega jou altijd hoofdpijn geeft, uit jaloezie of omdat ze zelf een vol hoofd heeft, dan kun je elke ochtend hier al bij stilstaan, jullie koord verbreken, en nooit die hoofdpijn meer ontvangen.

Hoewel ik fan ben van bewust worden (waaróm overkomt me deze prikkels+ klacht?) zodat men daar sterker en wijzer uitkomt, zijn er ook mensen simpelweg te moe voor het leren omgaan met koorden verwijderen of afblokken. Dat is ook begrijpelijk. Bijvoorbeeld omdat ze te jong of oud zijn, een beperking hebben, ziek zijn of te moe zijn door trauma’s. Ook voor hen is natuurlijk een methode. Je kunt dan denken aan je aura gedeeltelijk af laten sluiten of een object bij je te dragen die op moment dat je hem vast hebt, je aura gedeeltelijk dichtmaakt.

Waarom ik ‘gedeeltelijk’ benoem, is omdat: als je je aura geheel zou beschermen/ afsluiten, zou je je intuïtie niet meer kunnen voelen. Dat is simpelweg iets waar het universum niet mee akkoord gaat, is mijn mening, en daarom werkt een aura afsluiten nooit 100%. Je zou daarmee namelijk je levensles vermijden. Immers is jouw aura open door je les, en die van anderen stukken minder open door hun (andere) lessen. En die les, daar mag je mee om leren gaan. Lessen zijn niet altijd makkelijk of in 1 leven te leren.

Nederlands: je aura beschermen

Engels: hoe snel loopt iemand zwarte magie op?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Je aura beschermen en reinigen”