De (spirituele) reden achter misgunnen en afgunst

De spirituele reden achter misgunnen

Waardoor ontstaat misgunnen?

Misgunnen of een afgunstig gevoel krijgen bij dingen is niet zo zwart wit als het lijkt. Net als narcistische mensen waarschijnlijk ook niet zo geboren zijn. Het ligt dieper dan dat. Voordat we over de spirituele reden achter misgunnen beginnen, laten we even kijken wat nu echt de oorzaken van afgunst zijn:

1: Uiteraard komt afgunst vaak uit iemands eigen onvrede. Soms zit iemand zo diep in de problemen dat hij alleen maar overleeft en leeft. En een manier van overleven is iemand iets misgunnen, zodat de pijn van het eigen leven net iets minder pijnlijk wordt. In zo’n patroon komen doe je niet zomaar en is niet niks. Onthoud dat soms even wanneer jou iets wordt misgunt en bekijk het af en toe ook met iets meer liefde;

2: Je hebt je eigen doelen en karakter niet helder. Vaak komt dit als je teveel hebt geluisterd naar anderen of je zit te diep in een omgeving die het op een bepaalde manier doet waardoor je hier niet bovenuit durft te steken. Bang voor de prikkels en jaloezie die op je afkomen. En als je je eigen doelen hierdoor vergeet, hoe ga je ze dan ooit behalen? Ook hier geldt dan: wanneer je het gevoel hebt er niet meer uit te komen, kan je overgaan op misgunnen. En de mensen waarmee je had geresoneerd als je jezelf was, daar kan je dan snel jaloers op worden, want dat heet projectie;

3: Je schat jezelf niet op waarde. Vaak heb ik het dan over onderschatten, maar soms ook overschatten. Wat ben jij waard? Qua geld, bedrijf, in vriendschappen en in relaties? Als jij dat niet weet, dan zeg je op de verkeerde dingen sneller ja. Vaak zijn dan de dingen waar je jaloers op wordt, de dingen die je had kunnen bereiken als je jezelf op waarde schatte.

Uitzondering: de spirituele reden achter misgunnen

Maar wist je dat er ook 2 spirituele redenen zijn waarom mensen elkaar iets misgunnen? Deze liggen zonder de bewustwording hiervan best wel ver, buiten je macht.

4: Als eerst heb je iets dat heet heldervoelen. Iedereen kent dat nu wel zo’n beetje: pijn en emotie overnemen van anderen alsof ze van jou zijn. Maar het gaat vele lagen dieper. Je heldervoelt iets aan omdat iemand prikkels naar jou toezendt, bewust of onderbewust. Die prikkels worden naar je gezonden omdat je ervan mag leren. Het is informatie, maar dan onzichtbaar en dus ook een gave genoemd. Hoewel vervelend, is het namelijk nog steeds extra informatie. En wat is nog meer onzichtbare informatie? Iemands gedachten! En als je toevallig omgaat met jaloerse mensen, dan kun je zelf ook die gedachten krijgen;

5: Je bent helderwetend. Helderweten betekent dat je dingen doorkrijgt binnen 1 seconde. Het verschilt in gewoon denken in de snelheid dus. Simpelweg weet je dan een antwoord. En dat laat je vaak niet meer los. Helderweten wordt vaak ook wel eigenwijs zijn genoemd. Dat is wel logisch, helderweten en andere gaves zijn altijd een verlengde van je karakter.

Helderweten komt altijd binnen een seconde, maar soms komt het op onverwachtse manieren. Hier heb ik een heel goed voorbeeld: wanneer een kennis zegt dat hij een sollicitatie heeft en je denkt meteen: ‘ik hoop dat je het niet haalt!’, tuurlijk dan kan het te maken hebben met punt 1/3, maar het kan ook simpelweg toekomst voelen zijn. Zoals dat hij het niet wordt of dat hij er ongelukkig raakt. En eigenlijk komt dit héél vaak voor bij mensen die nog niet weten dat ze wetend zijn.

Jezelf helen

Wat kun je nu met deze info en de (spirituele) reden(en) achter misgunnen? Eigenlijk net wat je maar wil. Je kunt met punt 1 t/m 3 bijvoorbeeld aan de slag met een psycholoog. En bij het helderwetende gedeelte kun je leren omgaan met je gave. Je kunt tot slot je hooggevoeligheid leren reduceren.

Maar wat kun je vandaag al doen?

Ga bewuster douchen! Als je doucht, dan is punt 4 tijdelijk niet actief. Douchen spoelt andermans prikkels weg.

Zoek daarnaast patronen: heb je dagen dat je opeens niemand iets misgunt? En dan weer dagen dat je heel veel misgunt? Dat is dan niet logisch. En punt 1/3 zijn normaal gesproken gewoon logisch. Dus dan kom je gauw uit bij punt 4: met wie heb je simpelweg contact gehad recentelijk? En zie je patronen dat je elke keer negatiever wordt als je diegene hebt gezien? Mocht je geen patroon vinden, dan kom je sneller uit bij het helderweten: dan voel je toekomst. Maar let op: soms gebeurt die toekomst niet morgen, of zullen ze wellicht nooit aan je vertellen hoe het af is gelopen op die baan.

Reguleer je hooggevoeligheid/ heldervoelendheid

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De (spirituele) reden achter misgunnen en afgunst”