Edelstenen ter bescherming voor negatieve energie

Edelstenen ter bescherming voor negatieve energie

Hoe komt een edelsteen aan een effect?

Edelstenen hebben vooral door hun vindplaats hun werking. Denk aan edelstenen die uit diepe grotten worden gehaald en hun grondende werking bijvoorbeeld. En ze hebben hun werking door hun bestandsdelen. Maar vergeet ook niet dat een edelsteen vaak een werking heeft omdat heel veel mensen gelóven dat het die werking heeft. Dat maakt een edelsteen ook zoals we hem vandaag de dag kennen. Vandaag gaan we in op werkingen betreft aura reguleren en edelstenen ter bescherming van je welzijn.

Edelstenen ter bescherming van negativiteit

Er zijn veel bekende edelstenen die negativiteit weghouden of weghalen. Dit gaat met name om het tegenhouden van negatieve energie dat ontstaat uit jaloezie van anderen die dit bewust én onbewust naar je sturen. Bij onbewust kun je denken aan ontwensingen: mensen die zeer erg bezig met je zijn en hopen dat iets bij je mislukt. En dat soms zelfs ook gewoon in je gezicht zeggen. En bij bewust kun je denken aan gestuurde voodoo. Om dat levensgebied waar ze het op richten, zoals financiën of je relatie, bij jou te verslechteren. Er zijn veel stenen die hiervoor helpen:

-Denk allereerst aan de zwarte toermalijn. Dit is dé steen die bekend staat voor het afvoeren en tegenhouden van negatieve (gestuurde) energie/ magie. En straling, wat hetzelfde kanaal heeft als magie: een negatieve straling simpelweg;
-Ook de labradoriet is een favoriet. Deze beschermt je voor fout contact met je gidsen en intuïtie: hij bevordert je gaves simpelweg. Dit maakt hem fijn voor het buitenhouden van ongewenste geesten en het doorkrijgen van ingevingen wanneer mensen van buitenaf iets proberen te sturen;
-Tenslotte is de Jade fijn. Deze beschermt tegen letsel. En letsel kan gemakkelijker worden aangericht door magie.

Ik straal trouwens ook stenen in zodat ze nog effectiever werken!

Edelstenen ter bescherming van je (te) open aura (reguleren)

Er zijn ook veel stenen voor het beschermen van je hooggevoeligheid of open aura: of wel, het remmen van problemen die ándere mensen hebben maar die voelen als jouw eigen. Veel hoogsensitieve mensen voelen klachten van anderen namelijk aan alsof het van henzelf is.

-Als eerst kunnen we denken aan de turquoise. Deze steen beschermt en verandert soms van kleur bij onheil. Dit is fijn om inzicht te krijgen in je hooggevoeligheid en je omgeving;
-De tijgeroog weert vervloekingen en wordt vaak gebruikt als talisman. Maar ook deze steen helpt je de waarheid te achterhalen en dat maakt je qua wijsheid ook erg sterk. Het is een mooie combinatie voor hooggevoeligheid en magie;
-De amethist is fijn voor spirituele ontwikkeling. Hierdoor leer je makkelijker aan wat energetisch goed voor jou werkt.

Edelstenen die je na een vervelende periode opladen

Negativiteit weghalen is fijn, maar dan wordt er vaak nog iets vergeten. Hoe krijg je nu je vertrouwen weer terug in het leven en in de mens? Hoe kun je weer vertrouwen op je eigen systeem? En het leven weer aandurven en je vermoeidheid oplossen? Daarvoor zijn ook stenen1!

De rozekwarts is vooral een lieve steen die helpt (weer) van jezelf te houden. Onvoorwaardelijk;
-De aventurijn is een trooststeen. En helpt bij verwerken en dus opladen na een zware periode;
De bergkristal herstelt stoornissen in je energieveld en zuivert je omgeving. Dat is fijn, want soms kun je na iets verdrijven, nog steeds last hebben van ‘nasleep’, ook wel stoornissen genoemd.

Halen de stenen álle negativiteit en magie weg?

Eigenlijk geldt hier: beschermen is makkelijker dan genezen. Bedenk maar zo: een sjaal omdoen (beschermen) is vele malen makkelijker dan genezen van verkoudheid. Dat vertaalt zich dus in dat stenen makkelijker iets beschermen dan uit je systeem halen. Maar het is groter dan dat. Het hangt ook echt van je levensles af en de mate van datgene dat op je af is gekomen. Is het met hardnekkig ritueel gestuurd of was het een jaloezie van iemand die je maar één keer hebt gezien? Dit laatste kan een edelsteen veel beter aan. Het is dus altijd raadzaam om goed je intuïtie te gebruiken bij zaken als edelstenen en salie ter bescherming. Is het te lief? Kan het het probleem wel aan? Of mag je op onderzoek uit en echt laten verdrijven.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Edelstenen ter bescherming voor negatieve energie”