Hoe ontdek je je zielenmissie en levensmissie?

Hoe ontdek je je zielenmissie

Veel lieve mensen en met name lichtwerkers, zijn erg veel bezig met het achterhalen van hun zielsmissie. Dat geeft dan een gevoel van voldoening, doel en richtlijn in het leven. En hooggevoelige lieve mensen of lichtwerkers, willen ook gewoon zoveel mogelijk uit het leven halen, voor hunzelf en voor anderen. Dat komt omdat, vaak onbewust, hun vorig levens nog goed herinneren. En heel veel leed hebben gezien, maar ook hoe je dat mag aanpakken. Maar: hoe ontdek je je zielenmissie dan? Lees gauw verder!

Wat is een zielenmissie?

Een zielenmissie kan uit heel veel dingen bestaan. Het begint groots, grote vraagstukken. Ik zal de 4 grootste die ik in mijn praktijk tegen kom, beschrijven: mensen helpen, je eigen grenzen leren kennen, gelukkig worden, blokkades oplossen, omgaan met zware aspecten in het leven, etc.. En die vragen zijn in veel meer op te splitsen dan men denkt:

Mensen helpen: dit is een welbekende. Maar dat betekent niet dat je daarvoor per se in de zorg of hulpverlening moet werken. In tegendeel! Het kán, maar je kan ook een andere fijne baan hebben, iets praktisch en nuchters. En met dat geld iets nuttigs doen om anderen te helpen. Veel mensen die op zoek zijn naar hun levensmissie en deze voelen, vergissen zich nog wel eens in het soort baan dat daarbij past. Dat komt simpelweg omdat ze graag willen helpen, en voelen dat ze zichzelf moeten wegcijferen. Want het is oneerlijk als het met jou beter gaat dan met een ander. Maar dat hoeft dus niet zo zwart wit te zijn;

-Een andere welbekende zielsmissie is gelukkig worden. Vaak gaat deze ook wel wat gepaard met de zielenmissie mensen helpen en jezelf niet wegcijferen. Wat is geluk? Hoe ga je dan om met de maatschappij en zij met jou?;

Andere voorbeelden van zielsmissies

-Het 3e thema is veelal blokkades oplossen. Deze mensen krijgen vooral te maken met hardnekkige klachten in het lichaam of in de gedachten om zo goed te leren voelen wat je nodig hebt. Is het medisch? Is het iets voor alternatieve hulpverlening? Of zit het hem in trauma’s? Mindset, mindfulness? Of een combinatie van al deze. Elke klacht in het lichaam reageert anders. Maar als je hem overwint, dan heb je vaak ook veel geleerd. Vaak nog veel meer dan dat je had geleerd zonder die klacht;

-Het laatste thema is omgaan met zware aspecten in het leven. Uiteraard kan ook deze wel eens gecombineerd worden met de andere lessen. Hiermee krijg je te maken met tegenslag, zoals rouw, ziekte, ontslag of oneerlijk worden behandeld. Je wordt dan echt getest als persoon en op meerdere lagen. Want hoe ga je hiermee om? Word je uit het veld geslagen? Welke hulp zet je in? Hoe vind je die dan?

Hoe ontdek je je zielenmissie?

Wanneer je de les mensen helpen hebt, komen vaak het thema werk en jezelf wegcijferen aan de orde. En áls je inderdaad deze les hebt, dan word je erg veel gestuurd door het universum. Deze stuurt je dan ook weg van banen die niet bij je passen door je vervelende collega’s te geven. Óf door een baan te geven waarin je je verveelt of veel te hard werkt. Bekijk daarom altijd goed je lichaam vlak voordat je naar werk gaat: wat zegt het over die baan? Wat kun je er dan aan doen? Er word je gevraagd balans te vinden in je hart volgen en zekerheid.

Voor mensen die tegen de les gelukkig worden aanlopen of deze onbewust voelen, komen vaak thema’s als schuldgevoel of niet willen falen aan de orde. Zowel ongeluk als geluk zit echter in een klein hoekje. Weet je dus echt niet waar je naartoe wil in het leven? Vraag jezelf simpelweg af: als je een hele dag niets te doen hebt, alles is mogelijk en je moet de dag zelf inplannen, wat doe je dan? Al klinkt het nog zo flauw, je kan het omdenken. Als het gamen is, dan kan dat bijvoorbeeld slaan op je vindingrijkheid. Als het taart bakken en eten is, op je creativiteit. Wanneer het zingen is, op jezelf uiten (communicatie). Als het een terras pakken is, wellicht iets in entertainment. Als het wandelen is, is wellicht een baan waarin je moet observeren iets dat bij je past.

Wanneer je te maken hebt met hardnekkige klachten, is dat ook echt niet leuk in het leven. Dit thema vraagt echt om diepe zelfreflectie, anderen kunnen inschatten en je lichaam gehoor geven. Zie tegenslag niet als het niet waard zijn of er nooit vanaf komen, zie het als de foute richting voor je klachten. Probeer alles iets meer te zien als les in plaats van persoonlijk. Vergelijk je niet met anderen en hun klachten, maar overweeg hun informatie wel.

Zo kan iets als vermoeidheid wel 10 bronnen hebben: je hart niet volgen, een vloek op je hebben, hooggevoeligheid waardoor je mensen hun vermoeidheid voelt, hooggevoeligheid waardoor je veel prikkels voelt, je ei niet kwijt kunnen waardoor je teveel gedachtes in je hoofd hebt, helderhorend zijn waardoor je drukke gedachtes hebt, diagnoses als ADHD hebben, teveel op automatische piloot leven, iets medisch uiteraard, niet durven leven en nog zoveel meer. Vaak zijn in het geval van automatische piloot, niet durven leven of je ei niet kwijt kunnen ook je onderbewuste die je dan seintjes geeft. Hij hoopt dat als hij je moe maakt, je dan snapt dat je daar iets aan mag doen en hem gaat snappen.

Als je tenslotte te maken hebt met veel zware gebeurtenissen in het leven, ga dan na wat je ervan hebt geleerd en wat jou daardoor veel vaardiger maakt dan iemand die nooit zoiets heeft meegemaakt. Probeer daarna die gebeurtenissen op jouw manier een plek te geven, mét of zonder hulp en vooral je geluk te pakken met deze kennis! Heb jij jouw zielenmissie al ontdekt?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe ontdek je je zielenmissie en levensmissie?”