Een déjà vu hebben: de spirituele betekenis

Een déjà vu

Wat is een déjà vu?

Iedereen kent het eigenlijk wel: een déjà vu. Het gevoel van iets al eerder te hebben gedaan of gezegd. Een herhalend(e) gevoel of gebeurtenis.

Je loopt ergens op straat op vakantie en je ruikt wat croissantjes en opeens ben je volledig overtuigd dat je hier eerder hebt gelopen. Maar dat kan helemaal niet.

Hetzelfde geldt voor een gesprek met iemand hebben en je geeft diegene een bepaald advies en meteen hoor je jezelf de woorden uitspreken die je laatst ook al uitsprak! Maar het ís niet zo.

Maar waarom gebeurt dit nu? Lees het vandaag snel!

Hoe kun je een déjà vu krijgen?

Niet iedereen heeft déjà vu’s. Dat ligt namelijk aan heel veel factoren.

Allereerst levenslessen. Een déjà vu overkomt namelijk vooral helderziende mensen. Al weten ze niet eens dat ze helderziend zijn of zien ze nooit geesten; het is gewoon een tak van helderzien.

Je kunt ook déjà vu’s krijgen als teken dat je spiritueel ontwaakt. Het hoeft dan niet te zijn dat helderzien je hoofdgave is. Maar omdat het heel bijzonder is, net als geesten zien, betekent het vaak wel dat je vanaf het moment van een déjà vu, meer gaat letten op spiritualiteit.

Je kunt ook déjà vu’s krijgen als je een andere richting in je leven opslaat. Zoals van baan wisselt, gaat scheiden of juist gaat trouwen, etc.. Dan verandert er vaak veel en je leert in korte tijd veel nieuwe mensen kennen of een diepere relatie krijgen. Er komen dan dus hele andere prikkels op je pad, of er verdwijnen er veel. Zo’n enorme verandering kan vaak ook spirituele ontwaking veroorzaken of het activeren van helderziendheid. Wat kan resulteren in déjà vu’s.

Je kunt ook déjà vu’s krijgen als je in een ander leven ook al in een bepaald land op vakantie bent geweest. En er nu weer heen gaat.

Dan bestaat er ook nog zoiets dat heet tijdlijnen. Tijdlijnen ontstaan bij allerlei keuzes. En vaak brengen ze je op hele andere paden in het leven. Maar als je vroeger een keus hebt gemaakt en beide keuzes hadden je vandaag de dag in Disneyland Parijs bijvoorbeeld gebracht, dan kun je in Disneyland de hele tijd het gevoel hebben dat je hier vaker bent geweest. Maar je voelt dan 2 tijdlijnen even samenvallen.

Tenslotte kun je déjà vu’s krijgen als je met iemand omgaat die dit zélf vaak heeft. Dan neem je het over middels energiekoord.

Je kunt natuurlijk ook het gevoel hebben dat je een déjà vu hebt omdat je ogen (of een ander zintuig) wat langzamer aan een omgeving wennen als dat jij dat doet, waardoor je andere zintuigen alles iets eerder registreren dan het betreffende zintuig. En dat lijkt dan te herhalen.

Wat willen déjà vu’s zeggen?

Als je helderziend bent, zit daar meestal een levensles aan verbonden, zoals leed kunnen zien en daarbij kunnen helpen. Of om waarheden te achterhalen op je werk als politie. Wat er gebeurt is dat je dan een blikje van de toekomst hebt gezien. Maar dan niet in dromen zoals we wellicht sneller verwachten en wat ook gemakkelijk kan als je helderziend bent, maar door een herhalend gevoel te krijgen. Wat een déjà vu dan betekent, verschilt per persoon. Vaak betekent het dat je dan op het goede spoor zit, zoals dat je een heel goed advies gaf dat gaat werken. Maar soms betekent het ook dat je je energie in iets of iemand steekt dat het niet waard is. Bijvoorbeeld omdat deze persoon niet eerlijk is. Vaak willen déjà vu’s dus ook zeggen dat je de toekomst kan voorspellen of iemands verleden kan zien, of je eigen vorig leven/ verleden.

Als je déjà vu’s krijgt door onbewuste herinneringen aan het vorig leven, staat dat ook vaak voor je levenspad/ zielenmissie nog steeds volgen. Op het goede spoor zitten. Synchroniciteit. Maar 2 tijdlijnen voelen die toch weer samenvallen is ook vaak een teken van op je juiste pad lopen.

En eigenlijk staat al het bovenstaande vaak in verband met spirituele ontwaking.

Déjà vu dromen

Kennen jullie ook dat jullie dromen en dan echt het idee hebt dat je wakker wordt, je doet je ochtendritueel, eet je ontbijt, poetst je tanden- en opeens word je opníeuw wakker? Dat is eigenlijk ook een déjà vu. Maar dan slaat het heel erg op spirituele ontwaking omdat je onlangs grote veranderingen hebt aangebracht in je leven of je voelt iemands helderziendheid even middels het energiekoord tussen jullie. Dát, of je onderbewuste wil je aangeven dat je je routine moet opfleuren. Hebben jullie wel eens een déjà vu gehad?

Engels: vorig levens herkennen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Een déjà vu hebben: de spirituele betekenis”