Spirituele reden achter het verdwijnen van spullen/ voorwerpen

verdwijnen van spullen

In dit artikel bespreken we waarom we onze spullen regelmatig kwijtraken. Uiteraard kunnen onze eigendommen zich verplaatsen door zelf simpelweg even vergeetachtig te zijn of omdat iemand anders het verplaatst of misschien zelfs steelt. Daarnaast hebben veel mensen wel eens te maken met het ‘ik loop door de deur en ik vergeet waarvoor ik kwam’ effect. Maar naast regelmatig dingen kwijt zijn, zijn er nog 2 interessante zaken die kunnen voorkomen. Soms verplaatsen dingen zich wel heel apart of zelfs voor je ogen. Het andere ding is dat alleen spullen verdwijnen die belangrijk zijn. Dan zit er vaak een extra boodschap achter. Leer vandaag dan ook meer over de grote uitleg van het verdwijnen van spullen!

Hoe kunnen spullen zich verplaatsen door energie van jezelf?

Laten we beginnen met het fenomeen van ‘door deuren heen lopen en dingen vergeten’. Dit heeft vrijwel alles te maken met energieën. Elke ruimte heeft een andere energie, dat is standaard zo. In de keuken hangt bijvoorbeeld energie van honger. In de slaapkamer hangt energie dat slaperig maakt. Daarom zeggen ze ook dat je in je slaapkamer niet moet werken bijvoorbeeld. Maar dit maakt dat je in de ene ruimte ineens heel veel voelt. Wat dan gebeurt, is dat als je iets kort geleden hebt herinnerd in de ene ruimte, in de andere ruimte dit soms wordt uitgeduwd door die energie. Dat noemen we dan vergeten. Waarom vergeten we vaak alleen de dingen die we in eerste instantie nét hebben bedacht? Omdat die het meest kwetsbaar en nieuw zijn door het korte termijn geheugen. Prikkels van andere ruimtes hebben daar makkelijker invloed op, anders zou iedereen altijd alles vergeten.

Een andere reden voor het kwijtraken van spullen is als je zelf grote onrust hebt. Je eigen drukke prikkels vliegen dan uit je systeem en kunnen voorwerpen oprecht verplaatsen. Of anders je zonder dat je het doorhebt kunnen de onrust prikkels verhinderen dat je hebt opgemerkt waar je je sleutels hebt geparkeerd.

Hoe kunnen spullen verdwijnen door energie van anderen?

Er kunnen ook spullen verdwijnen of kwijtraken door anderen. Dat kan op grofweg 3 manieren:

-Iemand anders is zélf onrustig en omdat je energetisch verbonden met deze persoon bent, neem je dat gedrag en die prikkels over alsof het je eigen gedrag is;

Iemand anders heeft het erg druk in het dagelijks leven en jij moet dat weten. Waarom moet jij dat weten? Om bijvoorbeeld van je gave te leren of omdat de persoon hulp nodig heeft. De enige manier om je dit duidelijk te maken, is door als jij dingen kwijtraakt. Je onderbewuste hoopt dat je dit dan begrijpt. Immers krijg je die prikkels van anderen door omdat je er iets van mag leren voor jezelf (jezelf beschermen of waarheden ontdekken) of omdat je er een ander nogmaals bij mag helpen. Dat is niet altijd logisch. En ook niet altijd leuk. Vaak worden hiervoor symbolisch sleutels gebruikt;

-De ander is jaloers op je successen en zendt prikkels naar jou uit met ontwensende lading. Die prikkels kunnen overal op slaan; het ligt er net aan waar je gevoelig op bent. Als je gevoelig bent voor verwardheid, kan dit resulteren in spullen kwijtraken. Meestal raak je bij deze variant vooral waardevolle spullen kwijt. Of je maakt ze zelfs zélf kapot.

Ben je het zat dat je geteisterd wordt door energieën, geesten of magie? Neem dan deze magische bescherming!

Hoe kunnen spullen verdwijnen door middel van geesten en gidsen

Er kan ook veel aan de hand zijn met kapotgaande of verdwijnende spullen door geesten en gidsen.

-Je kunt last hebben van negatieve energie of nare, luie geesten. Dan kun je spullen kwijtraken of kapot maken door deze energie. Of ze gaan spontaan stuk;

-Deze energie kan ook ín je spullen zitten. Dit zijn dan vervloekte voorwerpen;

-Het kan ook dat een onschuldige overledene niet bewust van wat hij met zijn verwarde of drukke energie aanricht en daardoor gaan spullen kapot;

-Of de negatieve energie veroorzaakt zoveel ellende op andere gebieden in je leven, dat je gidsen expres af en toe spullen kapot laten gaan in de hoop dat je begrijpt dat je hier wat aan mag doen. Bewust maken;

-Tenslotte kan het zo zijn dat je gidsen iets kapot maken of jou iets kapot laten maken omdat het niet langer goed voor je is. Denk maar aan je favoriete vaas die gewoon veel negatieve energie van de vorige eigenaar aan zich heeft kleven.

Heb je hulp nodig bij het achterhalen van je pech? Neem deze fotoreading! Je kunt vervloekte voorwerpen schoonmaken namelijk.

Het verdwijnen van spullen: waar ligt de oorzaak?

Eigenlijk is het verdwijnen van spullen net als een klacht zoals keelpijn: het kan tal van oorzaken hebben, net als in dit artikel opgesomd: jezelf (nuchtere redenen of eigen prikkels), door anderen, door geesten en gidsen. Behandel het dan ook als een klacht dat je hulp nodig heeft en niet als een klacht waar je vanaf wil, ook al is dat soms erg moeilijk.

Stel jezelf deze vragen om de oorzaak van rare activiteit met je spullen te achterhalen:

Vraag 1: voor jezelf kun je bijvoorbeeld bijhouden of je vaak iets vergeet als je naar een andere ruimte loopt. Daarvan dan bewust zijn, maakt al stukken minder vergeetachtig.

Vraag 2: betreft je eigen onrust, ga eens kalm na: raak je als je het heel druk hebt op je werk meer spullen kwijt dan anders? Laat dat een antwoord zijn.

Vraag 3: betreft door anderen: raak je vaak spullen kwijt nadat je een specifiek persoon hebt gezien? Bijvoorbeeld elke donderdag nadat je hebt gesport? Laat dat dan ook een teken zijn! Twijfel je hierover? Houd het dan een tijdje bij.

Vraag 4: verdwijnen er juist alleen belangrijke spullen? Denk dan eerder aan negatieve energie en onderzoek dat samen met iemand.

Vraag 5: vraag jezelf af of elke keer als je in een periode van verdwijnende spullen zit, of je dan in een turbulente periode van je leven zit. Een verandering. Dan weet je dat het opruimen van energieën zijn, dit is vaak door je gidsen.

Omdat er heel vaak ook aardse factoren spelen, zoals dat een vaas al kwetsbaar was, omdat je altijd je sleutels op een andere plek neerlegt of doordat je ADHD hebt, is het soms lastig te zeggen of je je verdwijnende voorwerpen terugvindt, maar ik denk dat bovenstaande vragen je zeker op weg kunnen helpen. Welke spullen van jou verdwijnen er wel eens?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

26 thoughts on “Spirituele reden achter het verdwijnen van spullen/ voorwerpen

 1. Adriana says:

  Actualmente tengo 38 años y desde que tengo 24 años he perdido 1 casa que me invadieron, 1 vehículo que compré al casarme y el hombre del que me divorcié se quedó con él y era de los dos, una laptop, un router, otro vehículo de agencia poco uso mi hermano me lo vendió sin mi autorización (después me dijo que él creía que yo lo tenía en venta), celulares, otra laptop, dinero, 2 monederos con todos mis papeles, he perdido no menos de 6 cédulas desde que tengo cédula… Y así… Por favor usted me puede orientar a qué se debe todo esto?

  • Desiree says:

   ¡Buen día Adriana! Qué situación tan increíblemente frustrante. Por supuesto, siempre quiero ayudar a pensar a lo largo. Pero me parece que el paso 1 es rodearte de las personas adecuadas. Nada de lo que puedo hacer energéticamente es más fuerte que eso. Si quieres entrenar más, ¡deja tus preguntas de nuevo! Kind regards, Desiree

   • Maxwell says:

    Este año tengo 20 y siempre me paso que mis cosas se pierden sin motivo alguno y nunca aparecieron actualmente se me perdió un faldero y lo llevo buscando horas

    • Desiree says:

     ¡Qué difícil! ¿Alguna vez has pedido una explicación en un sueño?

     • Yurita Estefes says:

      En mi casa se han perdido 2 teléfonos celulares, el primero se perdió el 31 de Octubre del año 2020 a las 3:33 de la mañana y hasta el día de hoy jamás supimos qué pasó, porque no hay manera de que se metan a la casa y se lo roben aparte de que tengo 5 perros muy bravos. Y el otro celular que se perdió en casa fue el 15 de Septiembre de este año a las 3:03 de la mañana y lo mismo que hace 3 años, no lo encontramos y para colmo el celular no tiene ni un mes de compra, gracias por leerme y me gustaría escuchar opiniones, pero me han comentado que puede ser algo paranormal pero no me quiero sugestionar.

     • Desiree says:

      ¡Buen día! Seguro que suenan como muchos mensajes. Números de ángeles y entidades perdiendo cosas. ¿Alguna vez has buscado el significado de los números de los ángeles?

 2. Blueray4 says:

  Hoi,

  Ik heb een vraag bij mij staat er nu al drie x in twee jaar gebeurd de voordeur beneden open als ik wakker word en die zit altijd met haken en klemmen van binnen op slot! Ik weet zeker dat ik dit zelf niet doe! Heb je hier een verklaring voor?

  • Desiree says:

   Goedemiddag! Daar kan inderdaad sprake zijn van paranormale activiteit. Een geest dat naar binnen komt. Dat herken je als je je ook echt bekeken voelt.
   Het zijn soms gidsen of engelen die je leuk willen laten zien dat ze er zijn. Zij doen alleen ongevaarlijke dingen, dus je gevoelig maken voor inbraak, doen ze meestal niet.

 3. Carmen says:

  Buenas tardes. Tengo más de 60 años y la cantidad de cosas que se me han desaparecido de mi casa misteriosamente es increible!!…A veces me desvelo por las noches pensando en esas cosas, porque de golpe me acuerdo de alguna por algun motivo, e inmediatamente vienen a mi mente el resto de ellas y me quitan el sueño porque no encuentro ninguna explicación lógica!!…Se me han desaparecido fotos muy queridas por ejemplo, sabiendo fehacientemente que nadie pudo haber tenido acceso a ellas…Hace poco también noté que no tengo un reloj que me había regalado mi padre a mis 15 años y que no usaba hace muchísimo tiémpo pero siémpre estaba ahí, en un mismo lugar, y ya no está más!!…revolví todos los lugares posibles en los que podria haber pensado si se me hubiera ocurrido cambiarlo de lugar, aunque estaba segura de que no lo había hecho, y nada…no hay forma de enccontrarlo!!…Hace poco también se me desapareció una tijera, lo más loco es que noté su ausencia al día siguiente de haberla usado, fuí directamente a buscarla donde la guardaba siémpre y no estaba….como hice con el reloj, revolví toda mi casa y nunca apareció!!…También tenía una bolsa llena de cinturones de los que solía usar en la década del 70 y 80 a los que le tenía un especial cariño y de los que nunca quise desprenderme, eran muchos porque era fanática de ellos y tenía de todos tipo y colores, un buén día no los encontré nunca más!! Desde que noté su ausencia no me he mudado de casa, lo aclaro porque a veces he perdido cosas que pueden haber sido en alguna mudanza (jamás sabré si fue por eso o solo desaparecieron como los cinturones)…Aclaro que vivo sola, nadie tiene llaves de mi casa, nadie puede estar en ella en mi ausencia, cuando viene gente a mi casa no tiene acceso a mis cosas queridas, sin embargo, como dije al comienzo, la lista de cosas que se me han desaparecido a lo largo de mi vida es muyyy larga!!…Mencioné solo algunas para no aburrir con mi relato, pero realmente es algo muy misterioso que me produce mucha tristeza e impotencia.

  • Desiree says:

   Gracias por tu historia detallada. ¿Qué estás experimentando? Por ahora, parece como si tuvieras la presencia en tu casa de personas fallecidas que no conoces. Y resulta que les gustan las cosas caras. Creen que están vivos y quieren esas cosas. Si puedo ayudarte en algo, me encantaría escucharlo.

 4. Erlinda says:

  Hola sabe se pierden Joyas dinero y también Se me perdió sin ninguna explicación mi Identificación.vivo solo con mi ni Niño de 8 años y por supuesto que él no es yo tengo cámaras Tanto adentro como afuera y nadie más Ha entrado de Hecho una vez se me perdió un pescado de la nevera tengo más preguntas qué respuestas.Ojalá me puedas responder muchas gracias.

  • Desiree says:

   Que difícil que estés pasando por esto. Seguro que suena a actividad paranormal. Por ahora suena como un viejo residente que a veces todavía come y bebe en tu casa. Por lo general, eso no da miedo. Si necesita ayuda o tiene preguntas, me encantaría saber de usted.

   • Ani says:

    Hola hace u os días estaba en un viaje mientras empacando mi maleta para regreso a casa tenía un cargador nuevo de mi cel todo el tiempo.po estuve pendiente de el, por que llevaba 2 , cuando salí del hotel observe que nada se me quedara en la habitación al llegar a casa me di cuente mi cargador original no estaba me he cansado de buscarle pero ha sido un misterio, tengo claro lo tenia guardado en mi maleta , pero gran misterio

    • Desiree says:

     ¡Eso es muy especial! ¡Casi suena como si un fantasma todavía pensara que estaba vivo y solo quisiera tu cargador para él!

 5. Juan says:

  Pues desde el 2015 me desaparece ropa, calzado, dinero, agendas, llaves, el20%me aparece el resto no y puede ser en la ciudad, en el pueblo en otro país y lo curioso es que me aparecen en casa cosas que no son nuestras, bueno me cambia el sabor de la comida y muchas veces me aparece un danacol

 6. Andressa says:

  Faz uma semana que começaram a sumir coisas misteriosamente da minha casa … comecei sentindo falta de um boné… não dei muita importância pensei logo vai aparecer … depois sumiu meu fone de ouvido … e procurei cada canto , fiz uma faxina …. E nada … depois de alguns dias , a pá que recolho as fezes da minha gatinha desapareceu… procurei por todos os lugares …
  Eu estou começando a ficar com medo de que alguém esteja entrando na minha casa quando eu saio … e pegando minhas coisas … ou que estou jogando fora de forma inconsciente porque não consigo pensar em outra explicação 😔

  • Desiree says:

   Que triste que você tenha que passar por isso! O que mudou em sua vida diária desde há uma semana? Você conheceu ou viu alguém então? O que você pode vincular ao que aconteceu pouco antes desses eventos?

 7. Majo says:

  Hace unos días me sucedió algo muy extraño, estaba en el baño, se me cayo un jabón, patinó hasta debajo de un mueble (yo lo seguí con la mirada) y cuando me agaché a levantarlo no estaba, Ni allí ni en ninguna parte del piso. Y yo lo ví!

  • Desiree says:

   ¡Buenas tardes! ¡Eso también me parece muy extraño! De hecho, es posible que un fantasma lo haya escondido. Muchas veces es inocente

 8. Majo says:

  El texto publicado no tiene nada que ver con lo que yo escribí….

 9. Goretti says:

  Yo solia tener 2 cutters, el primero que tenia que era de color rosa, unos dias despues desaparecio y no lo volvi a ver. Este mes volvi a comprar otro cutter. Un dia despues de haberlo utilizado tambien desaparecio y tampoco lo pude encontrar. Sabe que pudo haber sido??

  • Desiree says:

   ¡Eso es especial! Ciertamente quiero pensar en ello. ¿Para qué usaste los cortadores?

 10. Mercedes says:

  Hola. En mi casa ya han desaparecido algunos objetos. Una vez desapareció un chándal. Y juro que mire por todos lados. Y sobre todo en el bombo de la ropa sucia. Y al día siguiente estaba ahí. Es lo único que ha aparecido.
  En mi sofá tenía tres cojines y por la noche cuando me acosté estaban. A la mañana cuando bajo para ir a trabajar ya no estaban. Y así varios objetos. Me podría decir que pasa en mi casa?. Decirle que mi hijo murió hace 6 años y muchas veces siento como si estuviera aquí. Es posible que sea el, que me quiera decir algo?

  • Desiree says:

   Buen día. Primero que nada, qué triste leer sobre tu hijo. ¿Los artículos han estado desapareciendo durante 6 años? Entonces ahí está tu respuesta. ¡Por cierto, tu hijo se siente feliz! 🙂

 11. Mercedes says:

  Hola. He puesto un comentario arriba y no es lo que yo puse. Se ha traducido mal.

LEAVE A COMMENT