10 tekens dat het spookt in jouw huis!

10 tekens dat het spookt

Iedereen heeft zich wel eens in huis afgevraagd of er geesten zijn en hoe je dat herkent. Of dat je je sleutels op een andere plek vindt dan je dacht dat je ze gelaten had en nu niet weet of het is verplaatst door een geest of door jezelf. Vandaag ga ik dan ook doornemen hoe je aan 10 tekens herkent dat het bij jou thuis spookt, maar ook hoe je iets kan lijken op paranormale verschijnselen, maar eigenlijk door iets anders komt!

Hoe komen spoken in huis?

Voordat we tekens doornemen die duiden op dat het spookt in huis, vertel ik eerst hoe spoken eigenlijk in een huis terechtkomen. Iedereen trekt namelijk eigenlijk wel spoken aan. Maar de één neemt ze waar en de ander niet. Dat ligt net aan je aandacht ervoor en in hoeverre je gave openstaat. Je kunt namelijk geesten helderzien, maar ook gewoon voelen. En bij voelen kun je al sneller denken dat je het gewoon snel koud hebt (mocht de geest zich met kou laten voelen).

Spoken in huis hebben ligt aan een uiteenlopende aantal oorzaken:

-Je kunt te maken hebben met een negatieve geest die gestuurd is naar je huis of zomaar aan jou of je huis is gehecht. Met negatief wordt dan bedoeld dat ze geen neutrale of positieve effecten hebben op je gezondheid, harmonie in huis en andere grote levensgebieden;

-Je kunt ook te maken hebben met overleden mensen die je kent of niet kent, die langskomen omdat ze verbinding met jouw karakter of het huis voelen. Meestal doen deze absoluut geen kwaad, maar kunnen ze wel eng aanvoelen: immers is er toch iets in huis dat jij niet begrijpt. Je kunt ze proberen te benaderen;

-Je kunt natuurlijk ook je eigen gidsen voelen. Die zijn overal, dus ook in huis!;

-Tot slot kan je huis op een grond staan met een (negatieve) geschiedenis. Dat betekent dat verdwaalde geesten aangetrokken zijn tot de grond van je huis omdat ze zich resoneren met die negativiteit. Maar ze doen niet per se jou bewust kwaad; je kunt ze wel waarnemen en er last van hebben. Soms wordt zo’n geest trouwens een klopgeest en vindt er herrie in huis plaats.

10 tekens dat het spookt bij jou thuis

We nemen de 10 tekens door dat het spookt bij jou thuis!:

1: Spullen liggen opeens op een andere plek dan dat je ze hebt achtergelaten. Dit kan door een gids of overledene zijn gedaan en kan in goeie of kwade zin zijn gedaan. Ook als je er veel last van hebt, kan het uit goede zin zijn gedaan;

2: Je neemt onlogische temperatuurverschillen waar: als je heldervoelend bent, kan een aanwezigheid van een geest zo voelen. Let op: vaak zijn dit geesten zoals overledenen en niet zo zeer gidsen. Tenzij je gids je gave wil versterken. Gidsen willen namelijk niet zomaar afleiden;

3: Je bent ontzettend moe thuis en alleen thuis en niet bij iemand anders thuis. Dit kan een teken zijn van een spook dat in je huis leeft en jou moe maakt omdat hij bijvoorbeeld zelf moe is of het ‘leuk vindt’ jou moe te maken;

4: Het vergeten van gevaarlijke of onhandige dingen in huis zoals het gas uitdoen of de kraan dichtdoen. Dit kan vaak duiden op geesten die je expres verwarren omdat ze willen pesten. Als je dit buitenshuis dus bijna tot niet hebt, is dat een teken van activiteit in huis;

5: Je komt niet op gang thuis. Je kunt denken aan zomaar in slaap vallen of geen motivatie hebben. Dit kan ook veroorzaakt worden door een geest die je voelt.

Nederlands: klopgeesten: hoe herken je ze?

Meer signalen van spoken in huis:

6: Het kan ook zijn dat bezoek letterlijk aangeeft het in jouw huis niet prettig te vinden. Vaak zit hier dan een kern van waarheid in. Er is dan geen harmonie thuis en buitenshuis vraag je je af waarom jij en je partner nou eigenlijk ruzie hadden;

7: Je bent simpelweg bang of durft niet ‘s nachts naar de wc of in de spiegel te kijken. Die angst is vaak terecht. Je merkt dan door gebrek aan 1 zintuig (het zien omdat het donker is) meer gebruik van andere zintuigen en daarom kun je sneller geesten waarnemen;

8: Elektronica gedraagt zich raar. Geesten zijn niks anders dan prikkels. En als er veel prikkels zijn, gaat dat zoals ik eerder benoemde ergens op slaan. Dit kan zomaar op elektronica zijn. Of het slaat op elektrische apparaten of niet, hangt allemaal samen met je levenslessen, tekens, kwetsbare plekken, etc.;

9: Mensen uit je straat en buren geven ook vaak aan gekkigheid in hun eigen huis te horen. Vaak beperkt een geestbezoek zich namelijk niet tot in 1 huis. Óf ze zeggen bij jou thuis dingen te horen, terwijl jij in je eigen huis écht niks hoorde;

10: En deze is wat lastiger uit te leggen: 1 of meer van de gezinsleden worden ziek thuis of regelmatig niet lekker. Uiteraard kan dit tal van andere bronnen hebben, maar ook zomaar door het huis komen. Laat dit vooral eens nakijken als je het niet vertrouwt.

Het kan ook líjken op paranormale activiteit en tekens dat het spookt bij jou thuis, maar iets anders zijn:

Je kunt je vast voorstellen dat als je iets waar denkt te nemen in huis, je twijfelt of iets nu door het huis komt, of niet. Hieronder beschrijf ik een opsomming dat lijkt op activiteit in huis, maar eigenlijk een geheel andere bron heeft:

– Je kunt zomaar te maken hebben met negatieve energie dat aan jou plakt, gestuurd of per ongeluk op je gekregen. Dat kan zich uiten in huis. Dat verschilt ontzettend per persoon. Als je veel thuis bent, kan je bijvoorbeeld denken dat de bron in huis zit;

-Je bent erg hooggevoelig. Geesten vinden je dan interessant. Want je kunt ze bewust of onbewust waarnemen. Die kunnen dan veel aandacht komen vragen of willen misschien wel naar het licht;

-Het universum en/ of je gidsen laten paranormale activiteit plaatsvinden in huis als teken. Als teken dat je bijvoorbeeld een andere koers op moet gaan in het leven. Zo’n teken is bij iedereen anders, maar bij sommigen resulteert dat dus in een onrustig huis;

-Tenslotte kun je ook zelf erg onrustig zijn. Omdat je iets niet fijn vindt gaan in je leven, bewust of onbewust. Die onrust bestaat dan eigenlijk uit prikkels. Een prikkel is namelijk alles dat bestaat, zichtbaar of onzichtbaar. Die prikkels gaan ook echt leven en ergens naartoe. Bij de 1 resulteert dit in spullen kapot laten vallen, bij de ander in getik horen in huis wat verward wordt met een klopgeest. En bij weer een ander in overgevoeligheidsklachten als tinnitus.

Hoe herken je geesten in huis nog meer?

Wist je dat baby’s ook geesten kunnen zien? Kinderen kunnen vaak meer geesten zien dan volwassenen omdat ze nog zo intuïtief leven. Je kunt ze dus observeren en van daaruit ook antwoorden verkrijgen. Daarnaast geven meerdere mensen aan dat ze geesten alleen in spiegels zien!

Welke van de 10 tekens dat het spookt herkende jij? Leer hier nog meer over spoken bij jezelf herkennen.

Engels: geesten in spiegels zien

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “10 tekens dat het spookt in jouw huis!”