Hoe herken je een engel of aartsengel?

hoe herken je een engel

Veel mensen zijn erg nieuwsgierig naar engelen. Maar hoe herken je een engel nu eigenlijk? Vaak zijn dit mensen die daar gewoon fascinatie voor hebben of (terecht) denken er één te hebben gezien. Vaak wordt hier, wederom terecht, een witte schim gezien of iets met vleugels. Of over gedroomd. Vandaag leg ik uitgebreid meer uit over: hoe herken je een engel?

Wat is een engel?

Een engel is een onzichtbare energie of persoon. Soms denk ik dat het een liefdevolle energie is dat zich manifesteert als persoon. Deze persoon heeft geen negativiteit in zich. Of valse informatie. De persoon is er om je te helpen. Een engel is niet standaard bij je. Deze komt wanneer je hem nodig hebt. En ook wanneer je levensles het vraagt. In sommige levenslessen mag je leren over entiteiten, waaronder ook engelen vallen. Bijvoorbeeld als je levensles over (angst voor het) paranormale gaat. In sommige lessen komen engelen veel minder aan bod, als het lessen zijn over omgaan met rijkdom bijvoorbeeld. Uiteraard wordt er in die lessen ook vaak rekening gehouden met je interesse. Maar dat werkt twee kanten als je het mij vraagt: als je nieuwsgierig bent naar engelen, dan zit er vaak toch ook een les aan verbonden.

Het verschil tussen een engel en een gids

We hebben ook iets dat een gids heet. Of eigenlijk meerdere gidsen. Er is een verschil tussen engelen en gidsen dat wel eens door elkaar wordt gehaald. Nou geeft dat eigenlijk niet, liefde is immers liefde, maar als je er meer over wil weten, lees dan even verder.

Een gids is vaak bij je van voor je geboorte tot en met na je dood. Het is een gids zijn (hoofd)taak jou te begeleiden. Je kunt meerdere gidsen hebben en deze begeleiden dan op verschillende manieren. Hoe herken je dan een engel? Een engel begeleidt vaak meerdere mensen tegelijk, en dan weer even niet. Deze is er dus niet altijd. Die verschillen kun je op de volgende manieren letterlijk opmerken:

-Een gids kun je vaak advies vragen. Antwoord voelt dan ook altijd op dezelfde manier aan. Gidsen hebben namelijk een manier van verbinding met jou leggen dat heel persoonlijk is. Bij de 1 is het gerommel in de buik voelen, bij de ander gekriebel in de nek. Weer een ander hoort of ziet iets. Dat is jullie persoonlijke teken. Let op: er kunnen ook vervelende geesten zijn die zich voordoen als gids. Een engel zal dus letterlijk anders voelen. Of zelfs onwennig;

-Wanneer je op momenten extra hulp nodig hebt of dit werkelijk vraagt, zoals wanneer je echt niet weet welke kant op te gaan in het leven, kun je uit vreemde hoeken hulp ervaren. Vaak zijn dit engelen. Omdat die je gidsen een handje helpen. Ook hier zal de toevalligheid eigenlijk op moeten vallen. Zoals dat een vriend opeens over een idee begint, het antwoord dat je toevallig nodig had, of een droom. Vaak gaan hier ook engelengetallen mee gepaard;

-Je hebt ook aartsengelen. Hoe herken je deze engel? Het is eigenlijk een vriendelijke discussie of die zich opdeelt in meerdere engelen tegelijk. Of dat deze engelen allemaal verschillende aartsengelen zijn. Hoe dan ook, is het een wezen vol liefde dat je komt helpen als je dat nodig hebt. Maar: hulp komt soms op vreemde manieren.

Nederlands: ontmoet je gids!

Hoe kun je contact krijgen met een engel? Hoe herken je hem?

De makkelijkste manier om contact te krijgen met een engel, is eigenlijk eerst weten wat je hoofdgave is. Dat ontdek je best makkelijk. Welk zintuig van jou is simpelweg het sterkst of het meest aanwezig? Als je dyslectisch bent, ben je waarschijnlijk juist wel of juist niet helderziend. Ga dan na: vertrouw je op je ogen? Hou je van lezen? Als je snel migraine hebt, ben je juist wel of juist niet helderwetend. Ga dan na? Hou je graag van analyseren? Komen ingevingen vaak via je hoofd binnen?

Een andere manier van contact opmerken is door het plaats zien vinden van paranormale activiteit. Dan leggen ze niet zozeer contact middels je gave, maar middels spullen, elektronica, etc.. Dat hangt erg af per engel.

Of het contact vindt natuurlijk plaats doordat je op het antwoord van je vraag wordt gewezen, zoals in het voorbeeld van die vriend.

En hoe lég of vraag je dan contact? Door het eigenlijk simpelweg te vragen, dat waar je hulp bij nodig hebt. En te zien hóe het antwoord dan komt, want het komt. Elke ochtend het even vragen is al voldoende. Daarnaast: ga uiteraard na, wanneer je activiteit ervaart, hoe dit voelt. Is het puur liefde dat je erbij voelt? Zo ja: dan is de kans groot dat dit een engel of gids is. Zo nee: dan is het eerder een energiekoord. Tenslotte: heb jij al eens een engel herkend bij jezelf?

Engels: geesten in spiegels zien

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Hoe herken je een engel of aartsengel?

  1. कन्हैया लाल ताम्रकार says:

    मेरी समझ में देवदूत का अर्थ है देवों के द्वारा लोगों की भलाई के लिए भेजा गया दूत।
    यदि आप ईश्वर को मानते हो तो यह भी मानते होंगे कि आपको ईश्वर ने ही इस धरती पर भेजा है परन्तु माया के प्रभाव में अपने आपको और अपने परमपिता को भूल बैठा हूं।
    हम जिन महापुरुषों के बारे में जानते हैं उन सभी ने अपने अंदाज में लोगों की जिंदगीयों में सकारात्मक बदलाव किया। पीड़ीत मानवता तत्कालीन समस्याओं से निजात दिलाने में सक्रिय भूमिका निभाई। कालांतर में वे ही लोगों के द्वारा पूछे जाने लगे, आगे आनेवाली पीढ़ियों के लिए वो भगवान हो गये।

LEAVE A COMMENT