Wie is mijn spirituele gids?

spirituele gids

Wat is een spirituele gids?

Vandaag bespreken we hoe je erachter kunt komen hoe je je spirituele gids kunt leren kennen en herkennen! Maar om uit te leggen hoe je dat doet, is het belangrijk eerst stil te staan bij wat een gids is. Een gids is eigenlijk iemand die je niet kan zien, een persoon, die al bij je is van voor je geboorte t/m na je dood. Er is een verschil tussen een gids en een overledene. Althans, die maak ik. Overledenen hebben namelijk niet als hoofdtaak jou te begeleiden; gidsen wel. Wel kunnen ze beide een begeleidende rol hebben. Zo is er nog een verschil: gidsen en engelen. Engelen bezoeken vaak meerdere mensen tegelijk. (Jouw) Gidsen zijn echt van jou.

En wat doen deze gidsen? Deze helpen je bij het onzichtbare in het leven. Versterken je intuïtie. En laten zich soms merken in geval van nood, zoals met een bijna ongeluk.

Hoe wordt iemand jouw gids?

Dit begint eigenlijk al verder terug dan je denkt. Ik geloof er namelijk sterk in dat gidsen ook eens mens zijn geweest, en jij ook gids. Of je in je volgende leven dan gids wordt, wordt bepaald door machten die wij nu eigenlijk niet snappen. Door het universum, noem ik het ook wel. Het leven is namelijk allemaal een grote les, bestaande uit verschillende levenslessen. Een les kan gaan over armoede, daginvulling, grenzen, van alles. Sommige lessen kun je het best leren als gids en sommige als mens. Lessen leer je niet altijd in 1 keer en in 1 leven.

Op een gegeven moment gaat het universum dan matchen. Wie reïncarneert als mens en wie wordt daarvan de gids? Gidsen zijn natuurlijk onzichtbaar en veel mensen hebben hun hele leven geen idee van de gids. Zij noemen dit, en ook geheel terecht, dan gewoon intuïtie. Voor een goede match, is onvoorwaardelijke liefde nodig tussen jullie zielen. Hoe kom je aan deze liefde? Als je elkaar al hebt gekend van uit een vorig leven. Dat helpt namelijk alvast enorm bij het vertrouwen op elkaar. Dit alles betekent dan dus ook dat je niet elk leven dezelfde gids hebt.

Ik geloof er dan ook in dat je meerdere gidsen hebt! Ze hebben verschillende taken. De 1 is er meer voor je op emotioneel vlak, de ander meer voor grote levenskeuzes, enzovoort. Welke taak ze hebben, is ook weer bepaald door de band die jullie hadden in jullie vorige levens.

Hoe kun je jouw spirituele gids herkennen?

Een gids waarnemen en herkennen kan op heel veel verschillende manieren plaatsvinden. Dat ligt vooral aan je lessen (is het de bedoeling dat je dit leven bewust samenwerkt met gidsen?) en je gaves (hoe neem je eigenlijk dingen waar?). Als je les trouwens ongeduld leren beheersen is, dan kun je je misschien voorstellen dat je niet makkelijk contact kunt krijgen met je gids.

Maar contact krijgen met je gids en of dat lukt, begint en eindigt allemaal bij je verwachtingen. Wat is jouw definitie van contact? Is dat dat je hem hoort? Dat gaat lastig worden als je niet helderhorend bent. Of ben je bereid verwachtingen bij te stellen? En te begrijpen dat het letterlijk gezien niet altijd mogelijk is om opeens een gave te ontwikkelen? Gaves zijn namelijk al in ons systeem. Vaak ongemerkt. Een gave betekent dan ook een versterking van 1 of meer van je zintuigen.

Ben je gewoon heel gevoelig? Dan ben je al gauw heldervoelend en neem je je gids dus het snelst met lichamelijke of emotionele sensaties waar. Ben je gek op lezen of het analyseren van een mens? Dan ben je al sneller helderziend en neem je je gids sneller met je ogen of ooghoeken waar. Of in dromen en tekens. Dit kan allemaal heel subtiel zijn, soms té. Daarom leg ik graag uit hoe je kunt beginnen met het herkennen van je gids!

Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij de naam van je gids. Bekijk daar de video voor! Verwacht dan ook dat je die met de gave doorkrijgt die al bij je hoort:

Nederlands: wat is de naam van je gids?

Je kunt ook vragen of je gids zich wil laten opmerken aan jou. Dit kan duidelijk gebeuren, zoals met temperatuurverschil of dat er iets in huis omvalt. Maar ook veel subtieler, zoals door even dieper adem te halen of jeuk in je neus te krijgen. Bekijk de video om het uit te proberen!

Nederlands: leg contact met je gids!

Laat ook vooral eens achter hoe jij je spirituele gids hebt opgemerkt!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wie is mijn spirituele gids?”