Een loekoe/ luku laten doen

een loekoe

Wat is een luku/ loekoe

Een luku/ loekoe zijn 2 verschillende schrijfwijzen. Beide betekenen ‘kijken’. In de volksmond wordt dit woord gebruikt voor het volgende: laten kijken naar zwarte magie/ vloeken in en bij jou. Of van een naaste. Door iemand die dat kan zien, zoals ik! Sommige noemen deze gemene voodoo in het Surinaams ook wel obia. Maar je kunt ook denken aan verschillende soorten geesten naar iemand (laten) sturen als bakroes. Of denken aan fiofio/ fyofyo: iemand vervloeken vanuit jaloezie dat uiteindelijk voelt als voodoo, al was het misschien niet de bedoeling. Laten we de soorten magie even bekijken.

Verschillende soorten obia en voodoo

Er zijn heel veel soorten voodoo. Daarom vind ik het altijd belangrijk om deze goed uit te pluizen voor een persoon die op de luku komt. Het is niet allemaal maar 1 zwarte magie. Net zoals knieklachten ook niet állemaal door alleen maar slijtage komen, maar tal van oorzaken kan hebben. Voodoo zit namelijk vaak op verschillende klachten in verschillende levensgebieden, afhankelijk van het soort voodoo en het soort doel.

Ik zal de verschillende voodoo uitleggen:

-Allereerst bestaat er voodoo dat wordt gestuurd naar een persoon. Op afstand. Dit kan een vloek of magie zijn. Beide voelen anders en zijn dan ook anders weg te halen. Een vloek verbreek je en die geeft vooral problemen op je handelen. En magie verdrijf je en die zit vooral op negativiteit aantrekken;

-Dan kun je ook voodoo ín je krijgen, namelijk via obia eten en drinken of poeder op de grond dat in je voeten trekt. Deze soort herken je dan niet meer op zelf pech maken en negativiteit aantrekken, maar herken je aan problemen in het lichaam. Zeer uiteenlopend;

-Daarnaast kun je obia in huis krijgen. Mensen sturen iets naar je huis of leggen er spullen neer die magie in zich hebben. Je kunt ook per ongeluk obia hebben onder het huis. Dat is als er ooit iets naars heeft plaatsgevonden op de grond waarop het huis staat waardoor het nu voelt als magie, en terecht;

-Dan heb je nog verschillende soorten geesten. De bekende is toch wel bakroe. Deze dient een persoon en wordt op pad gestuurd om iemand aan te vallen. Afhankelijk van wat hij kapot moet maken, richt hij schade aan. Ze zien eruit als mannetjes met een donkere afro. Je hebt ook djinns. Deze komen aan je liften als auralifters en richten ook schade aan;

-Tot slot heb je grote jaloezie. Mensen die anderen vervloeken met de mond/ uitspraken. Ze noemen dit ook fiofio/ fyofyo. Zo’n uitspraak wordt dan eigenlijk zwarte magie. En datgene waar het op is uitgesproken, wordt aangevallen, zoals je uiterlijk of financiën.

Bij mij kan een loekoe via de mail, aan de praktijk of beeldbellend. In beide komt dezelfde informatie naar voren. Immers is een blokkade van jou een blokkade van jou. En die verandert niet als je thuis bent of hier bent. Dat is míjn werkwijze. Niet iedereen doet het op die manier en dat is oké.

In de loekoe scan ik eigenlijk zonder voorinformatie wat er speelt bij jou. Ik vertel je ook hoeveel soorten voodoo er zijn, waarom ze er zijn, uit welke hoek het komt, sinds wanneer het er is én hoe je het opmerkt.

Ik scan in loekoe de volgende punten: geesten, magie, vloeken en jaloezie. Maar ik scan er verschrikkelijk veel nuances bij.

Een luku is niet zo zwart-wit

Geesten zijn namelijk niet altijd boos, en daarom zijn ze niet altijd te verdrijven. Soms moeten ze simpelweg weggestuurd worden. Maar ze kunnen wél boos voelen. Of je hebt huisgeesten. Die mag je met een huisuitdrijving weghalen. Dat zijn 3 manieren die geesten kunnen veroorzaken. En eigenlijk zijn er nog meer. Een vloek kan ook een geest met zich meebrengen bijvoorbeeld.

Magie op je hebben, voelen mensen vaak echt al, maar ook dit heeft nuances: misschien voel je wel de magie van iemand anders. Of heb je magie op je al vanuit vorige levens. Deze haal je wederom op 1 van 3 verschillende manieren weg. De verkeerde manier op de verkeerde bron zal dus niet aansluiten.

Dan heb je nog vloeken of obia (magie aan objecten) die lijken op magie, maar net anders moeten worden aangepakt en ook anders voelen.

Maar eigenlijk heb je daarnaast nog tal van andere dingen, zoals dat iemand je geluk afpakt, zonder dat het eigenlijk echt magie is. Of dat je eigen mindset je belemmert. En dat het gaat voelen als magie. Of je grote hooggevoeligheid waardoor je andermans magie voelt als de jouwe zoals ik natuurlijk eerder noemde. Daarom kan ik na een loekoe ook niet altijd iedereen verdrijven, wat je trouwens en uiteraard ook niet verplicht bent als ik het bij mij voorstel. Je krijgt een plan van aanpak op mijn advies en zienswijze om uit te voeren, (deels) bij mij of (deels) bij een ander naar je eigen keus.

Hier kun je een loekoe bekijken en afnemen:

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Een loekoe/ luku laten doen”