Geld niet direct aannemen, geluk kopen, bijgeloof?

geld niet direct

Er zijn veel soorten bijgeloof. De één gelooft simpelweg dat als je onder een lader doorloopt, je pech krijgt. En weer een ander gelooft erin dat je ‘s avonds niet mag fluiten omdat er dan geesten komen. Maar hoeveel hiervan is waar? Vandaag staan we stil bij het bijgeloof gedeelte dat we geld niet direct moeten aanpakken van een ander.

Magie op geld

Eerst gaan we even naar: waar komt zo’n uitspraak vandaan? Dit komt voornamelijk vanuit de voodoo-hoek. Er zijn veel mensen die erin geloven dat geld voodoo op jou kan veroorzaken op verschillende manieren. Ik leg graag uit hoe dit in elkaar steekt.

Er zijn mensen die helaas actief bezig zijn met anderen kwaad doen door middel van voodoo. Iedereen doet dit op andere manieren. Hoe slinkser, hoe beter, vinden ze. Want dan wordt het niet betrapt. Wat zijn de sluwste manieren om zwarte magie te doen? Op een onopvallende manier. Snel. En niet overduidelijk, maar langzaam erin sluipend. Daar komt soms geld aan te pas:

1: Sommige mensen vervloeken het biljet waarmee ze iets betalen. Ze smeren er een bepaalde vervloekte olie op en degene die het biljet aanneemt, krijgt de voodoo op zich. Deze voodoo kan gericht zijn op allerlei doeleinden, maar het gaat vaak om financiën in de breedste zin. Dat moet, omdat magie op geld ook om geld moet gaan. En waarom moet dat? Omdat magie anders onoverwinnelijk en niet meer te traceren zou zijn. Soms gaat je hand er ook gewoon van jeuken na aanraking van het biljet.

Als men deze magie dus op iemand overbrengt dan krijgt diegene te maken met bijvoorbeeld iemand moe en ziek zijn zodat hij niet kan werken of door iemand onhandig met geld om te laten gaan. Waarom niet ‘gewoon’ een geest op iemand zetten met geld overhandigen? Omdat dat wederom niet kan.

Engels: hoe voelt een vloek op je hebben?

Geluk laten stelen/ kopen

Je kunt met geld ook andere zaken aanrichten. Namelijk niet alleen pech bij iemand brengen, maar het inzetten voor eigen geluk.

2: De tweede manier is geluk afpakken met geld. Dat kan omdat het in het straatje past. Met geld koop je dingen. Je betaalt iemand immers en dan wordt diegene zijn geluk afgepakt. Dat is een ander soort magie dan de eerste. Het geluk gaat naar degene die het koopt/ aanricht. Soms beetje bij beetje afgepakt, bij elke betaling als het bijvoorbeeld iemand is die je vaak ziet, en soms wordt iets in gang gezet zodat geluk de hele tijd wordt afgepakt. Welk geluk wordt afgepakt gaat meestal om financiën, maar kan ook om andere vormen van rijkdom gaan, zoals helaas gezondheid. Net waar de afzender en het slachtoffer zich rijk en arm in voelen. Wanneer dit verdrietige ritueel goed wordt uitgevoerd, krijgt de afzender dus ook écht meer geluk. Maar uiteraard later ook (familie)karma.

Waarom sommige mensen geld niet direct aanpakken

Maar hoe zit het met geld aanpakken en het verband met vervloekt geld en afpak-geld? Dat zit als volgt: sommige mensen doen het uit voorzorg. Ze gebruiken hun gevoel wanneer ze weer alleen zijn om te bepalen of ze het geld kunnen oppakken. Anderen doen het omdat ze weten dat het hen vaak overkomt of weten er vanaf door hun omgeving.

In plaats van geld aan te nemen, laten ze het dan op tafel neerleggen. Wat doen ze er vervolgens mee? Ze hebben een ritueel om het geld mee schoon te maken. Daarna is het gereinigd.

Sommige mensen begraven het ook. Dan kan het niet meer zijn werk doen. Echter heb je het geld dan natuurlijk ook niet in je bezit. Ik geloof er ook in als je het lang genoeg laat liggen, de magie eraf gaat.

Waarom doen mensen zwarte magie?

Dat is een goede vraag. Ik denk omdat alles yin-yang is. Het slechte is nodig om het goede te waarderen. Het slechte is nodig om beter en sterker van te worden. Het is alleen de hoop dat je er door je gidsen en het universum op gewezen wordt.

En het wat kleinere antwoord is: omdat mensen zich vervelen of niet aan zichzelf willen werken. Hun geluk hangt af van jouw geluk dat minder moet zijn. Dat is vooral heel sneu. En je kan er maar beter vanaf weten.

Heb jij wel eens van dit geld niet direct aanpakken (bij)geloof gehoord?

Nederlands: magie via aanraking

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Geld niet direct aannemen, geluk kopen, bijgeloof?”