Dromen over slangen

dromen over slangen

De werking van dromen

Veel mensen zijn natuurlijk bekend met dromen. Over water, vallen, muizen… En ook dromen over slangen, cobra’s, pythons en wurgslangen Je zou gerust kunnen zeggen dat een droom onder helderziendheid valt. Samen met aanleg hebben voor geesten zien, aura’s zien, toekomst en vorige levens zien. Afhankelijk van hóe je helderzien zich ontwikkelt, heb je te maken met 1 of meer van deze takken. Helderzien betekent namelijk dat je zintuig ‘zien’ versterkt is. En sommige mensen hebben een ander zintuig eerder versterkt, zoals het gehoor. De ziende mensen zijn dan ook vaak dromers. En omdat veel mensen dromen, geloof ik er inderdaad in dat velen deze gave hebben! Maar hoe valt een droom te interpreteren?

-Je kunt levensecht dromen over je vorige leven. In hetzelfde uiterlijk of een ander uiterlijk. Je kunt zelfs erover dromen met iemand anders uit dit leven die je vanuit een vorig leven al kent;

-Daarnaast kun je dromen over iets in de toekomst dat je te wachten staat of mógelijk te wachten staat. Vaak staat toekomst niet vast en zijn er meerdere paden die je toekomst kunnen zijn. Dat heet ook wel tijdlijnen;

-Je kunt dromen over je eigen verlangens of angsten. Dan lijkt iets op een toekomstdroom, maar dat is het dan niet. Soms is het niet van het vorige punt te onderscheiden;

-Je kunt natuurlijk een advies dromen. Of een stuk waarheid achterhalen;

-En je kunt tenslotte symbolisch dromen. Zo staat dood vaak voor nieuw begin en een slang heeft ook meerdere betekenissen.

Engels: vorig leven magie

De positieve betekenis van dromen over slangen

Wat goed is om te beseffen bij symbolisch dromen, soms ook wel in beelden dromen genoemd, is dat de symboliek gebaseerd is op jouw eigen belevingswereld én dat van je gids. Vaak is het namelijk je gids die droomt. En die probeert je iets duidelijk te maken.

Waar staat voor jou slang dan voor? Een positieve benadering is namelijk het feit dat er ook een slang als afbeelding wordt gebruikt op een apotheek. Dat staat dan voor genezing. Je zou zelfs kunnen zeggen: ‘met behulp van tegengif.’ Mochten jij en je gids de slang dus vooral als genezing of veiligheid zien, dan is jouw droom vaak ook zo te interpreteren. Soms zijn hier wel uitzonderingen voor en dat is als je droom bijvoorbeeld als dubbele betekenis schijnveiligheid heeft.

Een andere betekenis dat aan over slangen dromen wordt gegeven is bescherming en kracht, omdat het een dier is dat, nou eigenlijk simpelweg zo gezien wordt. En verder omdat het met weinig werk (gif) kan overwinnen.

Er kunnen dan nog veel bij- en randzaken gebeuren in je dromen over slangen en dat is bijvoorbeeld een beet, een aanval of een wikkel, wat weer staat voor waar jij als eerst denkt dat het voor staat. Meestal staat het voor de vijf genoemde punten aan het begin van het artikel. Voorbeelden zijn dus: in een vorig leven letterlijk een slang hebben gehad als huisdier, in de toekomst een slang hebben of krachtiger worden, verlangen naar bescherming en genezing of het advies om je antwoord in de medische hoek te zoeken.

Kundalini

We staan ook even stil bij het Kundalini. Hier komt namelijk ook vaak een slang aan te pas, ook in dromen. Het is slangenenergie. Kundalini betekent namelijk een grote spirituele slangenkracht. Men zegt dat als je regelmatig droomt over slangen in/ om jou, dat je spiritueel ontwaakt. En met spirituele ontwaking wordt dan bedoeld dat gaves gaan activeren en dat je een nog mooiere versie van jezelf wordt.

Ik geloof wel in deze betekenis, zeker als je de slang je hele leven al als positief hebt ervaren. Maar als je dat niet hebt gedaan, dan kan dromen over een slang iets heel anders betekenen.

De negatieve betekenis van dromen over slangen

Veel mensen interpreteren een slang ook als slecht of een waarschuwing of gif. Wanneer je zo in elkaar zit, betekent een droom over een slang vaak iets negatiefs. Vaak staat het dan voor verraad, ongelukkig gevoel of dingen onderhuids die je niet kunt zien. Als het maar met een slang te maken heeft.

Er zijn zelfs mensen die erg geloven dat een slang voor voodoo staat (gif= energetisch en onzichtbaar). Dat heeft wederom te maken met: waar staat een slang voor jou symbool voor? Ze noemen dat ook slangenmagie. Gelukkig is deze magie weg te halen.

Een leuk iets: wanneer je een slang zowel leuk als niet leuk vindt, zal een droom over een slang ook vaak dubbele betekenis hebben of anders een vraag om beter evalueren van de situatie.

Tenslotte kunnen bij dromen over een slang veel randzaken actief en gaande zijn in de droom zelf en dat is hetzelfde als bij het positieve: een beet, een aanval of een wikkel, wat weer staat voor waar jij als eerst denkt dat het voor staat. Meestal staat het voor de vijf genoemde punten aan het begin van het artikel. Voorbeelden zijn in het geval van het negatieve/ waarschuwing: in een vorig leven letterlijk gebeten zijn door een slang of verraden zijn, in de toekomst dit leven (mogelijk) worden verraden, als de slang verbonden is aan een persoon dat je kent kan het daarover wat (negatiefs) zeggen of het advies om de baan (en de slang waarover je droomde) niet aan te nemen.

Heb jij wel eens dromen over slagen gehad en wat betekende het voor jou?

Nederlands: magie uit vorige levens bestaat ook nog!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Dromen over slangen”