Immuniteit tegen voodoo, geesten en vloeken

immuniteit tegen voodoo

Wat is voodoo?

Vandaag hebben we het over immuniteit hebben of krijgen tegen voodoo, ook wel zwarte magie, geesten en vloeken genoemd. Voordat we dat kunnen bespreken, is het handig om stil te staan bij wat voodoo inhoudt. Laten we daarmee beginnen!

Voodoo is eigenlijk puur iets energetisch. Het is een bezwering. De culturen die er het meest mee bekend zijn, zijn de Islamitische en Surinaamse cultuur. De mensen die voodoo kunnen creëren, kunnen energie verzamelen met als doel dit op iemand af te sturen en slechte dingen te laten gebeuren. Deze energie kan eruit zien als een geest, vloek of zwarte magie en ook die uitwerking hebben, waar we verderop op ingaan.

Waarom stuurt men donkere energie?

Om voodoo uit te leggen is er soms ook een stuk uitleg over de ‘waarom’ nodig. Want wat maakt het dat mensen zich hiertoe zetten? Wat maakt het dat men denkt dat dit ongestraft en ongegeneerd kan? Puur omdat andere mensen het niet doorhebben omdat ze het niet kunnen zien, en alleen de pech ervaren? Nee, het is meer dan dat. Het gaat om wat erachter zit. We gaan ook niet allemaal stelen uit de supermarkt gewoon ‘omdat het kan’. Ik geloof erin dat dit de redenen zijn waarom mensen zwarte magie naar elkaar sturen:

De mensen die vloeken (laten) sturen weten niet wat ze doen en aanrichten óf hebben niet de mogelijkheid om zelfreflectie te kunnen doen. Dit is eigenlijk een groep dat nog vaak wordt vergeten. Ze doen het vaak niet eens expres, ze weten niet beter en denken dat het wel mag. Of denken dat het toch niet werkt. Dit is dan hun manier van onvrede uiten. Alleen blijkt soms dat de zwarte magie dan tóch aankomt op de gedupeerde en schade achterlaat;

-Mensen zijn simpelweg boos en willen wraak, maar weten geen andere manier om van de boosheid af te komen dan door magie te sturen;

-Men wilt hun zin krijgen. Bijvoorbeeld dat hun kind gaat scheiden van de partner die in hun ogen niets waard is;

-En tenslotte eigenlijk 1 die op bijna iedereen slaat die zijn handen hieraan vuilmaakt: ze projecteren hun innerlijke onvrede. De schade die hen ooit is aangedaan, daarvan willen ze dat een ander dat ook eens voelt.

Waar bestaat zwarte magie allemaal uit?

Er zijn heel veel soorten zwarte magie. Ik zal ze kort opsommen:

Je hebt onbewust gestuurde zwarte magie. Dit zijn vervloekingen die men aanricht met de mond, zonder dat ze het doorhebben. Maar door de intentie erachter, wordt het op de ander toch een vloek. Ontstaan vanuit een ontwensing. Het zit hem dan in de uitspraak en ernst van jaloezie erachter, bijvoorbeeld: ik hoop dat je dik wordt, of juist: wat ben je dun. Maar soms gunnen mensen het wél echt, maar hebben ze zelf een vloek op zich waarmee ze anderen vervloeken
Een andere vorm van onbewust magie oplopen is over vervloekte plekken lopen;

En dan heb je bewust gestuurde voodoo. Dit kan naar huizen worden gestuurd, naar iemands lichaam, ín iemands lichaam worden geplaatst met methodes of op de grond waarover iemand loopt en dan nog heel veel soorten. Ook worden voodoopoppen ingezet of offers gemaakt. Je hebt dus ontwensingen, maar ook: vloeken, geesten en magie:

*Een vloek is iets dat je stuurt en dat men dan merkt op eigen handelen. Een vloek wordt daarom vaak heel laat pas ontdekt, want je denkt dat je het zelf fout doet;

*Dan heb je geesten. Dan maak je energie tot een geest met handen en voeten die zelf kan denken. Deze gaat dan aanrichten wat hij aanrichten kan of krijgt opdracht om een levensgebied van de gedupeerde aan te tasten, zoals iemands financiën of huis;

*Tot slot heb je magie. Dat is eigenlijk hetzelfde als een geest, maar zonder het lichaam en de schim die je kan zien. Het zorgt dat je vooral veel pech aantrekt.

Het verhaal achter per ongeluk iemand vervloeken

Immuniteit tegen voodoo

Maar wat mensen soms vergeten is dat magie niet onoverwinnelijk is. Er is zoveel meer op aarde dan magie. Wat dacht je van je eigen lichaam? Dit maakt dat er ook mensen gewoon immuun zijn voor het ervaren van lasten van voodoo. Dat komt omdat: voor een gebalanceerd leven, heb je een aantal aspecten nodig: goed eet- en slaapritme, een taak, sociale kring en je mentale en fysieke gezondheid. Hoe minder er iets uit balans is uit deze rij, hoe minder je last kúnt hebben van voodoo. Een vloek, magie en geesten haken namelijk alleen aan als ze een opening vinden.

Hier is ook heel veel niet eerlijk aan natuurlijk. Stel nou, er wordt magie gestuurd op een relatie. En er zat alleen 1 klein deukje in de relatie, namelijk 1 van de 2 hun gezondheid. Dan kan magie toch aardig wrikken, want hij pakt dan degene met de mindere gezondheid. Die wordt dan sneller beïnvloed door de magie, waardoor mogelijk de relatie het niet overleeft. Dat is verschrikkelijk. Maar toch, hoe meer je de aspecten in balans hebt, hoe meer immuniteit je hebt tegen voodoo. Ook als er 1 ding wel wat uit balans is. Gezondheid hoeft namelijk niet altijd veel te maken hebben met een relatie, dus kan het zomaar zijn dat de persoon in het voorbeeld tóch immuun is voor de gestuurde magie.

Immuniteit tegen voodoo vergroten

Goed eten en slapen, een zielenmissie, mensen om je heen en gezond zijn is natuurlijk makkelijk gezegd en voor veel mensen niet allemáal haalbaar. Dat moeten we ook niet willen van onszelf! Maar we mogen het wel proberen. En daarmee de immuniteit tegen voodoo al geheel automatisch en nuchter vergroten. Dat kun je al gemakkelijk als volgt doen:

-Ga na of je jezelf wel alles gunt. Hoe moet je iets op orde krijgen als je denkt dat je het niet waard bent? Vraag ook gerust hulp hierbij aan je omgeving;

-Als 1 van de aspecten nog niet lukt, zoals goed eten, ga dan ook na waar de bron zit: wat is onderliggend aan jou en het niet goed eten? Pak dat aan, dat verdien je;

Zo kan ik nog zoveel voorbeelden geven, maar gunnen en de bron achterhalen zijn zo belangrijk. Als jij alleen al wíl werken aan dingen die nog niet naar je zin lopen, maakt dat je al zoveel meer immuun tegen voodoo. Want nogmaals: voodoo is niet alles dat er is in het leven.

Er zijn ook objecten om je immuniteit tegen voodoo te geven. Dat is heerlijk! Maar zoals je misschien voelt aankomen: die werkt het best als je ook altijd probeert te werken aan een gebalanceerde versie van jezelf. Als je teveel vertrouwen legt in een bescherming en te weinig vertrouwen in jezelf, kan het zijn dat je de bescherming helemaal niet opmerkt.

Engels: hoe snel loop je zwarte magie op?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Immuniteit tegen voodoo, geesten en vloeken”