Gedaanteverwisselingen en de relatie tot het paranormale

gedaanteverwisselingen

Er is heel veel bekend over gedaanteverwisselingen. Het makkelijkst wordt gedacht aan metamorfose, bijvoorbeeld van een rups naar een vlinder. Dat is letterlijk van gedaante verwisselen. Maar er wordt ook veel naar gevraagd in de wereld van het paranormale. Daarom zal ik daar vandaag bij stilstaan.

Gedaanteverwisseling van een geest/ entiteit

Het meest verwacht bij het onderwerp gedaanteverwisselingen is toch wel het stukje geesten. Daarom zal ik het artikel daarmee beginnen. Wat wordt hiermee nu precies bedoeld? Een gedaanteverwisseling van een geest, daarmee wordt bedoeld: hoe je een geest normaal waarneemt, en die verandert van gedaante. 

Misschien denk je nu als eerst aan een geest zien. Dat is helderzien. Als je geesten ziet, is helderzien 1 van je hoofdgaven. Maar eigenlijk kan een gedaanteverwisseling ook voor alle andere gaven gelden. Als jij altijd gewend bent een entiteit waar te nemen met gehoor, kan het dus zomaar zijn dat dít van gedaante verwisselt, dus dan hoor je een andere stem. Als je altijd gewend bent de bekende geur van je geliefde overledene te ruiken en je ruikt ineens een andere geur, dan kan dit ook op gedaanteverwisseling slaan. Hetzelfde geldt voor een andere geest zien dan normaal of dat een entiteit anders voelt. Dat is heel verwarrend.

Misleidende gedaanteverwisselingen

Het verwarrende is namelijk: wie neem je dan nu waar? Is het wel dezelfde gids/ overledene? Of zit er opeens een andere entiteit tussen? In hoeverre is dat dan te vertrouwen?

Maar het onverwachtste dat kan gebeuren is eigenlijk dat een andere entiteit zich voordoet als een bekende geest zoals je bekende gids of overledene en je dan verkeerd advies geeft. Erger is het als ze tussendoor ook nog juist advies geven, want dan is het niet meer te volgen en soms ook niet meer te herkennen. Eigenlijk komt deze situatie redelijk snel voor bij mensen die met het paranormale bezig zijn en dat ligt aan het volgende:

-Mensen kunnen last hebben van een geest dat naar ze is gestuurd in dit of vorig leven. Of ze hebben een geest opgelopen op spooklocatie of aangetrokken;

Mensen zijn door het leven heen uit balans geraakt waardoor ze energieën en geesten om hun heen horen/ waarnemen, die het niet eens slecht met hun voor hoeven te hebben, waardoor ze steeds niet snappen waarom het van gedaante verwisselt. Maar het verwisselt natuurlijk omdat het steeds een andere energie is die ze waarnemen, namelijk de energie die er op dat moment is. Van een collega bijvoorbeeld of in een supermarkt.

Goede en slechte gedaanteverwisseling herkennen

Niet alle gedaanteverwisselingen zijn gelukkig slecht! Ik zal je uitleggen hoe je herkent wat neutraal of goed is, en wat niet:

-Als je opeens een andere stem hoort, geur ruikt, geest ziet en je vertrouwt het niet, dan kun je het volgende doen: gebruik een tweede gave! Donkere energie is nooit onoverwinnelijk. En een gedaante kan nooit álles van je beïnvloeden. Dus, indien je helderhorend bent: als je een andere stem hoort: voelt het ook anders? En ziet het er ook anders uit? Zo ja: dan kun je er vanuit gaan dat dit geen goede beïnvloeding is. Zo nee: dan kun je er weer gemakkelijker vanuit gaan dat je gave ontwikkelt of dat de gids/ overledene met wie je contact hebt nieuwe dingen uitprobeert. Dit voorbeeld kun je voor je eigen hoofdgave toepassen.

Hoe zit het met de adviezen die je krijgt? Zijn ze altijd fout? Dan weet je dat het natuurlijk een fout contact is, ook als ze zich voordoen als een goed of bekend overleden iemand;

Of zijn de adviezen soms fout en soms niet? Pak meteen weer je andere gaven erbij: voelt het als een klein foutje? Of (helder)ruikt de entiteit anders? Ja? Dan is het vaak een negatieve entiteit die stiekem met je speelt. Of weet je het niet zeker? Ga dan graven in je geheugen: in hoeverre was dit een eenmalig foutje? Hoe groot is de schade? Blijkt ineens dat de goede adviezen nooit zo bijzonder waren maar het ene foute wel grote schade aanricht? Of valt het gelukkig mee en heb je iets gewoon anders geïnterpreteerd?

Gedaanteverwisselingen van een mens

Soms kunnen ook mensen er ineens anders uit gaan zien. Dat heeft meestal slechts 2 redenen.

De eerste is dat iemand zó hooggevoelig is, dat hij het uiterlijk van anderen absorbeert. Dit door middel van prikkels. Dit maakt dat hij op het ene moment puisten heeft, op het andere moment dunner oogt, en op het andere moment zelfs een andere huidskleur kan hebben. Let op: niet alles hoeft dus negatief te zijn. Indien je dit voor jezelf herkent, kun je dit gemakkelijk meten door kijken hoe je uiterlijk eruit zien als je een paar dagen gewoon thuis bent geweest en zonder prikkels van anderen dus bent geweest.

Tenslotte kan een mens van gedaante verwisselen als het gaat om geesten. Meestal wordt dan gedacht aan bezetenheid. De geest huist dan in een persoon en dat is met bepaalde voodoo aangericht of opgelopen. Let op: soms kunnen ze ook even weggaan, net wanneer iemand hulp probeert te zoeken. Het medium zal de geest dan niet zien en er misschien intrappen. Verder: wanneer een geest in iemand huist, treedt er vrijwel altijd gedaanteverwisseling op. Dit om 2 redenen:

-Reden 1 is omdat het signalen en tekens zijn. Het universum wil dat je beter wordt en het snapt. Dat, en zwarte magie moet zich altijd prijsgeven daar het negatief is en altijd met keerzijde komt;

-Reden 2 is omdat wanneer een geest in iemand huist, dit ‘dood’ met zich meebrengt. Niet doodgaan, maar er huist iets dat niet leeft. Dat snoept van de levende persoon. Dat betekent dat wederom de huidskleur kan veranderen, lengte, haaruitval, gewicht, huid, etc.. (En het gedrag en gedachten natuurlijk.)

Heb je hulp nodig? Vraag het uiteraard meteen en laat een reactie achter.

Nederlands: het verhaal achter het boze oog

Engels: 16 soorten magie

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Gedaanteverwisselingen en de relatie tot het paranormale”