De spirituele reden achter jezelf verspreken en stotteren

jezelf verspreken

Je kent het wel: zit je net op het moment suprême en je komt niet uit je woorden. In de vergadering toen je je top idee wou laten horen. Of tijdens het vragen van loonsverhoging gewoon niet meer uit de woorden komen. Uiteraard kan stotteren en verspreken komen door factoren als verkeerd stemgebruik, maar het is vaak meer dan dat. Want hoe verklaar je dat je soms helemaal geen last hebt van stotteren en dan met periodes weer heel veel? Zijn dat puur en alleen zenuwen? Dat lijkt me niet. Vandaag gaan we dus naast uiteraard de welbekende reguliere factoren die stotteren en jezelf verspreken kunnen veroorzaken, stil staan bij spirituele redenen! Ik zal stotteren en jezelf verspreken onderverdelen en alle aspecten toelichten.

Stotteren

Stotteren kan heel veel oorzaken hebben. Ik zal ze allemaal rustig met je doornemen en ik hoop dat je je dan in minimaal 1 punt kunt herkennen!

Allereerst kan stotteren worden veroorzaakt door innerlijke onzekerheid, niet durven uiten, etc.. Maar dat kennen we nu allemaal. En de weerbaarheidstrainingen en logopedie zijn gedaan. Toch is het er. Dit komt omdat je het letterlijke gevoel dan hebt dat jíj er door anderen niet mag zijn net zo lang tot je het zelf gelooft. Bij iedereen werkt zo’n negatief gevoel voelen van anderen anders. Bij jou slaat het toevallig op het spreken. Ergens ook fijn: want dan weet je in welke richting je mag zoeken. Wie wil niet dat je er bent? Dit maakt overigens ook dat stotteren er dus niet altijd is, want je ziet die andere persoon niet de hele tijd. Dit alles heet trouwens ook heldervoelen: je voelt die ander zijn wens/ misgun en dat komt uit.

Óf je gaat om met iemand die zélf het gevoel heeft er niet te mogen zijn. Ook dit heet heldervoelen, maar dan gaat het niet om jou. Je krijgt alleen die informatie door. Wat je daarmee doet, is aan jou. Je kunt de informatie gebruiken om zelf slimmer te worden en je gave ontwikkelen. Of om de ander te helpen omdat je iets voelt dat hij waarschijnlijk niet eens wil delen met iemand.

Je kunt ook stotteren omdat je hooggevoelig bent. Heldervoelen betekent overnemen van. Hooggevoeligheid betekent aanvoelen van. Wat je doen voelt is prikkels. En hoe meer prikkels er zijn, bijvoorbeeld in drukke ruimtes of omdat je bij iemand bent die het zwaar heeft, hoe meer dit op je gaat drukken. Op een gegeven moment willen die prikkels je systeem uit. En die kiezen dan een manier. Bij de 1 wordt dit via oorsuizen en bij jou is het middels de mond.

Jezelf verspreken

Verspreken lijkt op stotteren qua oorzaken, maar verschilt toch genoeg om het onderscheid te maken.

Wederom kun je jezelf verspreken omdat je je onzeker voelt en een ander kan jou dat maken omdat hij dat zelf is of omdat hij wil dat je dat bent. Maar je verspreken heeft ook een hele andere symboliek. Jezelf verspreken heeft namelijk vaak te maken met je niet op je plek voelen en je ideeën niet kwijt kunnen. Als je ideeën niet kwijt kan, wat gebeurt er dan letterlijk? De prikkels (je idee) willen je mond uit maar je laat dat niet toe (of een ander laat dat niet toe). Dat kaatst terug in je mond. Dan verspreek je je.

Je verspreken wordt soms zelfs helderspreken genoemd. Je praat dan volledig op de automatische piloot. Vaak is dit gewoon goed en helpt je gids je. Die is die ‘automatische piloot’. Soms is het wat vervelender en spreek je uit wat andermans energie wil dat je uitspreekt. Afhankelijk van wat je zegt, weet je met welke van de 2 je te maken hebt.

Je kunt je tenslotte ook verspreken als je niet eerlijk bent naar jezelf en je eigen wensen. Dat kan je onderbewuste soms zo zat zijn dat hij je behoeften er maar uitflapt. Zo kun je zomaar op de vraag ‘heb je zin in kerst?’ volmondig ‘nee’ zeggen terwijl je ‘ja’ bedoelde. Je onderbewuste heeft dan voor je gesproken. En hoopt daarbij dat je je plannen dus wijzigt.

Nederlands: bekijk de videoversie van jezelf verspreken!

Verkeerde woorden opschrijven in plaats van jezelf verspreken

Heb je wel eens gehoord van automatisch schrift? Als jij er zo 1 bent die veel tekens binnenkrijgt door middel van verspreken of snel een schrijffout of heel ander woord op schrijft, ben je al bezig met automatisch schrift. Wederom is dit je gids, onderbewuste of een andere entiteit en wederom is dit meestal goed bedoeld. Of je je nu verspreekt of een ander woord schrijft hangt volledig af van wat je het meest doet op een dag en waar je de meeste kans in hebt om ‘foutjes’ te maken.

Helaas kun je, zoals ik soms al te kennen gaf, ook te maken hebben met vervelendere boodschappen van vervelendere entiteiten. Die kunnen net als een gids toegang hebben tot je gave. Natuurlijk probeer je gids dat buiten te houden, maar soms is het leerzaam en volgens je zielsmissie om dat niet te doen. Leer hier anders meer over gedaanteverwisseling (iemand doet zich voor als je eigen jij of gids) en de verschillen tussen goed en slecht te herkennen. Sommige noemen schrijffouten maken in dit geval dan ook terecht bezeten zijn of beïnvloed worden.

Stappenplan

In al deze gevallen: ga aan de slag!

Wanneer is je klacht er?

Is die er altijd? Echt altijd? Dan heb je het meest waarschijnlijk te maken met magie/ entiteit aangezien dat er altijd is. Tenzij het toevallig om een geest in huis gaat, maar dan merk je dat het vooral thuis gaat om een geest. Of een ander signaal.

Of is het er op vakantie niet maar voor de rest wel? Dan is het waarschijnlijk overprikkeling en je dagelijkse routine geeft dat.

Of is het er alleen bij bepaalde mensen? Dan komt het dus door hun mening over jou of eigen issues.

Of is het er alleen tijdens de volle maan of als je bijvoorbeeld ongesteld bent of als je griep hebt? Dan heeft het eerder te maken met overprikkeling in combinatie met je lage weerstand.

Engels: hoe voelt een vloek op je hebben?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele reden achter jezelf verspreken en stotteren”