De volle maan van 14 juni 2022: supermaan

De volle maan van 14 juni

De vorige volle maan ervaarden we erg slecht slapen, open staan voor gene zijde en hoesten. Hopelijk hebben jullie dat goed en wel doorstaan!  Tijdens de volle maan van 14 juni kunnen we weer andere zaken verwachten. Dat zijn namelijk de volgende: vergeetachtig zijn, moe opstaan en veel slikken.

De volle maan van 14 juni

Tijdens de volle maan van 14 juni ervaren we als eerst wat vergeetachtig zijn. Dat begint al enkele dagen van te voren. Hoe ziet deze vergeetachtigheid eruit? Eigenlijk ziet het er constant uit alsof we vergeten wat we aan het doen waren. Dan start je de mail op en vergeet je wie je wil mailen bijvoorbeeld. Of je loopt naar de keuken en weet niet meer waarom. En het gaat ook wel echt langer duren tijdens deze maan voordat we het dan weer voor de geest kunnen halen. Het snelle afgeleid zijn is voornamelijk te wijten aan de heftige energie van de maan. Dit raakt ons systeem aan. Hoewel je daar niet per se last van hebt, merk je toch energieveranderingen. En dat maakt dat de focus sneller daar naartoe gaat.

Ten tweede merken we rondom deze maan dat we moe opstaan en ook niet echt wakker lijken te worden. Er blijft een laagje om ons heen dat drukt. Dat klopt ook wel, want een maan kan drukkend aanvoelen en dat gebeurt tijdens deze volle supermaan ook. Die druk maakt dat we weerstand moeten bieden om overeind te staan. Het is dus eigenlijk vrij letterlijk en logisch waarom we daardoor moe zijn. Het maakt overigens zelfs dat we soms merken dat we voorovergebogen zitten of lopen. Het inslapen gaat gelukkig dan vaak wel weer beter, tenzij je je energie niet kwijt hebt gekund gedurende de dag en dat er ‘s nachts nog steeds uit wil.

Frustratie

Tenslotte merken we dat we veel slikken. Letterlijk en figuurlijk. Mensen zijn wat gefrustreerd en dat krijgen we voor de kiezen. Dat kun je voelen in je keel. Maar ook merk je dat je weinig ruimte hebt om je bij iedereen te willen uitspreken. Dat kaatst dan ook terug in de keel. Het slikken slaat in dit geval dan ook voor dingen pikken en eigen gedachten weer inslikken. Slikken in de keel kan ook hele andere energetische redenen staan, maar bij deze maan is het incasseren en inslikken.

Tips voor de volle maan

Het is lastig als je je wat vergeetachtig voelt en dat kan veel tijd kosten en frustratie geven. Echter helpt het om te beseffen dat het tijdelijk is en te snappen waar het vandaan komt. Dat brengt veel rust en ook humor. En soms is humor werkelijk het beste medicijn. Dat maakt al dat je minder gevoelig bent voor de vergeetachtigheid! Dat zit namelijk zo: als je je frustreert, sta je veel meer open voor prikkels. Frustratie maakt eigenlijk tijdelijk hooggevoeliger. En balans of humor of iets leuks doen, maakt je juist minder hooggevoelig of eigenlijk: meer gereguleerd hooggevoelig. Verder helpt het gewoon om jezelf voor te zijn en alvast een lijstje te maken als je iets bedenkt dat je wilde doen. Dat geeft ook rust en controle en dus balans.

Het niet wakker lijken te worden is wel een dingetje. Het maakt ons gevoelig voor langer op bed blijven liggen en ons ritme omgooien. Het eetritme wordt dan ook meteen op de proef gesteld. Wat je het best kan doen is een activiteit dat normaal gesproken energie geeft. Voor de 1 is dat sporten, voor de ander is dat lekker bellen met een vriend. Doe gewoon wat je hart je ingeeft. Zorg wel dat je je niet vergist in ‘energiebesparing’ qua lichaam, want je mentale energie moet er nog wel uit! Daar is sport wederom goed voor of een vorm van brain training. Na deze tips zal slapen geen probleem moeten zijn.

Betreft het slikken mag je het praktisch bekijken. Als je in je keel voelt dat je je nu niet moet uiten bij bepaalde personen, doe het dan niet. Houd je ideeën even bij jezelf, dan zijn ze ook niet kwetsbaar voor invloed van de energie van anderen. Je zult vanzelf voelen wanneer mensen weer ruimte voor je hebben.

Tenslotte betreft de frustratie van mensen dat op je keel slaat. Het helpt erg om het simpelweg niet toe te laten. Als iemand jou even irriteert met hun frustratie, spreek dan een keer minder met diegene af. Als je van te voren al voelt dat het een afspraak wordt waarin veel negativiteit naar boven komt, skip het dan. Er is niks mis met je onderbuikgevoel altijd volgen, ook als een ander niet kan plaatsen waarom ze je pas een week later zien. Als jij dat maar kan.

De volle maan uitgelegd

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De volle maan van 14 juni 2022: supermaan”