De grote uitleg achter slaapproblemen door de volle maan

slaapproblemen door de volle maan

De volle maan is altijd een heel bekend onderwerp. Dat komt omdat mensen zich vaak heel anders voelen tijdens een volle maan. Dat wil ik vandaag uitgebreid onder de loep nemen met jullie. Dit artikel zal onderverdeeld worden in wat de volle maan doet met ons systeem, met onze energie, slaapproblemen door de volle maan en rituelen tijdens de volle maan.

Wat doet de volle maan met ons systeem?

Voordat we ons gaan focussen op de spirituele redenen achter slaapproblemen en andere problemen door de volle maan, wil ik stil staan bij wat er letterlijk gebeurt. Letterlijk gezien is maan meer zichtbaar en wordt het vloed. Laten we daar even bij stil staan.

Vloed

Wanneer het vloed wordt, betekent het dat het water onrustiger wordt. Immers oefent de maan (en de zon) aantrekkingskracht uit op water. Deze onrust alleen al kan een mens zelf ook onrustig worden. Immers zijn sommige mensen gevoelig voor wat ze zien, met het zintuig zien dus. Maar er speelt meer: ons lichaam bestaat uit ontzettend veel water. Uiteraard maakt dit dus dat wij ook het gevoel krijgen dat er aan ons systeem wordt getrokken tijdens de volle maan. Want letterlijk gezien klopt dit ook.

Hoe mensen er dan op reageren, verschilt ontzettend per individu. De één krijgt er pijn van, de ander wordt er verdrietig van. Het ligt er net aan waar je al gevoelig voor bent of erfelijke aanleg voor hebt. Maar wat heeft heel weinig nodig om beïnvloed te worden? Juist! Een nachtrust! Waar keelpijn maar iets van 7 oorzaken heeft, van energetisch tot nuchter, hebben slaapproblemen er veel meer. Bij keelpijn kun je samengevat denken aan het overnemen van iemands anders keelpijn of jezelf niet genoeg uiten of teveel hebben geschreeuwd, maar bij slaapproblemen kunnen er een breed scala van bewuste en onbewuste zorgen en blokkades zitten die mensen uit hun slaap halen en daarnaast ook nog medische redenen, oorsuizen of buren die het lastig kunnen maken.

Straling

Dan het zien van de volle maan: wanneer een (volle) maan goed zichtbaar is, betekent het dat het feller schijnt. Mensen kunnen overprikkeld raken door geluid, visie, reuk en alle zintuigen. Dus dit maakt al dat sommige last hebben van de felheid. En laten we ook stil staan bij een vergezocht en tegelijkertijd helemaal niet vergezocht voorbeeld van zeerovers. Vroeger was allang bekend dat deze meer natuurlijk zicht hebben over de zee en hun prooi tijdens de volle maan. Dat maakte voor de gedupeerden de volle maan geen pretje. En als je in vorige levens gelooft zoals ik, kan zo’n voorgevoel van tegenzin nog steeds in je systeem hangen.

Engels: alles over hsp

De volle maan en energetische belemmeringen

Nu we stil hebben gestaan bij de invloed van de volle maan op ons lichaam, nemen we ook even het energetische mee. Een klein deel werd al genoemd: het stukje vorige levens dat we in onze ziel nog herinneren. En het gaat veel dieper dan dat.

Allereerst hebben mensen die hooggevoelig zijn snel last van de volle maan. Waarom? Samengevat omdat als je hooggevoelig bent dan heb je een dun energetisch schild om je heen. En wat straalt een maan uit? Energie! Dus dat pik je dan letterlijk meer op. Dat betekent dat de eerdergenoemde nuchtere en letterlijke factoren je sneller raken, maar het maakt je ook vatbaarder voor de volgende punten:

Iedereen heeft een mate van gevoeligheid. Bij de één is het meer uit balans en bij de ander is het fijn in balans. Maar wat een ieder kan voelen door de maan, is de energetische verandering dat het met zich meebrengt. En iedere volle maan voelt weer anders. Ten eerste zendt het meer prikkels. Deze slaan altijd érgens in het lichaam op. Dit kan leiden tot letterlijk pijn van de plek waar het opslaat, of het slaat op de emoties. Het is dus energetisch gezien letterlijk turbulenter om je heen dan als er geen volle maan zou zijn. En het kan natuurlijk ook als gevolg slaapproblemen geven.

Hoe ontstaan slaapproblemen door de volle maan?

Een stuk terug heb ik beschreven hoe slaapproblemen sowieso een heel beïnvloedbaar iets is voor mensen. In tegenstelling tot pijn in de knie of een boze emotie, kan slaapproblemen zóveel meer soorten oorzaken hebben:

-Intern: zoals stress, piekeren, vorige levens onbewust herinneren of iets medisch;

-En extern: door geluiden van buitenaf, door oorsuizen, door een verstopte neus, door een auto of blaffende hond, of een minder bekende: door eigen stress kunnen je eigen energieën ook gaan leven en herrie in het huis veroorzaken, etc..

Waarbij kniepijn meestal komt door óf stress, of iets medisch of door hem gestoten te hebben. Dat maakt kniepijn redelijk duidelijk. En de onduidelijkheid van slaapproblemen bij de volle maan maakt juist dat we er nog harder over piekeren en mogelijk nog slechter kunnen slapen.

Rituelen tijdens de volle maan

Het stukje vorige levens dat ik benoemde was misschien wel interessant. Daarom leg ik graag verder uit hoe mensen de maan juist naar hun hand zetten:

Allereerst herhaal ik even dat de volle maan voor sommige mensen angst meebracht vroeger doordat de vijand meer zicht had;

Maar daarnaast brengt het hedendaags en vooral in sommige culturen veel angst met zich mee. Vaak wordt voodoo namelijk gestuurd tijdens de volle maan. De aanstichter gebruikt de kwetsbaarheid van anderen die ze ervaren door de volle maan én de kracht van de heftige energie van de volle maan om voodoo te sturen. Gelukkig wordt positieve magie ook vaak met behulp van de volle maan gebruikt, maar dan ten goede.

Tenslotte wordt vaak ook de avond gebruikt voor allerlei soorten magie omdat men gelooft dat als je slaapt, voodoo harder aankomt. En de volle maan zijn mensen vaak ook vermoeider waardoor voodoo sneller aankomt en zo is het cirkeltje compleet. Heb jij ook vaak slaapproblemen door de volle maan?

Nederlands: volle maan en hsp en magie

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De grote uitleg achter slaapproblemen door de volle maan”