Je derde oog ontwikkelen: 5 veilige oefeningen

Je derde oog ontwikkelen

Wat is een derde oog?

Er wordt veel gesproken over je derde oog en het ontwikkelen ervan. Het derde oog is een populair onderwerp in het paranormale omdat als het lukt om deze in te zetten, je eigenlijk hard bewijs hebt voor het bestaan van het paranormale. Maar wacht! Je hebt vast ook al talloze en misschien zelfs zinloze oefeningen gedaan om eindelijk die beelden te ontvangen. Als je dit artikel rustig van boven naar beneden doorleest, zul je oefeningen vinden die echt voor je gaan werken.

Maar eerst: wat is het? Een derde oog bevindt zich tussen je ogen en dan een centimeter of 3 naar boven toe. Iedereen heeft het, maar je kunt hem niet zien. Het wordt gewoon zo genoemd. Anderen noemen het ook wel energiepunt. Sommigen zelfs chakra. Door dit derde oog kun je beelden ontvangen. Deze kunnen over van álles gaan. Ze kunnen gaan over de toekomst, over iets uit gene zijde, over een vorig leven en zelfs een telepathische connectie hebben met anderen.

Een derde oog valt onder helderzien. Dat is een gave en wel een gave op je zintuig zicht. Ontvang je wel eens beelden via je derde oog, dan is de kans groot dat je helderziend bent. Hiermee kun je zelfs in andere dimensies zien. Onder helderzien valt ook dromen, geesten zien, aura’s zien en door mensen heen zien, maar je hoeft ze dit leven echt niet allemaal te ‘moeten kunnen’. Je krijgt gewoon wat je onbewust of bewust nodig hebt voor jezelf of om van te leren.

Hoe ziet een actief derde oog eruit?

Verderop bespreken we oefeningen voor het ontwikkelen van je derde oog die ook echt werken. Maar het is mooi om eerst stil te staan bij: hoe weet je eigenlijk of je gebruik maakt van je derde oog? Wanneer je derde oog al ontwikkeld is of aan het ontwikkelen is, kun je één van de volgende zaken herkennen:

Je voorhoofd kriebelt vaak. Als teken en ook energieverandering daar. Vaak is dit een beginstadium van de ontwikkeling (wat overigens hard kan gaan);

-Je kunt ook andere sensaties bij je voorhoofd ontvangen, zoals temperatuurverschillen, etc.;

-Een ander beginstadium ziet er als volgt uit: soms, als je je ogen sluit, merk je dat je ogen eerder dicht zijn dan dat je zicht dicht is. Dus je ziet net nog wat extra televisiebeelden terwijl je ogen al dicht zijn. Dan heb je dus aanleg!;

Je krijgt als je mediteert of als je bijna slaapt/ net slaapt/ net wakker bent beelden ‘door je voorhoofd’. Je ziet dan werkelijk beelden alsof er letterlijk een derde oog opengaat in je voorhoofd. Het voelt heel normaal gelukkig. Het lijkt ook op dromen, alleen is de zicht erg gericht van uit het voorhoofd. Sommige mensen hebben dit trouwens alleen specifiek bij dutjes. Voor ieder zijn manier. Je kunt er zelfs lucide dromen door krijgen.

Belangrijk om te weten is dat alles bij je derde oog om energie draait. Dat betekent dat daar enigszins gevoelig voor moet zijn of wórden in een bepaalde mate en in op een bepaalde manieren (oefeningen).

Kan iedereen dan met dit artikel íets van zijn derde oog merken?

Je derde oog ontwikkelen: kan iedereen dat leren?

Ik ga het wel proberen, maar het duidelijke antwoord is een absolute nee. Niet iedereen kan zijn derde oog ontwikkelen. Dat ligt aan deze zaken:

Er zit een blokkade op. Die is het meest voor de hand liggend. Hetzij door bijvoorbeeld magie dat iemand stuurde, hetzij door een blokkade in je leven zoals gedoe hebben op werk. Een blokkade vergt veel energie of verander je eigen energie en dat kan helderzien remmen;

-Die blokkade geldt trouwens echt niet altijd. Soms is bij mensen hun derde oog alleen actief als iets aan het ontwikkelen is. Dat kan zijn door afsluiten van een periode en nieuwe energie dat vrij is gekomen, hoe turbulent ook. Of het derde oog wordt door je gidsen het meest gebruikt als waarschuwing en niet voor andere zaken (toekomst, vorige levens, overledene zien).

-Uiteraard kun je er bijvoorbeeld niet open voor staan, maar als een boodschap door moet komen, komt het door. En als jij alvast voldoet aan een scherpe intuïtie hebben of veel dromen en je gidsen willen je echt iets vertellen, kan dat zomaar door je derde oog gebeuren. Het ligt er helemaal aan of één van jouw hoofdgaves helderzien is. Mensen hebben er gemiddeld 3. Soms wil je heel graag over je geliefde overledene dromen (helderzien), maar als jouw gave heldervoelen is en de overledene laat de hele tijd kippenvel merken maar je focus is daar niet op, dan kun je behoorlijk gefrustreerd raken bij het niet dromen;

Samengevat is iedereens helderzien ontwikkelt anders. Of moet ik zeggen: komt anders naar voren. De één ontwikkelt het door stabiliteit, de ander juist door onrust of wanhoop en een ander alleen bij bepaalde situaties. En in dit laatste geval: en dan gaat het derde oog weer dicht.

Veilige en goede oefeningen voor het ontwikkelen van je derde oog: ben je duidelijk?

Laten we lekker naar de oefeningen gaan! Met mijn jarenlange praktijkervaring ga ik ervoor zorgen dat dit met jou veilig gebeurt. Laten we bij een makkelijke beginnen:

1: Een derde oog reageert zoals beschreven dus vooral lekker op onrust of juist absolute, afhankelijk van de persoon. Dat komt omdat een derde oog gevoelig is voor energieën. Wat je dus mag doen is jouw gevoeligheid zoeken. Een paar fijne voorbeelden zijn: bij extreme kou, bij hitte, als je moe bent, als je boos bent, etc.. Wanneer je namelijk iets heel anders doet dan normaal (het warm hebben of heel verdrietig zijn bijvoorbeeld), is de energie om je heen ook heel anders.

Omdat jouw derde oog waarschijnlijk nog niet zo vaak open is geweest of nog helemaal niet, betekent het dat we energieveranderingen moeten opzoeken. Alleen dan wordt het eventjes wakker geschud. De volgende oefeningen werken dus het best als je in een andere energie zit dan normaal! En is jouw derde oog soms wel soms niet open? Ga dan na wat je aan het doen bent of welke energie er dan anders is dan normaal!;

2: Vraag het simpelweg. Soms heb jij zo’n verstopt scala aan verschillende goede, mooie en zuiver gaves dat je gidsen het maar lekker van jou af laten hangen wat je wil. Soms is het enige wat je hoeft te doen vragen of je beelden mag ontvangen. Het helpt om een doel eraan te plakken trouwens, dan sla je meteen 2 vliegen in 1 klap. Én is die energie anders. Weet je die nog? Doelen brengen immers bijvoorbeeld wanhoop of hoop of nieuwsgierigheid;

Nederlands: kunnen dieren ook geesten zien?

Veilige en goede oefeningen voor het ontwikkelen van je derde oog: heb je onderzoek gedaan?

3: Onderzoek eens wat je hoofdgave is. Als helderzien gewoon echt niet jouw ding is, te merken aan bijvoorbeeld dyslexie hebben of niet dromen, is iets vragen via je derde oog best plots en ligt het misschien niet -of nog niet- in jouw macht. Onderzoek wat dan wel jouw ding is. Ben je snel emotioneel? Zoek het dan eens in heldervoelen. Heb je snel oorsuizen? dan ben je gewoon helderhorend. Of voel je je juist heel nuchter en analytisch? Dan ben je eerder wetend. Voor elk van deze gave horen andere oefeningen. Bij voelen kun je vragen om je gids op je lichaam te voelen bijvoorbeeld, en dat ervaar je bijvoorbeeld door iets in de ademhaling, jeuk of temperatuur, en zo zijn er nog meer prachtige spirituele oefeningen te verzinnen voor de andere gaven!;

4: Voldoe je wel aan de rest van helderzien? Dan willen oefeningen wel lukken! Het wil helpen om er dan simpelweg meer mee bezig te zijn. Wat werkt voor jou en wanneer voel je je het meest open staan voor het paranormale? Niet voor iedereen is dat meditatie. Voor sommigen is dat bij een zelfgemaakt altaar en een ander wil gewoon de favoriete muziek luisteren en voelt zich zo meer verbonden met gene zijde en dus energieën waarnemen. Sommigen gebruiken echt gekke dingen. Die kunnen niet in slaap vallen op de rug en die gaan dat dan proberen. Zo weten ze dat ze wakker blijven en hopen ze dat er door energieverandering het derde oog open gaat. Weer anderen willen zulke harde rockmuziek luisteren dat alle gedachten gewoon uit hun hoofd worden geslagen waardoor het derde oog genoeg energieverandering heeft. En bij een ander is het gewoon onder de douche;

Echte derde oog ervaring

5: Wanneer je in de juiste setting zit, ga dan tegenover een witte muur zitten met daarvoor een gekleurd object. Het enige wat je hoeft te proberen is proberen het object te zien. Gelóóf erin en raak bijvoorbeeld je derde oog aan met je hand of met olie of doe iets dat werkt en waarop je je derde oog voelt reageren. Weet je nog met mijn signalen van gekriebel of sensatie ervaren bij je voorhoofd? Luister naar je lichaam! Als je de tijd neemt bij het begin te beginnen kun je binnen een week beelden ervaren. Spring je meteen naar deze oefening, nummer 5, dan vertraag je soms het proces flink.

Ik zal wat vertellen over mezelf.

Ik ga me niet leuker voordoen dan ik ben hoor, maar ik zal vertellen hoe het derde oog bij mij heeft gewerkt en werkt.

Ten eerste is mijn hoofdgave heldervoelen. Daar kan ik altijd op leunen en dat laat me nooit in de steek. Om voelen te versterken gebruik ook vaak pendelen. Mijn tweede (hoofd)gave is helderzien. Dat betekent dat ik die ook minder kan vertrouwen en dat ik soms over dingen droom die symbolisch zijn en soms weer wél kloppen en letterlijk zijn. Daarom check ik mijn helderzien vaak met mijn voelen. Of ik wacht op een derde gave voor bevestiging, in mijn geval is dat helderweten.

Oké. Mijn helderzien ontwikkelde pas op mijn 19e. Toen zag ik mijn eerste geest. Dat kwam omdat mijn ouders gingen scheiden en dat bracht lekker veel energieverandering met zich mee. Toevallig, want het had ook anders kunnen zien, opende daardoor soms mijn derde oog. De scheiding had er verder niks mee te maken en de beelden waren vaak toekomstbeelden over ik die ergens liep of nog even de tv kunnen blijven zien als ik mijn ogen dicht deed. En ik had deze beelden alleen bij dutjes.

Ik heb nu al iets van 7 jaar geen beeld meer ontvangen met mijn derde oog. Ik ben al bewust geworden van het helderzien en toekomstkijken doe ik anders, namelijk met pendelen, dromen of mijn favoriet: voelen waar iemand pijn heeft en waarom. Verlangen ernaar doe ik niet vind het persoonlijk goed en ook genoeg. Ik wil ook niet altijd andermans pijn voelen, maar je krijgt wat je krijgt en sommige dingen zijn niet uit te zetten, alleen af te blokken.

Ik herinner me ook één keer dat ik een geest zag vlak bij mijn derde oog. Die keek erin. Dat was, zoals je misschien al vermoedt, een zwarte magie poging van iemand. Tegenwoordig krijg ik dat soort zaken anders door. Als ik een geest vermoed of 1 wil mij bijna lastigvallen dan droom ik vooraf of valt een ledemaat een beetje in slaap (immers ben ik heldervoelend). Zo vooraf een aanval voelen is fijner dan op het moment zelf, want dan kun je het remmen door het energetische koord te breken. Ik heb het derde oog dus ook niet meer nodig. Pas toen ik wist van de ledematen i.p.v. het alleen maar voelde en niet kon plaatsen, kon die gave geparkeerd worden. Ik denk als ik het zou vragen, dat het wel zou lukken. Het is mijn tweede hoofdgave tenslotte.

Wat me dan weer nooit zou lukken is iemand iets horen zeggen in mijn oren. Helderhorend ben ik totaal niet. Ik kan jou de beste oefeningen geven, maar ik ga ze zelf niet kunnen. Tenzij een gids ooit besluit het horen te laten ontwikkelen omdat er toevallig energieverandering bij mij is.

Wat heb jij wel eens ervaren met je derde oog?

Engels: alles over hooggevoeligheid

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Je derde oog ontwikkelen: 5 veilige oefeningen”