Dromen over de dood

Dromen over de dood

Spirituele betekenis van een droom

Vandaag bespreken we hoe je dromen over de dood allemaal kunt interpreteren. Voordat we de verschillende betekenissen onder de loep nemen, staan we eerst even stil bij dromen en waar zij voor staan. Als je droomt over doodgaan, betekent dat gelukkig niet dat je binnenkort doodgaat. Je droomt dat gewoon lucide.

Er zijn verschillende bewezen en onbewezen theorieën over waarom mensen dromen. De ene beweert dat het onderbewuste iets verwerkt De andere dat de ene rechterhersenhelft iets verzint en de linker het ervaart. En weer een ander beweert ook weer dat een geest je kunt laten dromen.

Een droom heeft in ieder geval vaak als boodschap verwerking of aanwijzing. De grote vragen die dan overblijven zijn: is deze droom voor mij? Ligt het in de toekomst of in het verleden? Of is de droom symbolisch? Of gewoon een verlangen? De dood is in ieder geval iets dat beangstigend over kan komen en voor iedereen is zo’n droom ook weer anders, afhankelijk van je (helderziende) gave en hoe je dingen eenmaal ervaart en interpreteert in het leven.

Helderzien in de toekomst

Want even kort: wat is helderziendheid? Helderzien betekent simpelweg dat je een versterking hebt op je zintuig ‘zien’. Je zult dan één of meer van deze versterkingen ervaren:

-Erg goed zicht hebben;

-Je ogen het liefst als eerste zintuig gebruiken in je dagelijkse taken;

-Veel halen uit het met je ogen analyseren van situaties en mensen;

-Beelden doorkrijgen met je derde oog;

Geesten en aura’s kunnen zien;

-Je droomt natuurlijk veel!;

Let op: soms is helderzien ook uit balans, en dan ervaar je de keerzijde van deze punten. Samengevat wordt dat slecht zicht, dyslexie, verstoorde intuïtie en enge dromen. Maar het blijft een gave en de balans kun je altijd weer krijgen;

Kort gezegd weet je dat je niet helderziend bent als je nooit zo stil staat bij je ogen.

Maar het belangrijkste van helderzien en dat ook slaat op dit artikel en dromen, is ook dit punt:

-Dromen over de toekomst of het verleden. 

Dit houdt in dat je door je gave in je droom droomt over jouw eigen toekomst of die van een naaste. Soms is het niet eens duidelijk over wiens toekomst je droom tot het gebeurt. En soms is een droom weer heel letterlijk. Of de toekomst uitkomt, kom ik zo meteen op terug. Maar ik kan je alvast uitleggen waaróm mensen zulke dromen ontvangen. Vaak is het enige antwoord: om voorbereid te zijn. En soms als bij effect: om je gave gewoon te ontwikkelen.

Dromen over de dood en de symboliek

Zo zwart-wit over je eigen dood dromen of over die van iemand anders dromen, is gewoon heftig. Gidsen laten dat niet zomaar gebeuren. Dat hoort niet en leidt af. Daarom komt zo’n droom over de dood vaak niet uit in zo’n 90% van de gevallen. Als dromen over de dood van iemand anders uitkwam, dan is het dus wederom geweest om voorbereid te zijn of voor je gave. Waarom komen dromen over de dood dan vaak niet uit?

-Je kunt simpelweg over de dood uit een ander leven of andere tijdlijn dromen. Dromen over een vorig leven van jou of degene waarover je droomt gebeurt vaak en je verwerkt of herinnert daardoor iets uit het vorig leven. Het energiekoord tussen jou en die persoon veroorzaakt dat, of je gids vindt dat het tijd is om die herinnering nu te herinneren om verschillende redenen als verwerking, bewustwording, etc. En dromen over een tijdlijn betekent hoe je toekomst had kunnen zijn dit leven had je andere keuzes gemaakt;

-Je kunt dromen over een dood en die droom is symbolisch en heeft dus een boodschap. De meest voorkomende symboliek van een droom over de dood is nieuw begin (je gaat iets nieuws beginnen dus), loslaten (een situatie dat niet goed voor je is wordt beëindigd, spirituele bewustwording (je kan van een afstand je lichaam bekijken en bent bewust van je ziel) of een waarschuwing van iets dat gaat komen of over een keus dat je gaat maken;

-Je kunt ook over je wensen dromen. Maar is je wens dan dood of verlossing van een situatie waar je in zit?;

Tevens kun je soms dromen over een dood dat wel uitkomt en soms dromen over een dood dat niet uitkomt. Dat is verwarrend. Waar moet je dan rekening mee houden? Het is dan de kunst en waarschijnlijk ook je levensles om via een ander zintuig, een andere gave, erachter te komen hoe je het verschil van de dromen kunt merken;

-Tenslotte kun je dromen over verwerking. Je verwerkt je dood uit een vorig leven of je verwerkt dat iemand dood is gegaan óf je verwerkt hoe het gaat zijn als iemand ooit dood gaat. Die laatste valt onder de ‘voorbereid zijn’.

Dromen over de dood door gene zijde

En wanneer komt zo’n droom wél uit? We gaan extra stil staan bij voorbereid zijn en je gave. Een droom komt over de dood van, laten we voor het gemak zeggen: iemand anders, komt wél uit als één of meer van de volgende zaken spelen.

Als een overledene van te voren of op het moment dat hij gaat gedag wil zeggen, kan een droom over diegene die overlijdt waarheid zijn. Meestal gebeurt dit dezelfde avond nog, is het al gebeurd of is het binnen een maand;

Soms wil je verder komen in het leven maar weet je niet hoe. Soms willen gidsen dan wel eens dromen geven die uitkomen. Zo ook dromen over de dood. Dat ligt er ook erg aan welke gave op dat moment actief is. Als zij dan voorspellende dromen over de dood geven, zet dat je aan het denken over spiritualiteit, zaken tussen hemel en aarde, leven na de dood, etc. dat kan net het pad zijn dat je zoekt. Uiteraard gebeurt het helaas ook dat mensen er angstig of verward door raken. Dat weten gidsen helaas ook niet van te voren.

En heel soms heb je dromen over geesten. Deze bestaan uit je gidsen wederom, een enge geest dat je lastigvalt, geliefde overledenen of onbekende overledenen.

Heb jij wel eens gedroomd over de dood? Lees ook over de tijd tussen de dood en reïncarnatie!

Helderhoren

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Dromen over de dood”