Bijgeloof? In de avond en in huis niet mogen fluiten

bijgeloof

Bijgeloof

Veel mensen pikken door de jaren heen veel gewoontes op. Ze horen het van familie of kennissen of horen het voor het slapen gaan. Zo’n verhaal kan heel veel impact hebben op een kind. Als kind is wat je hoort al gauw waarheid. En dan denk je het ook gewoon te zien of iemand maakt het je echt wijs. Maar soms kan dat betekenen dat je er als volwassene ook nog in gelooft. Soms niet eens om het geloven, maar dan ook voor de verbinding met vroeger. Betreft bijgeloof is dat ook gewoon helemaal prima.

De meeste mensen lopen absoluut niet onder ladders door.

En waarom? Omdat iedereen dat doet. Of omdat degene naast wie ze lopen er wat van gaan zeggen.

Wist je dat in vliegtuigen, er geen nummer 13 is?

Dat komt omdat niemand daar graag zit.

Maar mensen hebben ook veel ‘culturele’ bijgeloven. Dan heeft een voorouder iets meegemaakt en dat wordt dan steeds verteld van generatie op generatie. Zeker als het een aannemelijk verhaal is, kan het bijgeloof worden. Het geloof in niet mogen fluiten ‘s avonds is vaak gericht op het paranormale.

Feiten en fabels over de nacht

Er gaan ontzettend veel bijgeloven over de nacht. Weet je waarom dat zo is? Dat is omdat bijgeloof bijna altijd gebaseerd is op angst of voorspoed. Denk bij voorspoed aan:

“als een vogel op je poept, moet je een lot kopen.”

Dat is omdat de kans dat er poep op je valt heel klein is, misschien wel even klein, maar mogelijk, als de loterij winnen, zo zegt men.

En denk bij angst aan:

“als je niet achterstevoren naar binnenloopt als het avond is, glipt er een geest mee.”

En wanneer zijn mensen het makkelijkst angstig? Juist! ‘s Nachts! Omdat ze dan minder kunnen zien of omdat er minder hulp om hen heen is. Of omdat ze moeten slapen en dat gaat het snelst als je niet bang bent. Fluiten is gebaseerd op angst. Ze zeggen dat er dan geesten op afkomen. Andere bijgeloven gaan over niet fluiten in huis omdat dat geld zou aftappen.

‘s Avonds fluiten: brengt dat echt geesten?

Komen er echt zomaar geesten als je fluit? Valt er echt iets voor te zeggen? Waar is ‘s avonds niet mogen fluiten op gebaseerd? Dat zal ik uitleggen. Het zou zomaar kunnen dat ‘s avonds fluiten geesten aantrekt. Waarom? Omdat, als je dit bijgeloof mee hebt gekregen, fluiten ‘s nachts toch een soort angst met zich meebrengt. Of sensatie. Geesten voelen dat en komen dan sneller op je af.

Verder zou je ook kunnen stellen dat het geluid van fluiten misschien wel iets doet met de frequentie van hoe een geest communiceert. Er is natuurlijk niet heel veel bekend over geesten of eigenlijk wel: en dan ervaart iedereen ze anders. Sommige mensen willen communiceren met geesten via radio. Dit omdat radio’s gevoelig zijn voor energieën en geesten zijn één en al energie. In dat geval wordt een fluiten erg levendig.

En brengt het dan net zo makkelijk geesten als een ouijabord? Nee. Een ouijabord brengt sneller ongewenste geesten omdat ongewenste geesten simpelweg vaak wachten bij zulke borden.

Het zou in enkele gevallen zelfs nog zo kunnen zijn dat je altijd al een vervelende auralifter bij je hebt en dat die vooral komt als je fluit omdat hij dat simpelweg leuk vindt.

In huis fluiten bijgeloof: verliest de eigenaar echt geld?

Het andere bijgeloof omtrent fluiten is dat de eigenaar van het huis blut wordt of geld kwijtraakt. Ook hier is de kans aannemelijker dat het antwoord nee is dan dat het ja is. Maar er zijn gevallen waar het antwoord toch een ‘ja’ wordt! Laten we ze doornemen.

Ten eerste hebben sommige mensen de bewustwording dat zij pech kunnen veroorzaken bij anderen. Vaak is het omdat ze zelf een vloek op zich hebben en hoewel niet handig, wel interessant om te zien wat je ermee kan doen bij anderen. Terwijl dit eigenlijk ook weer heel onbewust gaat. Wanneer dit soort mensen fluiten en van dit bijgeloof weten, kan het zomaar zijn dat als precies die persoon fluit, je inderdaad geld kwijtraakt.

Geld is namelijk energie. Is de energie goed, dan komt het geld binnen. Is de energie fout, dan gaat het weg of wordt het afgetapt. Dat valt dus zeker te remmen en stelen.

Er zijn ook verhalen bekend over bakroes ofwel geesten inhuren. Deze Maar magie en geesten geven zich altijd per ongeluk prijs. Het laat sporen en tekens achter omdat voodoo nooit onoverwinnelijk is en mag zijn. Bakroes kunnen dingen uit de stoffelijke wereld pakken en vervoeren. Maar het kan zomaar zijn dat je dan wel een gefluit hoort. Dat is dan een signaal. Iedereen ontvangt tekens van een bakroe anders, maar als jij dat bijgeloof kent, kan het zomaar zijn dat je gids het middels die weg aan jou kenbaar wil maken.

Heb je toch per ongeluk gefloten en ben je bang? Het is een idee om je huis dan gewoon aards schoon te maken!

Nederlands: het verhaal achter per ongeluk iemand vervloeken

Engels: hoe voelt een vloek op je hebben?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Bijgeloof? In de avond en in huis niet mogen fluiten”