Na hoeveel jaar reïncarneert iemand?

na hoeveel jaar reïncarneert

Veel mensen houden zich bezig met de vraag: na hoeveel jaar reïncarneert iemand? Velen vragen dit omdat zij willen weten niet eens voor zichzelf, maar voor de overledene die zojuist is heengegaan. Ze willen weten hoe lang ze nog over ze gaan waken. Lees daar gerust meer over in dit artikel over wanneer (hoe lang na de dood) je contact op kan nemen met een overledene.

Verder naar het antwoord over de ‘wanneer’-vraag.

Wat is reïncarnatie?

Er is heel veel bekend over reïncarnatie, waar je in de link uitgebreid meer over kunt lezen. Velen vragen zich af na hoeveel jaar iemand weer terugkomt op aarde, reïncarneert. Om dat uit te leggen, gaan we eerst stilstaan bij het proces van reïncarneren.

Op een gegeven moment leef je. Je weet niet beter. Dit is misschien je eerste leven ooit, of je bent al een oude ziel. Eens was je eerste leven. Dat leefde je met en in een lichaam dat je leende. Je leerde je levenslessen die door het universum voor en met je zijn bepaald en probeerde gelukkig te zijn. Op een gegeven moment overlijdt dat lichaam. Op dat moment ben je er nog, maar je lichaam niet. Dat wat er dan nog is, noem je ook wel een ziel. Vanaf dat moment leeft de ziel als geest en leert hij nog steeds levenslessen, maar dan die mogelijk zijn zonder lichaam. Hij kijkt mee met zijn geliefde overledenen en blikt terug op zijn leven. Misschien krijgt hij zelfs weer contact met andere overledenen. Dat is erg fijn.

Daarna beslist het universum samen met jou wanneer je weer reïncarneert. Misschien maak je wel een tussenstapje en blijf je een tijdje gids. Je kiest dan een bekende uit die je wil begeleiden. Dit kun je ook doen wanneer die bekende overlijdt en op een gegeven moment reïncarneert. Sterker nog, onze gidsen zijn vrijwel altijd bekenden uit oude levens.

Engels: je vorige levens herinneren!

Waar, in welk land en in welk gezin reïncarneer je?

Uiteraard willen we erg graag de vraag beantwoord zien van na hoeveel jaar iemand weer reïncarneert. Maar laten we om tot dat antwoord te komen stilstaan bij: waar word je weer geboren?

Sommige mensen komen terug in de familie. Dat hangt van heel veel factoren af. Er moeten dan namelijk wat levenslessen en leermomenten samenhangen. Een levensles dat komt kijken bij terugkomen in de familie is bijvoorbeeld bewust worden van vorig levens, gebruik maken van je intuïtie of patronen of zelfs familievloeken verbreken. In het kader van: wanneer reïncarneer je dan? Dat kan dus niet al te lang duren, anders is er niemand meer om in te zien dat je wel heel veel trekken gemeen hebt met degene die is overleden(, die persoon die jij was!). Daar is alvast 1 vraag beantwoord: wanneer jij met het universum bepaalt dat je terugkomt in de familie, reïncarneer je dus binnen een jaar of 15 maximaal. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen, maar die zijn er altijd.

Maar er zijn natuurlijk veel meer factoren die uitmaken waar je wordt geboren. Alles komt wel terug op levenslessen. Als jij moet leren over rijkdom, dan word je in een gezin of land geboren die dat jou geeft. Als jij moet leren over liefde, dan maakt het niet zozeer uit waar je wordt geboren, als je maar in de buurt van zielsverwanten wordt geboren. Dan gaan ze om te bepalen waar je wordt terugkomt, kijken naar andere levenslessen. Het land en het gezin met de meeste punten die aansluiten op jouw én hun levenslessen, daar kom je in terug.

Na hoeveel jaar reïncarneert iemand weer?

Duidelijk is wanneer je ongeveer terugkomt als je reïncarneert binnen de familie. Maar wat maakt nog meer uit wanneer iemand weer reïncarneert? Het is goed om te weten dat hier absoluut geen vaste richtlijnen voor zijn. We hebben besproken dat wáár je terugkomt ook wel verband heeft met wanneer je reïncarneert. Dat gaat ook nog dieper. Als jij iets moet leren over ridder zijn etc., dan zul je reïncarneren een paar honderd jaar terug. Dat is dus niet op chronologische volgorde. Maar als je erover nadenkt kan dit eigenlijk prima. Soms zul je een les over ridder zijn pas halen als je andere moeilijke lessen uit deze 21e eeuw hebt geleerd. Complex? Ik zal je een voorbeeld geven.

Als jij in je laatste levens in de 21e eeuw veel hebt geleerd over voor jezelf opkomen, je eigen boontjes doppen en wat je normen en waarden überhaupt zijn, dan vormen die je karakter. Laat dat dan net een karakter zijn dat nodig is om een zuivere ridder te zijn die opkomt voor het goede.

Verder zijn factoren die uitmaken voor de ‘wanneer’ vraag ook afhankelijk van de mensen die je achterlaat na je dood. Als jij heel nieuwsgierig bent naar je kleinkinderen of hoe je kind zijn leven verder leeft, dan blijf je nog een tijdje op aarde. Hoewel je terug in de tijd kan reïncarneren, zul je dus wel als geest voortbestaan ongeveer minstens de komende 50 jaar. Na hoeveel jaar denk jij dat iemand reïncarneert?

Nederlands: reïncarnatie en na hoeveel jaar iemand reïncarneert in een notendop

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Na hoeveel jaar reïncarneert iemand?”