Spirituele oorzaken van slaapproblemen bij kinderen

spirituele oorzaken van slaapproblemen

De kwetsbaarheid van slaap

Vandaag bespreken we energetische en spirituele oorzaken van slaapproblemen bij kinderen. Slaapt jouw kind slecht of sliep jij zelf vroeger niet goed? En misschien nog steeds niet? Lees het artikel door, misschien helpt het je gezin!

Voordat ik binnenval met allerlei onsamenhangende redenen, zal ik hier de basis zetten. Want slaap is een apart iets. Naast energetische redenen, kunnen er ook een breed scala van psychologische of lichamelijke factoren spelen die slecht slapen kunnen beïnvloeden. Vergeet ook nooit deze uit te sluiten!

Naar het spirituele: waarom, als er iets aan de hand is energetisch, zoals ook met de volle maan, wordt er zo vaak op slaap teruggezien? Júist omdat er ook zoveel andere factoren bij iemand kunnen spelen die ze slecht laten slapen. Een energie kan nooit zomaar je tanden eruit laten vallen, dat is lichamelijk gezien zo sterk in elkaar gezet. Maar slaap is juist heel kwetsbaar. Een zorg, een conflict, te lang hebben uitgeslapen, ADHD en je slaap is al gauw ontregelt. Zo kan een energie daar makkelijk op aanhaken en dit ook ontregelen.

Laten we naar de spirituele slaapproblemen van kinderen gaan en wat dat allemaal kan beïnvloeden.

Huis gerelateerde spirituele oorzaken van slaapproblemen bij kinderen

Ten eerste is een kind vaak thuis, dus we gaan dat als eerste onder de loep nemen. Natuurlijk is een kind ook vaak op school, maar thuis is waar jij als ouder ook terug kan zien wat ik zal typen.

Allereerst kan thuis er simpelweg een paranormale energie hangen van een geest. Deze hoeft niet slecht te zijn, maar kan ook gewoon een oud bewoner van het huis zijn. Aan je kind zijn reactie zul je alvast kunnen zien of het angst is dat hij heeft voor het onbekende of eerder angst voor iets dat hem lastigvalt. Dan komt ook jouw rol extra bij kijken: ben jij zelf ook bang voor waar je kind naar wijst? Als je totaal geen angst voelt, al beschouw je je helemaal niet als een spiritueel iemand, dan is het vaak ook niet eng.

Wat kun je doen als een kind een geest of energie benoemt? In dat geval is het het mooist om als eerst eerlijk te zijn naar het kind en te zeggen dat je het zelf niet ziet, maar dat dat kan gebeuren. Volg dan het verhaal van het kind en schat in wat hij nodig heeft: een leuke visualisatie of actie? Of samen wegsturen? Lees vooral verder voor meer tips bij slaapproblemen door geesten bij kinderen.

Daarnaast kan een kind last hebben van de grond waar het huis op staat of de energie van een vorige bewoner. Dit is vaak wel iets dat verwijderd moet worden. Het best herken je dit als je kind zelf ook aangeeft dat hij vooral niet kan benoemen wat het is in huis en ook niet waar het is. Eigenlijk benoemt hij het dan al perfect: het is gewoon hét huis.

Bij deze beide situaties kun je mooi meten of je kind het ook in andere huizen heeft. Dat geeft je weer extra informatie.

Een mooie toevoeging dat soms vergeten wordt, is dat een kind ook het geruzie van ouders en dan de prikkels die daar vrij van komen, kan zien als geest. (Of er slecht door slaapt.) Ook als een scheiding al heeft plaatsgevonden en 1 van de ouders er niet meer woont. Dat is namelijk helderzien, alleen heeft hij dan niet begrepen dat het geen echte geest is (tenzij 1 van de ouders een geest bij zich heeft om redenen).

Tenslotte kan het kind last hebben van de energie rondom tweedehands spullen, zoals het bed.

Hooggvoeligheid en hoogsensitiviteit als spirituele oorzaken van slaapproblemen bij kinderen

Zoals ik eerder benoemde, is slaap iets dat snel te beïnvloeden is. Een bed waarin het kind slaapt is daarom heel belangrijk. Waarom? Omdat een kind vaak ontzettend hooggevoelig is. Dat betekent dat hij ontzettend veel prikkels om zich heen opvangt. Dat ontvang je namelijk met je onderbewuste. Als je meer met je bewuste, zintuigen en ratio e.d., werkt dan ben je minder hooggevoelig. Daarom vermijden hooggevoelige kinderen vaak oogcontact. Maar kinderen die hebben die ratio nog niet zo ver ontwikkeld als volwassenen en hebben daarbij minder verantwoordelijkheden die het ratio aanspreken. En dan wordt het simpel:

Een kind slaapt veel in een bed dus alles waar hij ‘s nachts over denkt, hangt altijd om dat bed. Als hij dus vroeger angstig was en je hebt een geest met succes (laten) verdreven, dan kan het zomaar zijn dat hij nog angstig is door zijn oude angst prikkels. Hetzelfde geldt voor een lang ziektebed hebben gehad uiteraard.

Daarnaast kan een kind in een tweedehands bed of met tweedehands spullen slapen. Die stikken natuurlijk ook van de vreemde prikkels, afhankelijk van de vorige eigenaar. In ieder geval is een tweedehands kinderbed waarschijnlijk vaak gebruikt en houdt dat dus extra veel prikkels vast. Het kind ligt dan letterlijk in een bed vol vreemde prikkels.

Gelukkig is reinigen met salie en het kind vooral daaraan mee laten doen genoeg. En anders experimenteren met even op een matrasje slapen.

Sowieso kun je veel ritueeltjes en maniertjes samen met je kind doen zodat hij er ook in gelooft dat hij beter gaat slapen. Bekijk vooral wat leuke sprays, oliën en maniertjes.

Liefdevolle tekens aan kind of ouder

Wanneer er iets is met je kind, dan wordt dat je altijd geprobeerd jou duidelijk te maken door het universum. Dat doen ze als eerst met liefdevolle tekens, zoals een droom, een herhalende reclame op tv of een andere moeder die opeens over een probleem bij haar kind begint. Wanneer liefdevolle tekens niet worden opgemerkt, en dat neemt niemand je kwalijk, dan worden het vervelendere tekens. Bijvoorbeeld slaapproblemen. En het kan zomaar zijn in jouw zoektocht naar het oplossen van deze slaapproblemen, je uitkomt bij wat werkelijk de bron is, zoals gepest worden in de klas (en dat jou niet verteld is en je niet hebt kunnen merken). Het kan dan zijn dat een medium dat bijvoorbeeld ziet. Of een fysio de symptomen herkent.

Wat herken je bij jouw kind of aan jezelf vroeger als kind? Vermoed jij dat jouw kind slaapproblemen door spirituele oorzaken heeft? Laat het gerust weten als je vragen hebt of als je wil dat ik mee help kijken.

Engels: hoe snel komt iemand in aanraking met voodoo?

Nederlands: spirituele oorzaken van slaapproblemen bij kinderen in een notendop

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Spirituele oorzaken van slaapproblemen bij kinderen”