Vanaf wanneer kun je contact opnemen met een overledene?

na

Proces van een overlijden

Vandaag bespreken we vanaf wanneer sinds het overlijden het oké is om contact op te (laten) nemen met een geliefde overledene. Om dit te bespreken, is het eerst fijn om het proces van een overlijden door te nemen. Dat zet een mooie basis voor het begrijpen hoe contact opnemen gaat.

De meeste mensen die zich afvragen wanneer je contact kunt opnemen met een overledene, geloven dus ook dat een overledene een geest wordt. Degene bestaat dus nog wel, maar wordt onzichtbaar en heeft geen lichaam weer. Meestal geloven ze ook dat deze geest ooit weer reïncarneren gaat. Hier kun je trouwens meer lezen over hoe lang er tussen de dood en reïncarnatie zit. In het kort betekent reïncarnatie dat de geest dan weer opnieuw wordt geboren als mens. Maar vandaag bespreken we het contact opnemen met die ziel als het nog niet opnieuw een mens is geworden.

Een ziel bestaat altijd. Soms als gids, soms als mens en sommigen geloven ook: soms als dier. Een ziel bestaat dus ook wanneer hij zijn lichaam net heeft verlaten. Veel rouwende geliefden op aarde zouden nog vragen willen stellen aan deze ziel, deze bekende. Dit willen ze niet te laat doen, wanneer de ziel al weg is, maar ook niet te vroeg, uit respect voor de transitie van mens naar ziel zonder lichaam.

Opmerken en waarnemen van een overleden geliefde

Gelukkig kan een overledene al veel vormen van contact met jou leggen. Dit kan per ongeluk en dit kan expres. In het begin is het vaker wat meer per ongeluk, omdat sommige zielen niet meteen begrijpen dat ze niet meer op aarde zijn of ze missen het heel erg. Daarom kun je vooral na hun dood veel activiteit voelen of hun geur ruiken. Dit wordt vooral veroorzaakt door hun emotie. Als een geest sterke emoties heeft, dan worden dit prikkels en energieën. En die prikkels kunnen van alles verstoren, vooral elektronica (of geuren geven middels helderruiken). Alles dat energetisch te beïnvloeden is namelijk. En elektronica is dat snel. Zeker als je bedenkt hoe vaak er zomaar een storing is. Partners van die overledenen willen dan juist geen bewust contact opnemen met de geest, omdat hij nog in de war lijkt.

Maar wanneer deze symptomen niet meer per ongeluk gebeuren, vragen mensen zich af of contact opnemen dan nog wel gaat of dat de overledene al gereïncarneerd is. Er komt dan veel verwarring. Je wil graag op het juiste moment contact opnemen. Gelukkig nemen overledenen nog steeds contact op hoor, maar dat ligt wel volledig aan het karakter van die overledene. Of wat hij wil zeggen. Als hij nooit zo is van het babbelen, kan contact opnemen moeilijk opgemerkt worden. Lees daarom hier gerust over subtiele manieren waarop overledenen contact met je leggen. En neem het verder maar van mij aan: overledenen gaan echt niet opeens na 2 jaar al weg, uitzonderingen daargelaten.

Engels: alles over hooggevoeligheid

Contact opnemen met een overledene

Want dat getal 2. 2 jaar, 2 maanden. Dat komt wel vaak terug op het internet he? Ik denk dat dat gewoon is gekomen op basis van wanneer paranormale activiteit vaak weer rustiger wordt. Maar dat betekent écht niet dat je 2 jaar moet wachten om contact op te nemen. Je moet helemaal niets namelijk. Als je het uit liefde doet, gaat het altijd goed. En jullie worden geholpen.

Wanneer een overledene namelijk om wat voor reden niet klaar is voor contact, zal er altijd een gids zijn die wil vertalen wat de overledene wil zeggen.

Verder, ze zeggen vaak: tijd bestaat niet. Dat ondersteun ik wel. Zo’n ziel van een overledene gaat echt niet de hele dag rondhangen en zien hoe jij van dag tot dag leeft. Nee, ondertussen leert hij dingen over de hele wereld en gaat tijd dus soms lekker snel. Dat maakt mijn conclusie dan ook: neem contact op wanneer jij gewoon denkt dat dat goed is. En neem als maatstaf simpelweg wanneer jíj het aankan. 

Maar hoe zit het dan als een medium beweert dat hij geen contact kan leggen omdat het te vroeg is? Dat kan om 1 van de 2 volgende redenen zijn:

1: het medium doet dit uit voorzorg om overvloedige paranormale activiteit maar ook emoties van de overledene én jou te vermijden die zouden zorgen voor afleiding;

2: of het lukt het medium niet om nu contact te leggen en gooit het op het stukje tijd. Zo simpel kan het ook zijn. En wellicht is er wisselwerking met nummer 1: de overledene wil misschien geen antwoorden geven omdat jij het niet aankan.

Tenslotte kan een geest ook snel naar het licht zijn gegaan.

Manieren van contact leggen

Eerder verwees ik naar een aantal manieren om contact te leggen met gene zijde. In het kort is dit via dromen, tekens vragen, signalen voelen in je lichaam of gewoon de overledene vragen iets te laten blijken. Het enige gevaar is als je een auralifter of boze geest bij je hebt die zich voordoet als je overledene. Dat is wel eng. Gelukkig kun je deze negatieve energie aan een heleboel andere dingen merken zoals bange gevoelens, overmatige pech of je bekeken voelen.

Maar je kunt ook contact opnemen met een overledene laten doen vóór je voor een boodschap. Dit kan met automatisch schrift, met pendelen of foto lezen. Deze mensen lopen hetzelfde gevaar, maar hopelijk wijzen ze je er dan op als er iemand bij is die er niet hoort. Je kan mij ook gerust hulp vragen als je dat fijn vindt.

Nederlands: leer of geesten je kunnen aanraken!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Vanaf wanneer kun je contact opnemen met een overledene?”