Hoe herken je goede en slechte karma?

goede en slechte karma herkennen

Laten we dit artikel eens anders beginnen. Namelijk met uitspraken over goede en vooral slechte karma. Die nemen we dan later onder de loep! Maar eerst: wat is karma? Karma is samengevat eigenlijk een consequentie dat vastzit aan je daden. Zo wordt het gauw goede en slechte karma genoemd!

Uitspraken met een kern van waarheid

Uitspraak 1:

Mensen die slecht doen, leven het langst.

Uitspraak 2:

God wil mensen niet die slechte dingen doen en laat ze daarom lang leven.

Uitspraak 3:

Karma komt nog wel.

Herkenbaar? Precies. Uitspraak 3 wordt het meest gebruikt als mensen boos zijn en even tot 10 willen tellen als hen onrecht is aangedaan. Ze willen hun handen eigenlijk niet energetisch bevuilen en spreken zichzelf moed toe dat een juiste straf nog wel komt. Beter dan zij het ooit zelf hadden kunnen aanrichten, nog los van hun straf van het verlagen naar dat niveau gezien.

Uitspraak 1 en 2 gaan vooral over het leven en de levensduur van de aanstichter. Sommige mensen wachten en wachten op karma voor degenen die hen wat heeft aangedaan of afgenomen. Soms duurt hen dit te lang en wordt het te oneerlijk. Op dat moment spreken, vooral lieve gelovige mensen, zichzelf moed in met de grap dat God mensen die slecht doen pas als laatst wil ontvangen. En uitspraak nummer 1 is voornamelijk gebaseerd op

Goede en slechte karma

Wat bepaalt of iets goede of slechte karma is? Ik denk eigenlijk dat dat in 1 simpele zin te beantwoorden is:

Als je onderbuikgevoel ooit ergens heeft gezegd tegen jou: ‘denk er nog eens over na’, dan ben je niet goed bezig.

Ofwel: als je iets goed doet, krijg je dat terug. Meestal valt dat minder op. Maar je herkent het in meevallertjes en kansen. Soms kan een magiesoort op jou wel maken dat je dat niet inziet waardoor je niet teveel ‘onnodig’ goed wil doen voor een ander.

Als je slecht doet, krijg in je die mate ook slecht terug. Soms precies op het gebied waar je een ander iets mee hebt aangedaan. En soms op heel andere gebieden. Meestal gaat slechte karma namelijk over het aandoen of afpakken van iets bij een ander. Dit kan gaan over diefstal van iemand die het toch niet merkt tot veel persoonlijkere dingen. Hoe erg je het ook goedpraat tegen jezelf: ‘ik verdien ook wel eens wat’, als je onderbuikgevoel zei: ‘nee’, dan krijg je de karma. Het kan zijn dat je als karma ook iets wordt afgenomen. Wederom materie of juist een talent of vriendschap. Vaak zit er wel symboliek en herkenningspunten in. Het universum hoopt namelijk toch nog dat je bijdraait en ervan leert. Ze schrijven je niet zomaar af.

Maar er zijn uitzonderingen. Soms kun je karma op je hebben dat van je ouder of voorouder is. Dit wordt ook wel een 7 generatie vloek genoemd. Hun straf leeft dan in jou voort. Dat kan op alles slaan, van relatie tot gezondheid. Het is niet eerlijk, maar het is niet omdat het universum boos op jou is. Wel willen ze graag zien dat je hier sterker uit kan komen en juist zonder wrok.

Goede karma herkennen

Ik zal ook bij goede karma herkennen stil staan. Het is belangrijk hier gewoon aandacht aan te schenken, zodat we ook zien hoe goede daden beloond worden en het universum het met ons voor heeft.

-Heb je vaak onverwachtse hulp of altijd een oplossing wanneer je denkt dat je het niet meer aankan? Dit kan zomaar je goede karma van dit of het vorige leven zijn;

Spreken mensen je gewoon aan of zoeken ze je aandacht op? Je weet wel, van die mensen in de supermarkt die hardop iets tegen zichzelf zeggen zodat een ander erop reageert? Dat zijn fijne tekens van het gewoon goed doen. Én beloning, want het is gezellig;

-Komen dingen op de één of andere manier wel op de pootjes terecht voor jou? Zoals dat je nooit geld tekort hebt of altijd vriendschap hebt? Dat is vaak beloning voor goede daden uit je vorige levens. Waarom vooral vorig? Omdat je dit patroon waarschijnlijk al je hele leven kent.

Herken je niet zoveel? Of heb je het idee steeds je onzichtbaar te voelen? Dan kun je goed te maken hebben met dat stukje familiekarma. En vergeet ook 1 ander belangrijk ding niet: soms gooit het universum vervelende situaties op je pad omdat je júist niet op je pad loopt. Als je niet zelfstandig van een pad dat niet goed voor je is afstapt, wordt dit op steeds grovere manieren geprobeerd duidelijk aan je te maken. Dus die baan waar je allang weg moet omdat je er ongelukkig wordt? En die voorvallen en discussies die steeds vaker gebeuren? Dat is soms helemaal niet gemeen, maar juist goed bedoeld.

Slechte karma herkennen

Slechte karma herken je vooral door de voorgaande 3 punten om te keren. Dat ziet er ongeveer zo uit:

-Wanneer mensen karma krijgen doordat ze zwarte magie hebben gestuurd, is dat soms lastig op te merken. Immers lukt de voodoo vaak en lijkt het alsof het je meezit. Maar het zit hem in de kleine stekende dingen waar mensen van wakker liggen ‘s nachts die dan door karma komen. De volgende punten zijn voorbeelden ervan;

-Word je vaak afgezegd of houden mensen weinig rekening met je gevoelens? Dit kan door vervelende karma komen door je eigen toedoen of door familiekarma;

-Of word je ook vaak vergeten. Vergeten terug te appen. Vergeten je te bedanken? Ook dit is een pijnlijk patroon;

-Of zie je tenslotte dat je naasten, vooral familie, dat daarbij dingen mislukken? Wellicht is dat jouw karma waar zij last van krijgen.

Als je weet dat je dit leven goed leeft, maar toch last hebt van slechte karma, vraag dan aan het universum óf om vergeving, of zoek uit hoe je je draaglasten van je voorouders kan verbreken.

En onthoud: het is nooit te laat om te veranderen. Er zal daarna in ieder geval minder heftige karma op je pad komen. Geloof jij in goede en slechte karma?

Engels: hoe snel komt iemand in aanraking met voodoo?

Nederlands: vorige levens healen en goede en slechte karma aflossen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe herken je goede en slechte karma?”