Dromen over water uitgelegd

dromen over water

Mensen dromen heel veel en zoeken daar graag de betekenissen van op. Veelvoorkomende dromen zijn dromen over de dood, dromen over slangen en dromen over water.

Dromen over water zien er ongeveer zo uit: dromen dat je verdrinkt, dromen dat je vissen ziet, dromen over natuurrampen of dromen dat je op zee bent (wellicht verdwaald).

Mensen zetten dromen ook in. De één om de toekomst in te ontvangen. De ander om onopgeloste zaken mee te ontdekken. Er zijn zelfs theorieën die zeggen dat de ene hersenshelft iets verzint als je droomt en de andere hersenhelft ervaart dit als droom. Er zijn ook veel mensen bang voor dromen. Die dromen nare of enge dingen en zijn bang dat dit uitkomt.

Iedereen droomt anders. Dat komt door helderziendheid. De één zal daarom puur dromen ontvangen die uitkomen, maar een ander zal vooral over vorige levens dromen. Weer een ander verwerkt gewoon zaken in een droom. Maar zoals ik zei kun je dromen ook leren inzetten! Vaak hoef je dit alleen maar te vragen aan een gids.

Waarom droomt men?

Mensen dromen voornamelijk omdat ze helderziend zijn. En iedereen heeft eigenlijk wel gaven. Als je niet zoveel droomt, dan betekent het waarschijnlijk dat er een andere gave in jou actiever is, zoals heldervoelen. Of je onthoudt ze niet omdat je het niet op tijd opschrijft natuurlijk! Mensen dromen gemiddeld om vier redenen.

Reden 1 is om gewaarschuwd te worden voor een grote impact. Zo kun je in je dromen al langzaam afscheid nemen van iemand waarvan je weet dat hij niet zo lang meer heeft. Op het moment zelf komt de klap dan niet zo hard meer aan. Je zou het wel afweermechanisme kunnen noemen. Zo kun je bijvoorbeeld ook dromen over een ontslag dat eraan komt.

Reden 2 is ook waarschuwing, maar dan voor wat zich schuil houdt in je omgeving, zoals iemand die niet eerlijk is of blokkades waar je last van hebt. Het is goed om dan wel te begrijpen of het over het ‘nu’ gaat of over iets dat je samen met deze persoon eerder hebt meegemaakt in vorige levens.

Reden 3 is spirituele ontwaking. Je droomt wederom over de toekomst, maar dan bijvoorbeeld meer symbolisch. Dood hoeft niet alleen dood te betekenen, maar kan ook een nieuw begin zijn. Je leert je eigen manier van dromen kennen en erop bouwen.

En je droomt wederom over je vorige levens. En leert je angsten en talenten op deze manier beter te begrijpen en zaken te verwerken.

Reden 4 is verwerking. Naast zaken uit vorige levens verwerken, verwerk je situaties die je in je dagelijks leven meemaakt middels een droom. Je neemt eigenlijk gewoon de afgelopen dag door en krijgt zo nieuwe energie voor de dag dat komt.

Verschillende dromen over water

Ik stond in het kort al stil bij dromen over water en hoe deze zich vormgeven. Een hele bekende is verdrinking. Laten we die als eerste onder de loep nemen.

Dromen over verdrinken zien er meestal als volgt uit: jij of degene over wie je droomt verdrinkt vaak in de zee. Je valt dan ergens vanaf of bent ineens onder water. Wanneer je droomt over een zwembad of strandje, heeft het een grotere kans om een toekomstdroom te zijn. Wanneer je droomt over de zee heeft het meestal met vorige levens of diepe emoties te maken.

Dromen over verdwaald zijn op zee. Deze dromen zien er vaak als volgt uit: dat je niet meer ziet welke kant je op moet en alleen bent of met nog één iemand bent.

Dromen over vissen zie je vaak onder water en zijn vaak wat negatiever. Je droomt dan dat je niet meer omhoog komt en het laatste dat je ziet zijn vissen. Je kunt gelukkig ook blije dromen hebben en dat je gewoon veilig gekleurde vissen aan het bekijken bent.

Als je over natuurrampen droomt ben je soms ook gewoon een film dat je hebt gezien aan het verwerken of een ramp dat je in je vorige leven ooit op tv hebt gezien of mee hebt gemaakt.

Betekenissen van dromen over water

Ik stond in het kort al stil bij dromen over water en hoe deze zich vormgeven. Een hele bekende is verdrinking. Laten we die als eerste onder de loep nemen.

Verdrinking staat eigenlijk vaak voor het gevoel hebben dat je het niet meer redt. Dat kan om een situatie gaan waar je nu in zit. Maar je kunt ook dromen over jij of een naaste dat verdronken is in een vorige leven dat je nu nog steeds herinnert. Als situatie één niet speelt, dan speelt deze waarschijnlijk. Maar je kunt ook een waarschuwing krijgen dat iemand letterlijk gaat verdrinken of risico loopt, of dat iemand symbolisch geen ademruimte meer krijgt. Als je droomt over een ander, is diegene ook vaak in de droom aanwezig.

Je kunt dromen dat je verdwaald bent op zee. Meestal staat dit voor uitzichtloosheid. En als het over vorige levens gaat: je leven op zee als bijvoorbeeld piraat of op een zeilboot.

Dromen over vissen ín de zee betekent heel vaak dat je een leven per ongeluk zo hebt afgesloten: verdronken tussen de vissen in zee. Met of zonder geweld. Of droom je fijne dingen over vissen? Dan heb je er juist een goede herinnering aan. Het algemene gevoel in een droom is belangrijk om aan te houden.

Dromen over natuurrampen betekent meestal symbolisch een wirwar van emoties in dit leven. Of het verwerken van een vorig leven waarin je jezelf óf een naaste in een natuurramp bent verloren. Misschien zelfs een naaste die je dit leven weer kent.

Engels: hoe herken je een oude ziel?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Dromen over water uitgelegd”