De volle maan van 9 oktober 2022!

De volle maan van 9 oktober

De vorige volle maan ervaarden we engelen voelen, vreugde merken en overzicht verliezen. Bij volle manen komt altijd gewoon veel samen en pieken we in situaties waarin we ons een tijd bevinden. Je zou de vorige maan best kunnen samenvatten als een periode van vreugde. Qua het voelen van meer dingen dan normaal was het soms wel onwennig en nieuwe beginselen zijn altijd spannend. Maar nu gaan we weer rust vinden in de veranderingen die we hebben meegemaakt. Tijdens de volle maan van 9 oktober kunnen we namelijk weer een hele rits aan andere zaken ervaren. Namelijk stress uiten, hoge hooggevoeligheid en slikken. De meeste zijn gelukkig positief. Of wat aan te doen! Lees gauw verder om te zien wat ons te wachten staat!

De volle maan van 9 oktober

Tijdens deze volle maan komt er wat stress naar voren. Of eigenlijk stress uiten. Samengevat: we ervaren niet zozeer stress, maar hebben sneller stressuitingen. Denk hierbij aan op je lippen bijten, tanden knarsen of nagelbijten. Veel gerelateerd aan de mond. Gewoon omdat we aan het nadenken zijn of diep in gedachten verzonken zijn. Het is dus een handig moment om hier een leerschool van te maken. Wat voor stressuitingen zouden handiger zijn en minder schade aanrichten? Kun je ook klikken op een pen in plaats van nagels kapot bijten? Probeer het maar uit!

De mond staat dus al een beetje centraal. Hier hoort ook de keel bij en dus meer slikken. Dit doen we omdat we tijdens deze volle maan in situaties terecht komen die soms veel van ons vergen. Een negatieve feedback of kwetsende opmerking zijn soms dichterbij dan je denkt. Mensen lopen wat sneller op de tenen bij deze energie van de maan en daar kun je wat gemakkelijker de dupe van worden dan anders.

Maar we slikken ook omdat we moeten wennen aan de korter lijkende dagen en hard werken dat opeens toch wel opvalt. De zomer is voorbij en de realiteit staat weer voor de deur. We zijn deze maan gewoon meer aan het aanpoten en proberen in ritmes te komen. Gelukkig slapen we daarom niet slecht, maar staan we wel sneller moe op.

Hooggevoeligheid

Een ander ding dat om de hoek komt kijken tijdens deze maan is hooggevoeligheid. Nou is tijdens volle manen onze hooggevoeligheid sowieso wel wat merkbaarder. Maar deze maan staat het extra centraal. En dan met name als volgt: we voelen sneller wat een ander wil, onze eigen emoties en onze eigen grenzen. Hooggevoeligheid is natuurlijk meer dan dat, maar deze maan ligt de focus op onszelf in relatie tot de omgeving. Wanneer we hooggevoelig zijn, nemen we veel prikkels over van anderen. We voelen diep aan wat iemand voelt, waar iemand pijn heeft, etc.. Je kunt zelfs gedachten overnemen van anderen als je zo gevoelig bent.

Tijdens de volle maan van 9 oktober 2022 is hooggevoeligheid er nog meer dan normaal. De energie van de prikkels van de maan versterken onze gevoeligheid. En daardoor zijn onze eigen emoties sterker aanwezig. Maar ook voelen we de behoeften van anderen. Het is heel lastig daar een weg in te vinden. Maar het is belangrijk je eigen behoeften nooit te vergeten. Je kunt samengevat wat getrek aan je grenzen in combinatie met schuldgevoelens verwachten.

Tips voor deze maan

Het is dus mooi om fijnere manieren van stress uiten te onderzoeken tijdens deze maan, maar ook bewustwording in je lichaam verder te onderzoeken. Dat wordt ook wel eens mindfulness genoemd: bewuster bezig zijn. Wat doe je automatisch dat niet langer meer werkt voor je? Hoe is het bijvoorbeeld met je postuur of de stoel waarop je dagelijks zit? Pluis het uit!

Houd bij wanneer je het meest slikt. Wat doet een opmerking met je? Wanneer grijpt het je naar de keel en wanneer niet? Hoe verwerk je zoiets, wat is jouw manier? Moet je dat uitspreken of juist eruit schrijven of schilderen? Wederom geldt: wat is jouw manier? Een ander leuk iets is dat bij een gevoelige mond ook meteen de gave helderproeven hoort. Dat betekent dat we extra gemakkelijk kunnen proeven wat er mist of teveel is in ons eten. En het betekent dat we soms een rare smaak in de mond kunnen krijgen omdat een overledene of gids iets wil vertellen aan ons. Zo zijn we de volle maan van 9 oktober het beste de baas!

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om gemakkelijk te abonneren op mijn nieuwsbrief. Ik stuur circa twee nieuwsbrieven per maand met daarin nieuwtjes en behind-the-scenes content.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De volle maan van 9 oktober 2022!”