Hoe kun je je dromen onthouden?

dromen onthouden

Mensen dromen eigenlijk altijd, maar niet iedereen kan zijn dromen onthouden. Er zijn mensen die gaan heel ver met dromen. Die vertrouwen ze blind en weten precies hoe ze in elkaar zitten. Ze vragen zelfs dromen aan hun gidsen als ze antwoord willen. En krijgen dat ook! Wist je dat er zelfs situaties bekend zijn dat mediums altijd een droom vragen als ze een afspraak met klanten hebben gepland morgen? En dan krijgen ze de antwoorden voor deze klanten in hun droom. Maar wat dacht je van die situaties waarin mensen dromen over kruidenmengsels die samen een verdrijving vormen?

Tegelijkertijd zijn er mensen die hun dromen maar niet kunnen onthouden. Of heel even en dan niet meer. Vandaag gaan we hier dan ook vooral bij stil staan! Hoe vind jij je weg met dromen?

Om welke redenen droomt men?

Mensen dromen grofweg om drie verschillende redenen. Als eerst droomt men omdat ze verwerken. Wat er die dag gebeurd is, rouw of zelfs iets onbekends uit vorige levens. Vaak gaat dat om veel gebeurtenissen óf diepe emoties, positieve of negatieve. Denk aan een drukke dag waarin je veel moest onthouden, ware liefde uit een vorig leven of een afscheid. En dit kan afscheid zijn tussen twee mensen of dat heerlijke of abrupte afscheid van jou en dat leven.

Je kunt ook dromen over je wensen. Die worden vaak verward met toekomstdromen. Het verschil voel je immers niet zo in dromen en in beide win je bij wijze van de loterij. Het is altijd goed om na de droom in jezelf na te gaan welke het is. Was je die avond erg bezig met een vraagstuk of verlangen? Dan was de droom vaak een wens. Was je er niet zo mee bezig, dan eerder een toekomst. Maar dan is het nog de vraag: wanneer. En wiens toekomst eigenlijk?

Tenslotte droomt men over de toekomst dus. Je droomt dan zaken die uitkomen. Vaak is dat om je te behoeden voor de impact. Óf om je voorpret te geven, al blijkt het misschien valse voorpret.

Maar wat maakt op welke manier je een droom ontvangt? Meestal hebben mensen één soort droom, zoals constant verwerken of constant toekomst zien. Soms zit er wel iets afwisselends tussen. Als je bijvoorbeeld droomt over een pretpark en je gaat morgen naar een pretpark, dan kun je of een toekomstdroom of een voorpret droom hebben gehad. Terwijl je bijvoorbeeld meestal alleen maar verwerkingsdromen hebt.

Naast dromen onthouden kun je ook dromen vragen

Gelukkig worden vragen heel vaak gehoord door het universum! Tenminste, wel als je oplet, want soms kun je wel een droom vragen, maar krijg je een antwoord op een andere manier. Denk aan een teken of toevalligheid. Soms is je antwoord niet in een droom samen te vatten en dan wordt gekozen voor een andere route. Of je slaapt die periode slecht en het kan simpelweg niet.

Maar waarom is vragen zo belangrijk? Omdat vragen je automatisch gewoon openzet en ontvankelijk maakt. En soms is het jouw levensles ook gewoon om te durven vragen voor jezelf. Dan komt inderdaad ‘niets aanwaaien’, omdat je niet duidelijk maakt dat je dat wíl.

Over levenslessen gesproken, dat maakt ook of je makkelijk dromen krijgt. Een levensles bepaalt namelijk vaak wat voor gave je hebt. En vooral helderziende mensen dromen. En je hoeft niet per se geesten te kunnen zien of aura’s als je helderziend bent, maar als je al veel droomt of goed door mensen heen kijkt, ben je al helderziend!

Daarnaast kan je levensles zijn omgaan met in de toekomst zien, uiteraard zul je dan ook veel dromen ontvangen.

Veel mensen voelen ook aan dat de enige manier om antwoord te krijgen op hun vraagstuk een droom is. En in die droom wordt dan de toekomst laten zien of je werkelijke verlangens. Dat is ook een hele sterke manier om dromen te vragen en één die vrijwel altijd gehonoreerd wordt door het universum of je gidsen. Maar als je iets vraagt dat je eigenlijk al weet, komt een bevestiging via een droom dus niet altijd. Dat ligt net aan waar je gids zin in heeft of jou wil leren.

Tips om dromen te onthouden

Veel tips hebben jullie natuurlijk al wel eens gelezen. Denk maar aan:

1: het opschrijven als je wakker wordt. Maar hij klopt wel, al ben je nog zo moe, als je weer in slaap valt raak je het bijna altijd kwijt. Dat komt omdat een droom echt puur een gave is. En een gave komt niet zo makkelijk binnen. En gaat ook graag weer weg. Er zijn ook gaven waar je niet vanaf komt, zoals constant pijn voelen met heldervoelen van anderen. Maar als jij niet de hele dag geesten ziet (vorm van helderzien), dan onthoud jij niet makkelijk dromen;

Maar er zijn ook fijnere tips!

2: Vergeet namelijk het vrágen niet. Vraag om je dromen ook eens te onthouden. Soms is dat alles wat het universum wil. Maar als je het jezelf niet gunt en dat is precies je levensles, dan wordt het lastig. Heb je het dus al eens gevraagd?;

3: Scherm je af tegen overtollige prikkels die je dromen in de weg staan of gebruik andere vormen van affirmaties;

4: Tenslotte heb je ook een ritueel hiervoor. Deze zorgt dat overtollige prikkels buiten blijven en je krijgt wat je nodig hebt. Eigenlijk werkt dit ritueel ook samen met het vragen natuurlijk.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe kun je je dromen onthouden?”