Gebruiken van offers en opoffering bij voodoo

gebruiken van offers

Het gebruiken van offers. Een heel bekend iets en tegelijkertijd is er ook niet echt iets over bekend. Er gaan wel eens geruchten over bekende zangers of rappers die hun ziel hebben verkocht en daarom rijkdom en faam verkregen, maar daarover in dat artikel meer. Vandaag hebben we het eerder over opoffering. En wat wordt er dan opgeofferd? Je kunt denken aan opoffering van:

-Het leven van een mens;
-Dier;
-Bepaalde dingen van een mens;
-Maar ook zuivere offers.

Voodoo

Het negatieve aspect van opoffering is natuurlijk vooral waarom jullie vandaag op dit artikel zijn uitgekomen. Daarom zal ik daar uitgebreid bij stilstaan. Opoffering wordt vaak gebruikt om voodoo te gebruiken. Een offer creëert hardnekkige bezweringen. Zo doen sommigen dan tenminste. Ieder creëert op zijn eigen manier voodoo. Sommigen gebruiken alleen planten, spreuken of een pop. En sommigen gaan verder dan dat en offeren iets op.

Voodoo heeft als symptomen dat het álle levensgebieden en dan in negatieve zin, aantast. Om een relatie stuk te maken, om iemand pijn te doen letterlijk en figuurlijk, om iemands financiën te stelen, om iemand depressief te maken, etc.. Óf om te stelen wat niet van jou is. Maar aangezien je dat vaak van íemand steelt, of in ieder geval van jezelf, is er altijd iets een gedupeerde.

Waarom wordt sommige voodoo dan met opoffering gedaan en sommige voodoo zonder? Vanwege de intensiteit. Als je zwarte magie maakt, dan wilt men dat dit sterk is. Zo geraakt een ander hier nooit vanaf, zo denken ze. En hoe erger de ingrediënten die erin zitten, hoe erger de voodoo. Ik zal een lijstje maken met stapjes van een beetje erg naar heel intens om een beeld te vormen:

-Planten, foto’s en de energie van de maan gebruiken in een ritueel;
-Menstruatiebloed of sperma;
-Een stuk huid, haar of nagels gebruiken van een overleden dier of een dier vermoorden en dit gebruiken;
-Een stukje van een overleden iemand gebruiken in het ritueel;
-Iemand vermoorden en dit als ingrediënt inzetten.

Doelen van offers gebruiken

Met bloed of sperma offer je niet per se iets op, maar als je geeft wel een stukje dat deel van jou was weg in een ritueel. Dit wordt vaak, samen met andere ingrediënten, gebruikt voor bindingsrituelen, iemand wordt dan verliefd op die persoon.

Mensen gebruiken ook het bloed van de ander om diegene ziek of onvruchtbaar te maken van binnen.

Als iets van een (al) overleden dier wordt gebruikt, dan wordt dit vooral ingezet voor veel verschillende doeleinden. Je kunt het meest denken aan ziektes, omdat een overleden dier op den duur ook ziektes kan afgeven. Zwarte magie is altijd logisch, het gebruik van een dood dier bij het verbreken van een relatie is gewoon iets minder logisch.

Mensen gebruiken vaak ook ziektes of gedragingen van iemand die is overleden om dit te geven aan iemand. Ik noem het ook wel omruilmagie of verplaatsmagie. Maar dat zijn gewoon mijn termen. Ze pakken dan een stukje huid of haar van de overledene die alcoholverslaving had en geven dit middels ritueel aan iemand die ze dit toewensen. Deze raakt dan erg verslaafd.

Zo kun je trouwens ook bepaalde soorten verslavingen verwijderen. Ze nemen dan een verslaving van iemand (die er gewoon om nuchtere redenen is) af en geven dit aan iemand vlak voordat hij sterft. Deze persoon sterft verslaafd, maar voelt dit niet en degene die verslaafd was, is niet meer verslaafd.

Het gebruiken van offers en de gevolgen hiervan

Hoewel je hier iemand beter mee maakt, vind ik het toch zwarte magie. Het is valsspelen. En wie weet reïncarneert de oude man wel meteen met verslaafde gevoelens. Immers moet de magie ergens heen en de straf moet ergens heen. Maar soms gaat de karma uiteindelijk ook naar degene die het ritueel deed of wilde. Je bent immers niet immuun voor karma. Zeker als de oude man dit niet wist. Dit soort verplaatsmagie wordt ook gebruikt zonder per se opoffering. Zo willen mensen die voodoo praktiseren ook wel eens gezondheid van 2 mensen omruilen, zodat de ander ziek is en de aanvrager niet meer.

Dit alles werkt werkelijk omdat alles is energie. Hoe erger de energie, hoe harder de voodoo aankomt. Maar… hoe erger de straf dus ook. De gevolgen kunnen als volgt zijn:

Ten eerste kiest karma zelf hoe hij je wil pakken: in het volgende leven, via je kinderen of via iets anders waar je van houdt zoals je zangstem.

Daarnaast: zulke magie is niet puur. Met het gebruiken van alleen de maan voor negatieve doeleinden wordt men al gestraft. Maar mensen die opofferen? Mensen die dit doen hebben geen idee wat ze zelf per ongeluk opofferen, zoals hun levensjaren of gezondheid.

Bekende verhalen

Wat ik zelf heb gezien aan opoffering, los van de films die er natuurlijk over zijn, en los van de verhalen die ik jullie vertelde over menstruatiebloed en verslaving overdragen, zijn:

-Het IQ van 2 mensen proberen om te wisselen;
Geluk en geld omwisselen of gewoon stelen;
-Het succes van 1 bedrijf wisselen met een falend bedrijf;
-Rechtszaken winnen door de rechter te bespelen met magie.

Of ze werkelijk offers daarvoor gebruiken? Ik denk het niet letterlijk, niet door iets ervoor dood te maken. Wel een foto o.i.d.. Maar de werkelijke opoffering treft de levensgebieden van de aanvragers en hun familie. Ik was er niet bij, maar het kán wel zo zijn dat ze bijvoorbeeld menstruatiebloed hebben gebruikt zodat de rechter de aanstichter aardig vindt. Of haren van het hoofd, iets dat vlakbij de hersenen zit, zijn gebruikt om denkvermogen om te wisselen. Het gebruiken van offers komt dus veel voor. Een veelgebruikt boek hiervoor is de Indrajal. Dat is Surinaamse magie.

Nederlands: meer donkere rituelen

Engels: het boze oog

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Gebruiken van offers en opoffering bij voodoo”