Donkere geesten kunnen niet over zee reizen, bijgeloof?

donkere geesten

Ik bespreek wel vaker bijgeloven met jullie. Ze zijn dan ook heel leerzaam ene eigenlijk zit er wel altijd iets van waarheid in! 1 ging er bijvoorbeeld over ‘s avonds wel of niet mogen fluiten en daarmee geesten aantrekken. Deze blog gaat over geesten, donkere geesten, en hoe je deze weg kunt halen. Sommige mensen geloven namelijk erin dat ze weg kunnen gaan als je ver reist. Herken jij deze uitspraken ook?

Je kunt geen geest vanuit het buitenland meenemen, we reizen over de zee.

Of

In een vliegtuig met een lange vlucht kun je geen geesten meenemen.

Apart he? De 1 zal het zó herkennen. Die kreeg dat bijvoorbeeld van huis uit mee. En de ander vraagt zich af waar dit eigenlijk over gaat. Dat snap ik.

Kijk, sommige mensen geloven erin dat een geest niet over de zee kan reizen. Als je dus een geest bij of in je hebt en je reist over zee, dan ben je verdreven. Want de geest kan niet meer mee over zee. Men gelooft hierin hierin omdat een geest moet blijven waar hij gestorven is of dat een geest altijd verbonden moet zijn met aarde en grond. Ik zal meerdere kanten van deze theorie belichten zodat je zo goed mogelijk zelf een conclusie weet te trekken na het lezen van dit artikel.

Nare entiteiten

Maar over wat voor geesten hebben we het nu eigenlijk? Zoals je misschien leest, hebben de mensen uit de voorbeelden het vooral over mensen die geleefd hebben en nu niet meer leven. Die kunnen dan niet te ver van huis reizen. Dan raken ze verdwaald of het stuk land waarop ze wonen houdt ze daar. Dat is niet verdrietig bedoeld; dat is waar hun connectie ligt. Dit zijn dus nogmaals lieve overledenen. Soms komen ze verward over en dus boos, maar de kern is goed.

Maar je hebt veel meer soorten geesten. Je hebt bijvoorbeeld bakroes, dat zijn kleine rare mannetjes die je volgen en steeds meer leven van je aftappen. Dat is serieuze duistere magie en echt niet fijn. Ze worden gecreëerd om te dienen en hebben geen ziel. Wel een doel en dus een bepaalde gedachtegang. En degene die dat creëert geeft kadootjes aan de bakroes. In ruil daarvoor gaat de bakroe voor hem/ haar aan de slag en steelt hij bijvoorbeeld geld van iemand of in het ergste geval: het leven van iemand.

Dan heb je nog verdwaalde energieën die vorm aannemen van een geest of echt verwarde of duistere geesten. Die kunnen bezit nemen van iemand of iemand volgen. Dit maakt dan moe of je voelt je bekeken of bezeten.

Tenslotte heb je natuurlijk lieve geesten met begeleidende rol, zoals engelen, winti’s of gidsen.

De zee en geesten

Hoe zit het dan met de zee? 1 ding is duidelijk: begeleiders kunnen altijd meereizen, overal. Dat is gewoon logisch. Ze horen bij jou en zijn niet gebonden aan land.

Donkere of vervelende geesten die hebben beperkingen. Ze zijn krachtig en kunnen veel kwaad doen. Maar dat komt met gebreken. Zo geven geesten of ook magie genoemd zich bijvoorbeeld altijd prijs. Er gebeuren dingen die niet kunnen of je droomt duidelijk over het antwoord. Dat is omdat voodoo nooit onoverwinnelijk mag zijn. En wat is een andere manier van niet ongestoord je gang gaan? Juist! Dat is als er magie is gebruikt dat als valkuil heeft dat het niet over zee kan reizen.

Als je het mij vraagt, bestaat dit bijgeloof dus echt, maar het ligt aan het soort eest en de belemmeringen van deze geest. Een belemmering van de bakroe is bijvoorbeeld dat hij steeds meer en meer vraagt van de eigenaar en als de eigenaar dat niet meer wil geven, dan keert de bakroe tegen zich. Een belemmering van een verwarde overledene is (soms) dat hij niet te ver van huis wil. En een nadeel van een geest dat iemands lichaam bezit is dat er bijvoorbeeld stemverandering of andere duidelijke dingen plaatsvinden waardoor de geest snel betrapt wordt.

Oh ja, en velen geloven er ook in dat een zee staat voor onze diepste emoties. En als je die omarmt, maakt dat je sterk. En hoe sterker je bent, hoe minder een geest aan je kan hechten. In zekere zin kun je voorzichtig zeggen dat sommige mensen in vliegtuigen tijdelijk immuun zijn voor zwarte magie en geesten.

Kunnen donkere geesten een zee oversteken?

Dit was natuurlijk de hamvraag van het artikel. Waarom heeft iedereen het altijd zo over de zee? Waarom zouden geesten die niet over kunnen steken? Maar het antwoord is: ja, de meesten kunnen de zee helaas oversteken. Sommige kunnen tijdelijk minder grip uitoefenen in het vliegtuig, of in het schip. En en enkeling is gebonden aan een stuk land. Je hebt trouwens ook geesten die naar huizen worden gestuurd. Het ‘voordeel’ voor de aanstichter is dat het hele gezin meteen lastig wordt gevallen. Het ‘nadeel’ is: als je niet thuis bent, is het er niet. Dus deze geesten kunnen niet reizen over zee daar ze niet eens uit huis kunnen komen.

Je hebt trouwens ook dat bakroes en donkere geesten wanneer het ‘slachtoffer’ overlijdt, overspringen naar familieleden. In dit geval maakt het ook niet uit of het familielid aan de andere kant van de wereld woont. Tenzij… de belemmering, die er nogmaals altijd móet zijn, van de bakroe is dat hij nooit verder dan een aantal kilometer van zijn creatieplek kan komen.

Van welke bijgeloven heb jij wel eens gehoord? En wat heb jij wel eens meegemaakt met donkere geesten tijdens reizen?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Donkere geesten kunnen niet over zee reizen, bijgeloof?”