Wat houdt het in om een open aura te hebben?

open aura te hebben

Een open aura hebben is een erg bekende term. Vandaag ga ik goed uitleggen wat een aura precies is, welke klachten en genietmomenten dat kan geven en of je een aura kunt beïnvloeden. Kortom: hoe het is om een open aura te hebben, of een gesloten! Let op: je hoeft niet spiritueel te zijn voor een open aura!

Een aura is een energieveld om je heen. Sommige mensen kunnen aura’s ook zien. Ze hebben kleuren. De kleuren geven aan hoe het met iemand gaat. Oranje is bijvoorbeeld creatief en een sombere kleur betekent vaak somberheid. Maar ook de dikte van de aura is belangrijk om te bekijken. Mist er ergens een kleur? Of zit er een lelijke kleur stip in de oranje aura? Dan is er iets met die plek van het lichaam. Meestal pijn of trauma. Of licht er 1 plek helemaal op? Dan betekent dat meestal dat die plek geneest of dat daar een gids/ engel rust.

Je kunt een aura zien als je helderziend bent. Helderziend ben je al als je veel droomt, door mensen heen kunt kijken, etc.. Of wel eens een schim ziet. Je kunt aura zien ook leren. Makkelijk zelfs, zeker als je al voldoet aan de andere punten van het zien. Ik leg je dat in begrijpelijke taal uit in de link.

Hoe het is om een open aura te hebben: hooggevoeligheid

Maar wat is dan een open en gesloten aura? Het heeft met een aantal aspecten te maken, je hoogsensitiviteit, je omgeving en je balans. Laten we die onder de loep nemen.

Je wordt hoogsensitief geboren of je wordt dat niet. Maar je kunt dat gedurende je leven ook meer of minder worden. Dat ligt allemaal aan je (herinneringen aan je) vorige levens, karakter en je kennissenkring. Ofwel: de ruimte die je krijgt en de ervaringen die je hebt betreft gevoeligheid. Hoogsensitief zijn betekent veel prikkels ontvangen. Prikkels betekent niets anders dan informatie van je omgeving. Van een vallend blad tot iemands verdriet waarvan hij zo hard beweert dat hij die niet heeft. Tussen die twee soorten informatie zit geen verschil voor een hoogsensitief persoon. Trauma, een volgende levensfase, etc., kan de mate van de gevoeligheid van iemand beïnvloeden. Bijvoorbeeld omdat er meer of minder ruimte komt door deze veranderingen.

Hooggevoeligheid is de reactie op hoogsensitiviteit. Velen raken moe van al deze prikkels. Anderen boos en anderen gaan er juist automatisch goed mee om. Die kunnen het plaatsen. Hoe dan ook wordt hooggevoeligheid en hier last van hebben vaak open aura genoemd. Je ontvangt teveel prikkels, meer dan je aankan. Gelukkig kun je altijd leren afschermen. Dat maakt je open aura minder open. Of je vraagt hulp zodat ik hem dichter maak. Niet volledig dicht, want dan verlies je wie je bent.

Hoe het is om een open aura te hebben: je omgeving

Dan naar je omgeving. Als die veel problemen hebben, negatief zijn of je niet zien staan, dan beïnvloedt dit jou. Door al die prikkels die je ontvangt! Dit maakt dat je veel pech krijgt of je constant niet goed voelt. Je open aura, die juist mooie dingen kan zoals het ontvangen van boodschappen van geesten of iemand op diep niveau helpen, wordt besmeurd met negativiteit. Je zou dan het best kunnen leren je aura te focussen: open voor goede dingen, dicht voor slechte dingen.

Dan balans: hoe meer in balans je bent, je gaat voor wat je wil, je weet wie je bent, je accepteert je zwakke punten en zet ze zelfs in, hoe meer gebalanceerd je aura is. Hij is dan niet meer zo open voor negativiteit en staat automatisch opener voor de positieve zaken! Want je leren afschermen voor een negatieve omgeving is 1 ding en dat is fantastisch en heel knap, maar als je hier niet naar handelt, dus die omgeving salut zegt als dat kan, dan is je aura nooit volledig in balans.

Een aura zelf beïnvloeden

Zoals ik natuurlijk aangaf, kun je leren een aura dicht te maken door energiekoorden te verbreken, door werken aan balans in jezelf of door negativiteit waar dat kan op fijne manier te vermijden. Maar er zijn nog meer laagdrempeligere dingen die je vandaag al kunt doen!

Denk bijvoorbeeld aan sporten of bewuster douchen. Dit haalt prikkels die je toch teveel hebt opgevangen gedurende een dag bij je weg. Het maakt dus tijdelijk je open aura kleiner. Dat is fijn om te ervaren, want dan weet je ook wat je kunt ervaren van omgaan met energetische koorden. Je hebt ook negatieve zaken die mensen automatisch gebruiken. Ik vertel je deze zodat het hopelijk iets leert over jezelf. Mensen die drank of drugs gebruiken of zichzelf veelvoudig terugtrekken zijn eigenlijk ook alleen maar aan het proberen alle prikkels te ontduiken.

Wat je ook kunt doen is je ziel verrijken op meerdere manieren. Of het nu met sudoku is dat het analytische deel van je brein aanspreekt of een taal leren is of muziek maken is. Maar verrijk je zelf. Dat geeft een voldaan gevoel en dat doe je puur voor jezelf. Een leuke bijkomstigheid is dat je zo ook makkelijker mensen die bij je passen signaleren en je zielengroep verbreden.

Kinderen en hun aura

Kinderen zijn heel gevoelig. Je zou zomaar kunnen stellen dat elk kind wel hoogsensitief is. Daarom staren ze zo vaak, dan ontvangen ze gewoon prikkels. Of hebben ze het over overledenen of vertellen ze vreemde uitspraken. Hun aura is makkelijker te beïnvloeden dan dat van een volwassene. Maar dat is eigenlijk ook heel positief. Bij hen is een truc genoeg, zoals een geest spray dat zogenaamd moet beschermen of een petje opzetten zodat ze makkelijker geaard zijn.

Uiteraard raken ze ook wel wat sneller in de war van veel prikkels dan volwassenen. Dus het is altijd goed om de omgeving van een kind in de gaten te houden. Denk jij dat jouw kind een open aura heeft?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “Wat houdt het in om een open aura te hebben?

  1. Carlos hernan portillo says:

    Quería saber más del tema

LEAVE A COMMENT