Geesten jagen en zoeken

geesten jagen

Velen van jullie zijn erg nieuwsgierig naar geesten. Hoe voelt dan zo’n geest? Hoe voelt zo’n negatieve entiteit uit een film en hoe is het om geesten gewoon te kunnen waarnemen? Dat begrijp ik wel. Uiteraard wil ik als eerst zeggen dat je altijd heel voorzichtig moet zijn. Elke geest is te verdrijven, zeker bij mij, maar niet als de geest een gevolg is van (slechte) karma. Daar mag ik me namelijk niet mee bemoeien. Vandaag bespreken we dan ook veilige en onveilige manieren van op geesten jagen.

Wat betekent op geesten jagen?

Op geesten jagen heeft verschillende betekenissen. Als eerst denken we misschien aan een geesten wegjagen. Maar erop jagen betekent eerder dat je ze wil tegenkomen, verdrijven of zelfs vangen. Laten we deze drie factoren zorgvuldig bespreken.

Als je een geest wil tegenkomen omdat je gewoon wil weten of het ‘echt’ is of je wil er antwoorden van, dan wordt dit vaak op verschillende manieren geprobeerd, zoals met ouija of instrumenten die frequenties meten. Daarover straks meer. Een ander wil zijn overleden dierbare tegenkomen of misschien zelfs een overleden beroemdheid.

Dan heb je geesten vangen. Wat wordt daar nu precies mee bedoeld? De meest duidelijke variant is de variant waarin een overledene wordt gevangen en wordt ingezet voor negatieve doeleinden. Sommigen noemen dit ook djinn. Ze maken deze hun slaaf en sturen ze naar mensen die de aanstichter onaardig vindt om kattenkwaad uit te halen. Het slachtoffer raakt dan bezeten of de gezondheid en de financiën gaan achteruit. Soms brengt de geest deze afgepakte zaken zelfs naar zijn eigenaar om van te genieten. Een andere variant is een geest in een pop of voorwerp stoppen. Dit wordt dan een vervloekt object. Leg deze stiekem in het huis van iemand neer en diegene komt er moeilijk achter.

Sommigen jagen op geesten om de wereld gewoon een betere plek te maken. Ze willen ze verdrijven zodat anderen hier geen last van hebben. Dat is heel lief, maar als je niet weet waar je aan begint, heel gevaarlijk. En is het echt jouw taak?

Manieren om op geesten te jagen

1 veelgebruikte manier noemde ik al: een ouijabord. Deze wordt vaak gebruikt voor ontmoetingen of antwoorden. Het probleem met een ouijabord is eigenlijk helemaal niets. Maar het is een probleem gemáakt. Omdat deze borden slecht bekend staan, weten slechte en verveelde geesten dit ook. Zij wachten dus tot iemand het gebruikt. Een pendel is namelijk amper anders dan een ouijabord, ook hier krijg je contact met een overledene, maar ze staan niet slecht bekend en daarom is het veilig. Maar pendelen gebruik je niet echt om op geesten te jagen. Pendelen is meer voor kleine alledaagse antwoorden over keuzes etc..

Dan schreef ik al over frequenties. Geesten zijn niets anders dan energieën. Hoe intenser de emotie van die geest, en jullie jagen natuurlijk meestal op boze geesten, hoe intenser de energie. En energie moet ergens heen. Die gaat naar vatbare dingen. En wat is vatbaar? Juist: temperatuur of elektronica. Dit zijn dus handige gadgets om signalen van geesten op te vangen. Een betere manier is uiteraard met je gids te oefenen of hij zich wil laten merken aan je, maar als je interesse hebt in gróte signalen, dan kun je voor temperatuurmetingen of gevoelige elektronica gaan.

Een andere manier die vaak ook per ongeluk, maar ook expres wordt gebruikt is je interesse in geesten gebruiken. Als je naar spooklocaties gaat of veel opzoekt over geesten, kun je klopgeesten aantrekken. Deze veroorzaken lawaai in huis. En vaak ook verwarring: dan laten ze denken dat het lawaai van de buren komt.

Wat is het verschil tussen jagen en verjagen?

Eigenlijk gebruikte ik al beide termen in dit artikel. Jagen zou je ook wel als synoniem kunnen geven: opzoeken, uitdagen, inzetten. Veelal negatief dus. Verjagen is juist helpend bedoeld. Een huis reinigen omdat iemand niet kan slapen. Een bezeten persoon helpen omdat hij last heeft van een geest. Maar wat bovenal belangrijk is, is je intentie. Nieuwsgierigheid kun je beter laagdrempelig houden en veilig, zoals met een pendel. Zelfs de mensen die zich zo ontzettend goed kunnen afschermen, kunnen hun hoofd stoten als ze naar zo’n spooklocatie gaan of een ouijabord gebruiken. Dat komt omdat een onzuivere intentie altijd zwaarder weegt dan hoe goed je jezelf kan afschermen. Het universum kijkt namelijk ook nog mee.

Gevolgen van uitlokken

Natuurlijk zijn er gevolgen van uitlokken. De bekende bezetenheid: een geest gaat aan je kleven of erger nog: in je huizen. Hierdoor verlies je grip op realiteit. Je kan ook je omgeving hierdoor afstoten, pijn krijgen of veel pech ervaren.

Een ander gevolg van op een entiteit jagen, is simpelweg energie verliezen. Al zou de geest je niet gaan overnemen, dan ben je wel naar een plek geweest of heb je wel contact gehad met iets dat energie aftapt. Zo kun je spontaan bloedarmoede krijgen of kweken of nog iets grovere symptomen. Het is dan de vraag of je dit weer herstellen kan. Vaak gelukkig wel.

Je kunt ook door het jaagproces een vloek op jezelf afroepen. Deze draag je dan bij je. Dat is dus geen geest, maar een hardnekkige energie, resulterend in een vloek. Deze veroorzaakt pech in je handelen, etc.. Maar je kunt hierdoor ook nog eens anderen pech brengen. Dan vervloek je hen per ongeluk.

Als je contact wil met een overledene maar die is nog erg verward over zijn overlijden en je zoekt het contact niet op een fijne manier, dan kun je deze ook hinderen.

Het ergste is dat ik persoonlijk mensen die expres hebben uitgelokt, niet kan helpen. Dat is omdat ik niet tegen die onzuivere intentie die ze hadden, want uiteraard hebben we het niet over mensen die per ongeluk uitlokten, op kan boksen.

Heb jij wel eens op geesten gejaagd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

3 thoughts on “Geesten jagen en zoeken

 1. Chantal Vroegop says:

  Ive had all of this … a ghost came housing in me 3 years ago

 2. Chantal Vroegop says:

  22/02/2020 zag ik in mijn ooghoek een gedaante en ik schrok en ik ging filmen. Die is dus in mij gekomen. T deed pijn en ik ging bibberen en ik filmde met mijn linkerhand. Die film heb ik nog.t rare is dat ik vanaf die dag mezelf er heel anders vond uitzien en mijn stem iets anders was en ik ook vanaf die dag kunst maak. Ik moest opeens van iets in mij tekenen en schilderen en t was nog mooi ook.inmiddels heb ik al 1000 werken.een half jaartje ongeveer heeft de geest in mij gewoond en opeens was t “andere gevoel ” weg.ik vond t jammer.ik maak steeds mooiere dingen en ook vaak vooral gezichten.ik maak wat ik(mijn hersenen ofzo)zie ..ik zie ook dingen in spiegels.ik ben er niet meer bang van en kan t zijn dat er een “goede geest”in mij is gaan huizen?ik heb nog veel meer te vertellen en ik zou er zelfs een boek over kunnen vertellen.ik ben sinds toen wel heel erg vergeetachtig geworden.de ggz zegt dat ik n psychose had, maar t was echt gebeurt en ook dat met muziek heb ik .. gr chantal

  • Desiree says:

   Hoi Chantal. Ontzettend bedankt dat je je verhaal met mij deelt. Wat bizar… Precies, als je vindt dat je er anders uitziet dan is dat vaak omdat er een geest in de buurt hangt. Dat beïnvloedt dan je uiterlijk. Klopt, het kan zijn dat een goede geest in je huist, maar meestal zijn dat gidsen en die nemen je niet over. Vaak als je je overgenomen voelt, is het iets negatiefs. Je kunt altijd een mailtje sturen naar info@witte-wolf.nl als je meer wil delen. Hartelijke groet, Desiree

LEAVE A COMMENT