Hoe maak je onderscheid tussen een echte en een valse gids?

valse gids

Veel mensen zijn geïnteresseerd in hun gids. Soms wordt deze ook wel engel op de schouder genoemd in enge situaties of een overleden persoon waarmee ze een band hadden. Maar een gids is eigenlijk net iets anders. Een engel helpt meer mensen tegelijk en is er niet de hele tijd, alleen in bepaalde periodes. Een overledene is er ook niet altijd. Soms is hij bij iemand anders. En hij heeft vaak ook nog aan zijn eigen levenslessen te denken. Een gids is er wél altijd. Van voor je geboorte tot en met na je dood. Sommige mensen zijn echter (terecht) bang voor contact met een valse gids. Daarom bespreek ik in dit artikel hoe je je echte gids herkent.

En die gids is een bekende vanuit je vorige levens. Dat moet ook wel, want hij moet vertrouwd voelen voor jou. Anders denk je dat het een enge geest is. Maar daarover straks meer. Jullie hebben dus meerdere levens samen geleefd in verschillende rollen. Misschien wel familie, partners, collega’s of alle drie. Het uiterlijk van je gids is dus het uiterlijk van 1 van deze levens. Omdat je toch vaak droomt, ook al onthoud je dromen niet altijd, en je ook adviezen van hem krijgt in je droom, moet het een uiterlijk zijn dat je vertrouwt. Maar in principe kan een gids dus verschillende gedaantes aannemen. Dat maakt het dus gevaarlijk soms: want welke gids heb jij? En die gedaante die je nu ziet, is dat je gids of toch iets anders?

Een gids zorgt er verder voor dat hij je begeleid bij keuzes of er voor je is op belangrijke momenten. Soms niet geheel zoals je het verwacht, maar bijvoorbeeld door je ingevingen te geven of een lichamelijke klacht te geven zodat je bewust wordt van iets belangrijks. Dit kan gaan om sollicitaties, veiligheid, relaties, van alles. Je gids is gewoon je versterkte gevoel. Sommige mensen noemen hun gids ook gewoon intuïtie. Dat is ook geen probleem.

Een gids en engel zouden jou nooit kwaad doen. Een overledene soms, uit onmacht, frustratie of eigen overtollige emoties. Voel je je dus onveilig, aangevallen o.i.d. bij contact met wat je denkt dat je gids is? Dan zijn zij dat simpelweg niet.

Gedaanteveranderingen en een valse gids

Dan over die gedaantes. In principe kan elke entiteit, waaronder gids, engelen, aartsengelen, slechte energieën/ geesten en soms overledenen vallen, een andere gedaante aannemen als hij dat wil. Dat wordt ook wel gedaanteverwisseling genoemd. Vaak is het onschuldig en wil je gids je op verschillende manieren triggeren en spiritueel laten ontwaken door verschillende gedaantes aan te nemen. Maar soms is het toch wel gevaarlijk. Soms kan een andere geest zich voordoen als geest. Soms omdat hij lollig wil doen, en soms omdat het een negatieve geest is of auralifter. Eéntje die je hebt opgepikt op spooklocatie of die naar je gestuurd is. Die verwarring is niet goed. Dan leer je eindelijk op je intuïtie vertrouwen en wanneer je die het hardst nodig hebt, krijg je opeens een fout antwoord met grote gevolgen. Dus: wat kun je doen?

Het belangrijkste is twee gaven/ signalen te gebruiken. En je gids te vragen hoe hij voelt, zodat je hem leert kennen. Voordat je dan iets vraagt aan je intuïtie, check dan of je hetzelfde voelt als anders. Bijvoorbeeld die tinteling of die kou. Wijkt het af? Dan heb je niet te maken met je gids.

Je kunt dus ook een tweede gave gebruiken. Misschien zie jij wel altijd schimmen. Wijkt die schim af bij een vraag? Of de combinatie van je normale gevoel en die schim? Dan heb je wederom niet te maken met je gids. Vrees je hier wel eens voor? Dat is waarschijnlijk niet voor niets. Dan is er al een entiteit soms in je buurt of ben je gewoon gevoelig voor het oppikken van lifters. In deze gevallen moet je ook uitkijken met pendelen en tarot: ze kunnen dan foute antwoorden geven. Zorg dus dat je eens tijd maakt voor het ontmoeten van je gids en dat altijd probeert te voelen/ horen/ zien, net afhankelijk van je gave, voordat je een vraag stelt.

Je echte en niet valse gids ontmoeten

Je gids kun je dus ook gewoon ontmoeten! Eén manier is uiteraard vragen hoe hij voelt. Een andere manier is vragen om een droom. En onthoud: een droom is helderzien. Maar hoe was het gevoel (heldervoelen) in die droom? Want als het om een valse gids ging, dan voelde je droom niet goed. Dan weet je dat er iets niet klopt aan de pretentieuze gids in je droom. En dan mag je je afvragen wat jou in de war maakt. Is het iets uit vorige levens, een gestuurde geest? Een vloek waar een geest aan hangt of je eigen gedachten die een geest creëren?

Nog een manier om je gids te ontmoeten is uiteraard via een medium of via een attribuut zoals een pendel of automatisch schrift. Pas natuurlijk wel op met de laatste twee als je wel eens vermoedt dat je een valse gids bij je hebt.

Je kunt ook je gids ontmoeten met gratis geleide meditatie van mij. En let op: een meditatie is veelal ook helderzien. Zeggen al je zintuigen dat het dus goed is? Dan is het je gids!

Overweeg trouwens ook eens een echte hypnose om je vorige levens te zien! En je gids natuurlijk te ontmoeten!

En heb je hulp nodig? Dan kan ik je altijd helpen de voodoo en nare geesten weg te halen.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe maak je onderscheid tussen een echte en een valse gids?”