10 edelstenen die je innerlijke kracht activeren

10 edelstenen

De grootste uitdaging van mediteren vind ik om mijn gedachten tot rust brengen en gefocust te blijven. Ik merk vaak dat ik hier hulp bij wil en vind het fijn om zachte hulp te vinden in stenen. Vandaag benoem ik dan ook graag de 10 edelstenen die hierbij kunnen helpen om het effect van je meditatie te versterken. Edelstenen hebben namelijk verschillende effecten: sommige kalmerend, sommige verdrijvend en sommige zijn er voor je intuïtie! Lees ook meteen over 10 verdrijvende edelstenen!

De 10 edelstenen:

1.      Hematiet

Hematiet is een steen die aan metaal doet denken. Hij is meestal grijs tot zwart van kleur, maar kan ook een verweerde rode of roodbruine kleur hebben. Kenmerkend is de metalige glans als de steen is geslepen.

Hematiet staat bekend als aardende steen en dat precies waarvoor ik mediteer. Een prima steen dus om je bij dat proces te ondersteunen. De steen zou ook kunnen helpen om je lichaam en geest in balans te brengen.

Hematiet helpt je eveneens om te focussen en ook om je meditatiehouding vol te houden. Nu zit ik altijd heel comfortabel in een stoel als ik mediteer, maar als je in lotuszit of kleermakerszit je meditatie doet, is de steen zeker een aanrader. Laten we verder gaan naar de rest van de 10 edelstenen!

2.     Maansteen

Persoonlijk vind ik dit een hele mystieke steen met een bijzonder zachte uitstraling. Hij schenkt je de zachte en vrouwelijke energie van de maan en versterkt je intuïtie. Ook zou je gemakkelijker bij ervaringen uit eerdere levens komen onder invloed van deze steen. Een fijne steen om bij je te hebben tijdens een meditatie.

3.     Rutielkwarts

Ken je rutielkwarts al? Zo nee, dan heb je nu een goede reden om deze populaire meditatietsteen te leren kennen. Hij laat de energie om je heen heel hoog vibreren, wat zowel voor fysieke als mentale balans zorgt.

Zelf probeer ik tijdens mijn meditatie altijd de energie van de allerhoogte trillingsfrequentie door me heen te laten stromen. Deze steen kan helpen om je trillingsfrequentie te verhogen.

4.    Labradoriet

Labradoriet is een hele krachtige steen die ik graag als hanger draag. Hij kan ook je meditatie ondersteunen. Dat doet het kristal door op een positieve manier invloed uit te oefenen op je bewustzijn en je intellect.

De steen kalmeert je geest en verhoogt je verbeeldingskracht. Ook je wilskracht verbetert, waardoor je je beter kunt concentreren en focussen. Mentale en fysieke blokkades laat labradoriet oplossen, wat ook helpt bij je meditatie. De steen zou vooral geschikt zijn voor diepe meditatie.

5.     Prehniet

Ik ken prehniet als een steen die een positief effect heeft op de doorbloeding van het onderlichaam en op de stofwisseling. De steen kan ook behulpzaam zijn bij je meditatie. Prehniet helpt namelijk bij spirituele groei en om je bewustzijn te vergroten. Dat is nu net waar het bij meditatie om draait.

6.    Aquamarijn

Ik vind dit altijd een prachtige steen. Met zijn heldere lichtblauw kleur trekt hij voortdurend je aandacht. Perfect om tijdens een meditatie op te focussen. Wat ook prettig is, is dat de steen je helpt om diepe vrede en sereniteit te ervaren tijdens je meditatie.

7.     Fluoriet

Deze steen kan allerlei verschillende kleuren hebben, al vind ik wit het beste passen bij dit kristal. De steen is heel ondersteunend voor je meditatie, want hij kan je helpen om je te ontdoen van warrige gedachten. Daar heb ik zelf nog wel eens last van.

Ook bij het focussen zou fluoriet goed helpen. Dat is vooral prettig als je tijdens je meditatie je aandacht wil richten op je ademhaling, een kaars of iets anders. De steen brengt een onrustige geest tot rust en bevrijd je van gedachten die steeds oppoppen tijdens je meditatie. Perfect voor iedereen die langere tijd rustig wil kunnen mediteren.

8.    Amethist

Alleen al door zijn prachtige paarse kleur vind ik amethist een perfecte steen om mee te mediteren. Amethist is ook een hele spirituele steen. De hoge vibratie van dit kristal helpt om je intuïtie te versterken en om je spirituele groei naar een hoger plan te brengen.

Amethist heeft nog andere fijne eigenschappen voor meditatie. Zo helpt hij om stress te verminderen en drukke gedachten tot rust te brengen.

9.    Ametrien

Ametrien is een bijzondere steen, want het is een combinatie van amethist en citrien. Zodoende herbergt hij ook de eigenschappen van beide stenen in zich. Citrien ken ik als vrolijke steen die een verwarmende bescherming geeft. Dat is erg prettig tijdens een meditatie.

Amethist vibreert op een hoge energie en schenkt bewustzijn. Beide zijn zeer welkom als je mediteert. In ametrien komen beide stenen samen, waardoor je kunt profiteren van het effect van beiden.

10. Tijgeroog

Ik heb tijgeroog altijd al een bijzondere steen gevonden. Het glanzende bruin en de strepen erin spreken tot de verbeelding. Deze steen geeft kracht en concentratie tijdens een meditatiesessie.

Hoe gebruik je edelstenen tijdens je meditatie?

Leg de steen naar keuze, 1 van de 10 edelstenen, naast je of draag hem in je hand. Net wat jij prettig vindt en wat volgens jou het meeste effect heeft. Je kunt ook verschillende stenen in een kring om je heen leggen of als ketting of mala om je hals dragen.

RELATED ARTICLE

Written By

Annemiek

Mijn naam is Annemiek en ik ben naast empathietrainer ook geluksblogger voor Zentana. In mijn blogs wil ik jou inspireren om lichter, bewuster en gelukkiger te leven. Zelf word ik gelukkig van zingen, paardrijden, mijn moestuin en de natuur. Ik omring me graag met planten, mooie edelstenen en inspirerende mensen.

Be the first to comment “10 edelstenen die je innerlijke kracht activeren”