De Chinese horoscoop per sterrenbeeld!

Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2023

Welkom in het jaar van het konijn! Volgend jaar wordt het het jaar van de draak! Deze horoscoop is te lezen aan de hand van je eigen sterrenbeeld. Je eigen sterrenbeeld zal echter gekleurd zijn door het jaar van het konijn en het Chinese nieuwjaar begint op 22 januari 2023 en duurt tot 9 februari 2024! Ben je al nieuwsgierig naar wat dit jaar voor jou in petto heeft? Lees dan snel de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2023! Let op: de horoscoop is geschreven aan de hand van de energie en hoe die voor de meesten ligt. Soms kunnen uitkomsten daardoor afwijken.

Eerst uitgelicht: het konijn!

Hallo,

konijn!

Geboren in 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Jij staat dit jaar in de belangstelling en er worden ook veel konijntjes geboren! Laten we daarom even stilstaan bij wie je ook alweer bent en afsluiten met wat we allemaal van jou kunnen verwachten.

Dit ben jij in een notendop:

 • Elegant;
 • Intuïtief;
 • Gevoelig;
 • Voorzichtig;
 • en een beetje conflict vermijdend.

Dit is dus een fantastisch jaar om te leren over onszelf, onze motivatie en (hoog)gevoeligheid. We leren over uit vicieuze cirkels stappen en op een goede manier voor onszelf te zorgen. Dit kan zijn qua zelfzorg, afvallen, werk, etc..

Wat dit jaar wat lastiger is, is dat zaken opstapelen, niet worden uitgesproken en er teveel bij woorden wordt stilgestaan te weinig bij actie. Eigenlijk precies het omgekeerde als bij vorig jaar. Met soms hetzelfde eindresultaat: weinig balans in gesprekken en te snel of vooral plots een ander kwetsen.

Ondernemen dit jaar wordt voor jou lastig gemaakt, Konijn. In andere jaren zul je iets meer zelfvertrouwen ervaren. Maar wel kun je veel passie in de liefde ervaren.

Lees gauw over jou eigen sterrenbeeld in de Chinese horoscoop per 2023!

De voorspellingen aan de hand van de rest van de sterrenbeelden in de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2023!

Rat: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

 • Charmant;
 • Efficiënt;
 • Analytisch;
 • Ondernemend;
 • Materialistisch;
 • Flexibel;
 • en wat ijdel.

Als je kijkt naar wat dit jaar centraal staat: voorzichtigheid, gevoel en elegantie, houdt dit niets anders in dan dat het een apart jaar voor jou wordt. Je bent in je karakter ongeveer het tegenovergestelde van een konijn. Dat betekent dat dit jaar ook vol gaat zitten met momenten waarvan je denkt: ik begrijp dit niet. Gelukkig leren tegenpolen elkaar ook veel. Dus je steekt er wel veel moois van op om voor jezelf een fijner persoon te worden.

Op financieel gebied wordt er genoeg rekening met je gehouden, maar je kan je aard van je natuur niet gemakkelijk kwijt. Velen zitten op een andere golflengte. Jouw golflengte is namelijk gewoon doen, zeggen waar het op staat en kansen pakken. De energie van het konijn zorgt liever eerder voor gelijke kansen. Dat voelt raar voor jou, want dat maakt dat er soms mensen in functies komen die daar niet goed tot hun recht komen.

Op liefdesgebied wordt er wederom zorgvuldig met je omgegaan, maar je ziet dingen vaak sneller in dan de ander. Daarom is dit een lastig jaar om verbinding te voelen. Dat waait wel weer over gelukkig.

Os: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

 • Krachtig;
 • Geduldig;
 • Harde werker;
 • Eigenwijs;
 • Kiest de korte route;
 • Soms boos naar anderen.

Wat dit jaar centraal staat, komt gelukkig fijn overeen met het konijn. Eerlijkheid en oprecht werken. Echter word je boosheid flink getest. En de korte maar goede route waar je va houdt zal met heel veel zaken lang worden gemaakt. Voor jou is het goed om te snappen dat je je zoveel mogelijk moet omringen met mensen die even snel zijn als jij. Daar ga je dit jaar veel aan hebben.

Op carrière gebied heb je wat te maken met (naast wat door jou ervaren sloomheid natuurlijk) veel ongeduld. Dat is wel nieuw voor je. Vraag om taken waar je goed bij past en onderbouw het zorgvuldig zodat het jaar van het konijn je kan volgen.

Op relatiegebied merk je veel liefde. Je krijgt connecties met mensen waarvan je in eerste instantie niet zozeer dacht dat ze bij je pasten.

Tijger: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

 • Moedig;
 • Doortastend;
 • Opkomen voor de zwakken;
 • Allergisch voor onrecht;
 • Liever lui dan moe;
 • Ondernemend;
 • En wat ijdel.

Hoewel prachtige eigenschappen, brengt dit nogal wat met zich mee dit jaar. Je bent ondernemend, snel en haat onrecht. Aan dat laatste heb je een goede dit jaar. Maar jouw manier van onrecht is anders dan de definitie van het konijn. Zaken duren je te lang en je ziet dat ten koste gaan van wat in jouw ogen correct is.

Op financieel gebied merk je dit jaar een fijne balans! Je werkt goed met de energie van het konijn samen omdat zij willen werken vanuit de kracht van iemand. Dat past bij jou, want ook jij ziet dat iedereen talent heeft.

Op het gebied van de liefde zul je veel mensen treffen die bij je passen en dezelfde normen en waarden hebben. Heerlijk zeg.

Draak: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

 • Trots;
 • Levendig;
 • Extravert;
 • Onweerstaanbaar;
 • en voelt zich bijzonder.

Je voelt het misschien al aankomen: een konijn is totaal het tegenovergestelde van jou. Verwacht dit jaar dan ook het niet lekker doorstromen van zaken, je ei niet altijd kwijt kunnen en het gevoel hebben wat onzichtbaar te zijn. Het goede nieuws is dat mensen erg kijken naar ieders talent dit jaar en jij hebt er genoeg. Dus het is een goed jaar voor je zelfvertrouwen.

Op gebied van werk kan het zomaar zijn dat je iets heel anders wil doen. Je gaat namelijk merken hoe je werk is als mensen zich erg tegenovergesteld van jou gedragen. Stoor je je niet? Dan zit je op je plek. Stoor je je wel? Dan heeft je waarschijnlijk altijd al iets gestoord aan die baan. Evalueer het zelf.

Op gebied van de romantiek merk je het sneller kunnen treffen van tegenpolen. De ene keer stoort je dat, de andere keer vind je dat geweldig!

Slang: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

 • Sluw;
 • Mysterieus;
 • Intelligent;
 • Artistiek;
 • Sensueel;
 • maar soms onbetrouwbaar.

Leven als slang in het jaar van het konijn heeft gelukkig raakvlakken. Dat betekent dat je fijne mensen zult treffen die op jouw golflengte zitten maar ook genoeg uitdaging vindt. Je zult nog veel leren van je omgeving.

Op werkgebied zul je merken dat je eigenlijk weinig zorgen hebt of dat je bij sollicitaties echt gezien wordt. Heerlijk! Geniet ervan en gebruik dit jaar om dan ook je dromen na te jagen.

Op liefdesgebied merk je toch niet zoveel aansluiting te kunnen vinden. Alsof het net niet lekker stroomt en loopt bij je.

echte geleide zelfhypnose

Paard: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

 • Loyaal;
 • Elegant;
 • Alles voor het doel;
 • Intuïtief;
 • Leergierig;
 • Populair;
 • en wat egocentrisch.

Voor jou dit jaar een beetje een dubbel gevoel dit jaar. Aan de ene kant kun je veel doen met je gevoel en vind je veel mensen die ook op die manier leven. Dat verrijkt je jaar echt en er staan mooie vriendschappen te wachten. Maar dit jaar gaat ook vol zitten met onnodige hobbels en obstakels. Net als je lekker bezig bent merk je een hinder. Bijvoorbeeld: je wil net naar een vriendin gaan en de koplamp van je auto is kapot. Of je wil net hard gaan werken en je mails doen het opeens niet.

Op werk ga je erg aan de slag met je intuïtie. Je gebruikt wat je nodig hebt om het jezelf naar je zin te maken en je wordt geholpen door je collega’s en leiding.

Op het gebied van liefde kun jij dit jaar zomaar ware en diepe gevoelens tegenkomen. Misschien zelfs van een tweelingziel!

Geit: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

 • Creatief;
 • Rustig;
 • Hartstochtelijk;
 • Grote verbeeldingskracht;
 • Oprecht; 
 • en een tikje vreemd.

Dit jaar wordt in ieder geval rustig en misschien zelfs een beetje saai. Dit is typisch zo’n jaar voor jou waarin je werkt aan opbouw en aan de toekomst. Er is dus wel wat turbulentie, maar je bent eerder hard bezig met alle ballen hoog houden.

In de liefde zul je merken dat je met je partner soms wat in een sleur komt of dat je mensen treft die niet zoveel puf hebben voor nieuwe of leuke dingen, terwijl je dat net zo kan gebruiken! Zorg daarom dat je in ieder geval zelf dingen blijft doen die je uitdagen.

Qua werk merk je dat je creativiteit ruimte wordt gegeven. Dat gaat heel fijn zijn! Je hoeft alleen maar aan te geven wat voor jou fijn is.

Aap: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

 • Humor;
 • Vrolijk;
 • Creatief;
 • Inlevend;
 • maar soms de vrede te lang willen bewaren.

Hoi aap. Dit jaar wordt helemaal leuk voor jou! Je vindt veel mensen die zoals jij zijn en je kunt volop je energie en ideeën kwijt. Heerlijk! Je hebt dan ook veel gemeen met de energie van het konijn!

Op werk kom je goed aan je trekken. Maar soms kan het wel ietwat saai worden omdat niemand echt meer tegen je in gaat. Wees dus bewust en denk zo nu en dan out of the box om gelukkig te blijven!

Op liefdesvlak merk je snel aansluiting bij anderen. Hoewel enigszins fijn, mis je hier soms ook de uitdaging van een tegenpool.

Haan: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

 • Kleurrijk;
 • Onbevangen;
 • Beschermend;
 • Nuchter;
 • maar soms wat stug.

Wordt dit jouw jaar, haan? Routine is er niet veel bij, maar wel meer dan vorig jaar. Dus dat is fijn. Verder word je flink getest omdat er een opkomst is van praten over je gevoel en zelfs spiritualiteit. Dat gaat je soms wel wat ver, want zulke topics hoeven niet de hele dag aan de orde te komen.

Op werk merk je vooral dat het zijn gangetje gaat. Daar is in ieder geval routine. Wel mis je soms wat uitdaging dat je normaal gesproken door anderen krijgt.

Op het gebied van de liefde merk je dat mensen vooral weer gaan voor de lange termijn. Dat is wel heel fijn! Maar of je echt aansluiting gaat vinden? Ondanks het thema ‘praten over het gevoel’, lijkt dat in de liefde soms wat uit te blijven.

Hond: 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

 • Opmerkzaam;
 • Open en eerlijk;
 • Trouw;
 • en soms wat pessimistisch.

Dit wordt net als vorig jaar helemaal geen slecht jaar voor jou! Er wordt gehoor gegeven aan je open- en eerlijkheid. Maar soms word je pessimisme wel wat meer getest, meer dan vorig jaar. Blijf dit jaar dan ook vooral trouw aan jezelf, want jij weet het echt het beste. Je zult dan ook veel verschillende adviezen om je heen krijgen waaruit blijkt dat die zo verschillen, dat je maar beter kunt doen wat jij wil.

Op financieel gebied merk je toch wel dat het soms sneller gaat dan jij aankan. Dat snap ik. Vertrouw op je gidsen en dat zij dit jaar doen wat nodig is voor jou om het daarna zo rustig mogelijk te maken.

Op liefdesgebied ga je zeker niets te klagen hebben. De mensen die je treft zullen aansluiten bij je karakter. Vergeet echter niet te zoeken!

Tenslotte de laatste in de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2023 – Varken: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

 • Tolerant;
 • Aardig;
 • Waarheidsgetrouw;
 • Gezellig;
 • en soms wat goedgelovig.

Voor jou een jaar, varken, waarin je wel in je element bent. Je wordt gewaardeerd om je heen en je zult stralen in het uitvoeren van je talenten. Of dat nu sport, werk of hobby is.

Op werkgebied merk je dat je het snel eens bent met de menigte. Dat is goed en dat geeft weinig weerstand. Echter zul je wel merken dat je soms als team dingen over het hoofd ziet. Het is echt fijn om erop te letten dat je scherp blijft.

Op liefdesgebied merk je een aantal kortdurende interesses/ romances. Het wordt in ieder geval een heel interessant jaar!

Dit was het weer voor de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor in 2023!

Engels: hoe snel komt iemand in aanraking met voodoo?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “De Chinese horoscoop per sterrenbeeld!

LEAVE A COMMENT