De indigo kind test (nieuwetijdskind)!

de indigo kind

Indigo kinderen, nieuwetijdskinderen en oude zielen

Welkom bij de indigo kind test! Eerst even voorbereiden. Er is al veel geschreven over oude zielen en nieuwetijdskinderen. Ook over hoe je deze oude zielen herkent in jezelf of in je kind. In het kort houdt het zijn van een indigo kind of ook wel nieuwetijdskind genoemd in dat je een oude ziel hebt, veel levens hebt gehad en een lichtwerker bent. Dat betekent dat je op de wereld bent gezet om op je eigen manier vooral te helpen. Sommige mensen willen dat op de wereld niet per se; die willen gewoon plezier. Of succes creëren. Lichtwerkers willen juist verlichten door middel van helpen. En dat helpen mag in een eigen jasje. Daar hoef je niet per se readings voor te gaan doen. Dat mag ook bij je baan als advocaat. Dat is immers toch ook helpen?

Sommige lichtwerkers voelen zich er niet helemaal bij horen. Of hebben juist ontzettende moeite met het vinden van een fijne daginvulling. Maar hoe test jij of je één van de lichtwerkers en indigo kind bent? Vandaag doen we de leuke indigo kind test! En dan met goede vragen, niet met voor de hand liggende ‘ga je vaak over je grens’ vragen. Doe hem vooral en tel je punten op!

De indigo kind test

Deze test bestaat uit 15 vragen. Tel de ‘ja’s’ bij elkaar op en check daarna je antwoord!

 • Ben je veel zoekende naar wat voor baan er bij je past?
 • Heb je moeite met het behouden van een hobby of vrijetijdsinvulling?
 • Komen mensen vaak naar je toe voor hulp?
 • Ben je veel geneigd om te dagdromen?
 • Weet je gauw hoe een ander zich voelt?
 • Ook al doe je het misschien toch, maar vind je het moeilijk om geld te vragen en krijgen voor wat je doet, welke baan dat dan ook is?
 • Vraag je je vaak af hoe je iets kan vereenvoudigen voor jezelf?
 • Speelde je vroeger vaak juist met oudere kinderen of volwassenen in plaats van leeftijdsgenoten?
 • Heb je snel lichamelijke en afwisselende klachten?
 • Vul je je vrije tijd graag leerzaam in?
 • Voel je je onder de douche opmerkzaam goed? En niet alleen door het warme water;
 • Geniet je van (sommige) dieren?
 • Zeg je snel ja óf denk je juist lang na voordat je ja zegt? Vul nee in als je je in beide niet herkent;
 • Denk je vaak dat je mensen al langer kent dan je ze kent?
 • Kun je makkelijk delen?

De indigo kind uitleg: resultaten

Eigenlijk valt elke vraag wel onder een hard kenmerk van een indigo kind zijn. Hoe meer ja’s je hebt, hoe meer verbonden je je ook wel voelt met je levensmissie: helpen. Maar bij meer dan 10/15 punten, kun je jezelf echt een indigo kind/ nieuwetijdskind noemen! En wat heb je daaraan? Dat je jezelf nog fijner leert begrijpen!

Laten we de verschillende vragen doornemen.

De vragen over zoekende zijn qua baan, hobby, dagdromen, vereenvoudigen en met oudere kinderen spelen spreken vooral het aspect vorig levens herinneren aan. Omdat je veel vorige levens hebt gehad als indigo kind is dat in jou merkbaar. Door je bewuste of onbewuste herinneringen aan vorige levens herken je veel taken en zaken van die levens in dit leven. Zo heb je al twintig soorten banen gehad. En al dertig hobby’s meerdere malen opgepakt. Nieuwetijdskinderen zijn daarom snel verveeld. Ze herkennen vaak veel aan het begin en laten daarna los omdat het niet meer uitdagend is. Wel dagdromen ze over betere manieren.

Het met oudere kinderen spelen is een speciaal aspect dat hier iets aan toe willen voegen: nieuwetijdskinderen zitten niet zo gauw op één lijn met leeftijdsgenoten. Vooral als ze jong zijn. Liever leren ze van de wijsheid van oudere kinderen.

Hopelijk is ondertussen ook duidelijk dat de vraag ‘mensen denken langer te kennen dan eigenlijk is’ ook in verband staat met al meerdere levens met die persoon te hebben geleefd!

Uitgebreidere uitleg

De vragen over mensen inschatten gaan expres niet teveel over gevoel. Veel indigo kinderen zijn namelijk niet per se hooggevoelig (en heel veel ook wel!) maar eerder bijvoorbeeld helderweten. Zo voel je niet hoe een ander zich per se voelt, maar wéét je het wel. Veel indigo kinderen hebben door hun gave helderweten, maar dus ook heldervoelen (verlengstuk op hooggevoeligheid) snel lichamelijke klachten. De douche spoelt deze altijd tijdelijk weg. En dit maakt dat nieuwetijdskinderen vaak na moeten denken voor ze ja zeggen of te snel ja zeggen op anderen. Ze ervaren vaak een tweestrijd: de ander heeft me nodig, maar eigenlijk kan ik dit nu niet.

Door de veelvoudige overprikkeling, maken de nieuwetijdskinderen het zich het liefst heel eenvoudig: een opgeruimd huis is fijn, al kunnen ze kado’s natuurlijk niet zo makkelijk weggooien. En delen? Graag. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Dieren zijn ook erg prettig. Die brengen niet zoveel potentiële problemen als mensen.

Welk puntenaantal had jij? Laat het me weten!

Vond je zo’n indigo kind test leuk? Doe ook eens de hooggevoeligheid zelftest!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “De indigo kind test (nieuwetijdskind)!

 1. andrea says:

  13 van de 15 zeer duidelijke Ja’s

  • Desiree says:

   Wat leuk dat je de test deed! En, wist je het stiekem zelf al? Hartelijke groet, Desiree

LEAVE A COMMENT