De nieuwe maan van 21 januari 2023!

de nieuwe maan van 21 januari 2023

De nieuwe maan van 21 januari 2023 staat alweer naast de deur! Tijdens de nieuwe maan van 23 december ervaarden liefde om ons heen, contact met dieren en wisselwerking met de natuur. Dat hield in dat we erg fijngevoelig waren en onze focus lag op helpen in onze omgeving en vooral begrijpen waardoor helpen automatisch gaat. Gelukkig gaat deze maan met dit fijne gevoel door! Tijdens deze nieuwe maan zijn we namelijk snel gelukkig, zijn we actief en slapen we helaas ook een beetje slecht. Er komt dus een strijd tussen veel energie willen gebruiken maar dit niet altijd hebben. Lees gauw de tips!

De nieuwe maan van 21 januari 2023!

Tijdens deze nieuwe maan ervaren we gewoon een fijn geluksgevoel. Dat is geweldig en dat neemt niemand je af. De nieuwe maan zorgt er gewoon voor dat vooral geluks prikkels voelbaar zijn in ons systeem en wat minder het overtollige verdrietsgevoel. Weet ook dat dit een geluksgevoel is dat altijd al in jou zit. Dat houdt in dat dit iets is dat je kan bereiken als je dit wil versterken. Je kunt denken aan boeken lezen, therapie, een huisdier nemen of net wat er bij jou past.

Deze nieuwe maan zijn we ook sneller gelukkig door kleine dingen; ze vallen ons gewoon meer op. Zo zijn we sneller geraakt door een gebaar van onze partner of een compliment op werk. Vergeet ook niet een compliment terug te geven, dat wordt altijd gewaardeerd. Vooral als hij gemeend is.

Verder ervaren we heel veel nieuwe energie deze dagen! Dat resoneert ook wel met een nieuwe maan, die staat immers voor nieuw begin. In dit geval houdt in dat je je opgewekt voelt en je schouders weer onder zaken kan zetten. Het is dus een goed moment voor zware projecten: je overziet het namelijk heel goed! Gebruik je energie maar nuttig en blijf niet met die overtollige energie zitten. Verder zul je ook veel verschil in energie voelen betreft mentale en fysieke energie. Soms zul je merken dat je mentaal erg uitdaging zoekt. Maar een andere keer merk je dat je lichaam fysiek iets kwijt wil. In dat geval is sporten weer een fijner idee.

Slapen tijdens de nieuwe maan

Normaal hoort slecht slapen bij een volle maan, wanneer we altijd aan het afronden zijn, maar nu zijn we juist enthousiast over nieuwe start. Dat brengt enthousiasme. Je hebt tevens zoveel energie omdat de nieuwe maan de focus legt op jou. Dat betekent dat je minder prikkels van andere mensen voelt, maar meer je eigen. Je hebt het dus in je om je altijd zo goed te voelen! Het enige wat je hoeft te doen is af te schermen.

Al die energie wordt nog wat deze dagen. Als je prikkels van anderen gewend bent dan maakt dit gauw moe. Maar dit is er nu niet, dus heb je energie. Dit houdt natuurlijk in dat als je het niet helemaal onder controle hebt, slapen moeilijk wordt. Maar al zou je goede balans vinden tussen mentale en fysieke inspanning en je nieuwe energie, is slapen lastig. Dat komt omdat je simpelweg boordevol nieuwe ideeën zit. Zorg dat je geen van die ideeën vergeet, maar zorg dat je ook niet erdoor loopt te piekeren ‘s avonds.

Tips voor vandaag

Onderzoek nogmaals wanneer jouw geluksgevoel het sterkst is. Waar denk je dan aan? Of waar denk je dan niet aan dat zo goed bevalt? Er is echt niets mis met een beetje hulp van buitenaf. Of het nu op een nieuwe sport gaan is, of een zelfhulpboek. Een vervelende gedachte is nooit ver van een mooie vandaan.

In het dagelijks leven zijn er meer manieren om prikkels te lozen dan met een cursus. Je kunt namelijk denken aan een deur bewuster dichtdoen na een werkdag. Of na een schooldag nieuwe kleren aantrekken zodat je de prikkels van school in de was gooit. Het lijken kleine dingen, maar dat moet ook: anders vergeet je ze te doen. Alles dat neerkomt op prikkels achterlaten zal goed zijn. Dat is tevens de reden trouwens waarom mensen graag in auto’s even stilzitten: daar kunnen niet veel prikkels in!

Zorg dat je je goede ideeën gebruikt. Het is raadzaam om met het moeilijkste idee te beginnen, want nu heb je de energie ervoor! Hoe complexer momenteel, hoe beter eigenlijk. Maar ook ‘s nachts komen soms ideeën aanwaaien. Hele goede zelfs, want het is lekker rustig en stil om je heen. Maar het maakt ook weer enthousiast en wakker. Parkeer hem dus op een goede plek meteen, zoals op een kladblokje. Welke ideeën heb jij al uitgevoerd tijdens de nieuwe maan van 21 januari 2023?

Check hier ook de maanstanden!

Engels: oude zielen herkennen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De nieuwe maan van 21 januari 2023!”