Trauma vanuit het onderbewuste helen

trauma vanuit het onderbewuste

Er is zowel al veel bekend over een onderbewustzijn als ook heel weinig. Ik leg je graag meer uit over trauma vanuit het onderbewuste en hoe je deze ook kunt helen. Daarvoor moeten we eerst zorgvuldig bespreken wat een onderbewust zijn is, hoe trauma daarin werkt en in welke klachten dit resulteert. Ik neem je in dit artikel daarin mee. Wat ik alvast kan vertellen is dat het onderbewust ontzettend veel kan helen en vernietigen, maar dat hij dit altijd goed en lief bedoelt. Vergeet dat niet. Natuurlijk kan hij niets doen aan factoren van buitenaf, zoals een ongeluk krijgen, maar daar hebben we het vandaag ook niet over. We hebben het over wat een onderbewuste kan.

Wat is een onderbewustzijn?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een onderbewustzijn soms ook onbewuste genoemd? Er zijn vele synoniemen voor het onderbewuste die bijna geheel dekkend zijn. Deze zijn intuïtie, automatisme en gevoel. Toch dekt het niet volledig. In een mens heb je namelijk het onderbewuste en het bewuste. Het bewustzijn is jij en ik. Degene die bewust handelt, aanstuurt, doet en denkt. Het onderbewustzijn is het laagje eronder. Hij is vooral degene die meer in contact staat met je (hoog)gevoelige kant en je intuïtie. De influisteringen die je soms krijgt, het onderbuikgevoel dat je soms bij een situatie hebt, dat je toch op de rem trapte in het verkeerd terwijl je heel har aan iets anders dacht. Dat is het onderbewustzijn. Alles waar je bewust niet bij bent dus, zo kun je het ook noemen.

Het onderbewuste onthoudt vrijwel alles. Van vorige levens tot heel recentelijk nog. Daarom kun je ook zo dromen over vreemde dingen. Dat zijn allemaal herinneringen van vroeger. Met uitzondering van toekomstdromen of dromen voor andere mensen natuurlijk.

Soms zegt men dat mensen die veel met het onderbewustzijn werken, veel op gevoel doen. Maar dat hoeft helemaal niet. Kijk, als je een persoon bent dat in contact staat met het onderbewuste, dan heb je al snel een gave. Dit kan bijvoorbeeld heldervoelen zijn. Middels je onderbewuste voel je dan pijn of emotie of gedachten van anderen alsof ze van jou zijn. Een tussenstap is overigens hooggevoeligheid: dan voel je het gewoon goed aan. Maar een andere gave is weer heel tegenovergesteld: het helderweten. Je krijgt dan antwoorden door die lijken op gedachten. Ook wel intuïtie genoemd. Ook wel een synoniem van het onderbewuste. Net als gevoel welke onder hooggevoeligheid valt.

Hoe ontstaat trauma in en vanuit het onderbewuste?

Trauma vanuit het onderbewuste komt grofweg uit 3 bronnen:

1: Er is iets vervelends gebeurd dit leven op mentaal of fysiek vlak. Als je dit bewust nog niet goed verwerkt, dan krijg je er bewust last van. Denk aan malen of nachtmerries hebben. Al gaat nachtmerrie natuurlijk al meer richting het onderbewuste. Hij wil dat je het oplost en het maakt hem eigenlijk ook niet veel uit hoe;

2: Hetzelfde geldt voor iets uit vorige levens. Heb je wel eens iets meegemaakt dat je denkt: dit kan ik nooit meer vergeten? Dat soort dingen denk je ook in vorige levens en sommige van die herinneringen heeft je onderbewuste nog steeds last van. Denk aan een plotse dood, heksenjacht of ziekte. Gelukkig geldt dit trouwens ook voor prachtige dingen!;

3: Je onderbewuste heeft een boodschap. Het kan ook zijn dat je iets in het dagelijks leven bewust doet en dat je onderbewustzijn het daar niet mee eens is. Hij wil beter voor je en hij wil je dit graag vertellen. Maar hoe? Een manier is dromen. Maar niet iedereen begrijpt die of krijgt die goed door. Een andere manier is tekens, zoals engelengetallen laten zien in samenwerking met je gidsen. Een laatste manier is er 1 die het vaakst wordt gepakt: lichamelijke klachten.

Het onderbewuste en lichamelijke klachten

Waarom dan lichamelijke klachten? Daar kan ik heel kort over zijn. Omdat die duidelijk en vervelend zijn. Niets meer en niets minder. Aan een lichamelijke klacht wil je werken, je wil er vanaf. En je pijnklacht valt op. Maar eigenlijk is er nog een 3e reden: het onderbewuste zit ín je lichaam. Dus een (jouw) lichaam is handig voor hem om aan te spreken.

Maar hij werkt graag wel zo duidelijk mogelijk, in hoeverre dat kan. Dus vaak laat hij je ook dromen over de oplossing of het probleem. Een andere manier dat heel veel voorkomt is symboliek. Als hij je keelpijn geeft, dan wil hij zeggen dat je je meer moet uiten. Als het onderbewustzijn pijn in de blaas geeft, dan zegt het dat je ook eens tijd voor jezelf moet inplannen.

Het jammere hiervan is wel dat het voorbeeld van keelpijn ook kan komen doordat je heldervoelend bent en keelpijn van een ander voelt. Of dat je keelpijn hebt om medische redenen.

(Trauma vanuit) Het onderbewuste aanspreken

Soms is een onderbewustzijn gekwetst of heeft het lang tijd nodig om te vertrouwen dat je het leven op een andere boeg gooit. Dit gaat vooral over overtuigingen. Kijk, als je onderbewuste je namelijk weg wilde hebben bij die ene baan omdat het niet langer goed voor je is, dan vermindert hij per direct de gerelateerde klachten als je ontslag hebt genomen. Maar als je onderbewuste je aan wil spreken over bepaalde denkpatronen of -wijzen die je hebt, dan is het voor hem lastiger te zien wanneer je ze echt hebt omgegooid.

Gelukkig zijn er fijne manieren om een onderbewustzijn aan te spreken. Denk aan zelfhypnose, zie hieronder. Hierin kun je gemakkelijk met je onderbewuste in gesprek. Maar let op: geen enkele klacht dat echt uit het onderbewustzijn komt gaat weg als je je leven er niet naar inricht. Maar geen zorgen: vrijwel altijd is die nieuwe inrichting heel leuk! En soms een beetje spannend.

Maar als je last hebt van een trauma vanuit het onderbewuste vanuit een vorig leven dan is bewust worden middels hypnose vaak ook een prachtig idee. Soms is het even de vraag wat precies je klacht veroorzaakt. Zo kun je je onderbewuste opnieuw programmeren.

Engels: herken oude zielen

Engels: met helende handen genezen

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Trauma vanuit het onderbewuste helen”