Hoe werkt een voodoo pop?

hoe werkt een voodoo pop

Vandaag bespreken we hoe een voodoo pop werkt. Laten we eerst beginnen bij: wat is voodoo? Voodoo, ook wel vloeken, zwarte magie, hoodoo en geesten genoemd, is een donkere energie. Vaak wordt deze energie bewust opgewekt, bijvoorbeeld door het gebruiken van Surinaamse voodoo zoals een Indrajaal of een ander recept dat een familielid toevallig kent. Deze nare energie of geest wordt vervolgens op of in iemand geplaatst. Dit kan op afstand gebeuren, via aanraking, via diegene zijn avondeten of op 1 van andere vele methoden van voodooo.

Wanneer je besmeurd bent geraakt met deze zwarte of bedorven magie, ontvang je hinder op kwetsbare levensgebieden of het levensgebied waarop de voodoo is gericht. In dit geval denk je aan je relatie, gezondheid of uiterlijk.

Niet alle voodoo wordt expres gestuurd. Soms kun je er per ongeluk mee in aanraking komen, als je bijvoorbeeld over een plek loopt waarop een vervelende gebeurtenis heeft afgespeeld, zoals een moord of ritueel. Of je gaat ernaar op zoek in een behekst huis. In behekste huizen hangen vaak geesten omdat ze weten dat ze bezoekers trekken. Deze willen dan met je meekomen en zo kun je bezeten raken. Tenslotte kun je ook zwarte magie van anderen voelen alsof het van jezelf is. Dat komt dan door je hoogsensitiviteit.

Soorten vervloekte poppen

De manier van voodoo die we vandaag bespreken is een manier via poppen of ook objecten. Je kunt in plaats van voodoo sturen naar iemand op afstand, in iemands drinken doen of een vloek uitspreken over een persoon, namelijk ook magie in een voorwerp doen. Deze kun je vervolgens kado geven en deze besmeurd jou dan met voodoo zo lang je erbij in de buurt bent. Het kado kan ook ingericht zijn om bijvoorbeeld financiën aan te tasten. Als het kado dan in je bedrijfsruimte staat, kan je klantenstroom erg achteruit gaan. Dit kado kan ook een knuffel of pop zijn! Dit is dan ook 1 soort voodoo pop die bestaat. Er kan zelfs een geest in zitten in plaats van energie zodat de klantenstroom niet uitblijft maar klanten vertrouwen in je verliezen (en daardoor vervolgens uitblijft).

De 2e soort is een pop die eigenlijk gewoon onderdeel is van op afstand gestuurde magie, een soort die we eerder in het artikel al benoemden. Maar voodoo moet je op een bepaalde manier máken. Vaak worden hiervoor hulpmiddelen gebruikt zoals de volle maan, bloed, een opoffering of een pop! Deze ingrediënten zijn natuurlijk voorbeelden, maar komen zeker veelvuldig voor. Bloed en een offer wordt vaak gebruikt om de negatieve krachten op te wekken. De maan wordt bijvoorbeeld gebruikt omdat iemand dan hopelijk al slaapt en kwetsbaar is én vanwege de sterke energie dat vrijkomt. Een stuk van de immuniteit valt dus weg. En een pop wordt vaak gebruikt om bezweringen te sturen naar de juiste persoon. Uiteraard zijn er ook vele andere manieren van sturen, zoals via foto of naam.

Engels: zwarte magie in relaties

Hoe werkt een voodoo pop?

Een pop wordt dus vaak gebruikt om magie naartoe te richten. Een pop wordt gemaakt uit vieze of rituele ingrediënten. Met vies bedoel ik bijvoorbeeld menstruatiebloed, opoffering van dieren of stukjes huid, as of nagel. Met ritueel bedoel ik het doek waar de pop van gemaakt wordt. Denk aan sarpoesi in de Hindoestaanse cultuur of een bekende zakdoek. Sommigen gebruiken ook doeken in de kleuren van de vlag van het land dat wederom te maken heeft met locatie van het slachtoffer.

Een pop wordt ook gebruikt om de magie te richten naar een bepaald lichaamsdeel. Voodoo is namelijk altijd logisch. Dit beseffen, vergroot je kans op immuniteit. Als je vergiftigd bent met voodoo, is buikpijn logisch. Heb je een geest bij je, dan is een aanraking voelen logisch. Word je bewerkt met een voodoopop dan zijn er 2 dingen logisch. 1: De pop veroorzaakt vooral fysieke klachten. 2: De pop wordt vaak ‘s nachts of ‘s avonds gebruikt. Waarom? Dan ben je moe en kwetsbaar omdat je gaat slapen.

Sommige mensen kiezen ook een mooie bestaande pop uit en stoppen daar een bakroe of djinn in. Ze roepen deze geest op met ritueel, mantra, yantra, tante, opoffering of bidden of gebruiken een geest van een onschuldige overledene. Deze bakroe of djinn zorgt dat hij in zekere zin op afstand het lichaam van de gedupeerde overneemt.

Andere mensen zoeken tenslotte een pop op die al bezeten is. Ofwel: waar een geest al gezellig in huist.

Hoe kom je van een vervloeking af?

Elke cultuur, geloof of zelfs familie werkt anders. Vaak worden er eeuwenoude recepten gebruikt om voodoo te bestrijden. Soms wordt dit witte magie genoemd. Ook hier vinden dingen als opoffering plaats, maar dan van goede ingrediënten, zoals fruit of ghee.

Een paar manieren die ik ken zijn door het plaatsen van spiegels, zodat de connectie tussen jou en de pop verbreekt. Andere manieren zijn op afstand de pop uitdrijven. Andere manieren zijn kerkdiensten, bidden, naar een priester of Imaan gaan. Sommige werken met hun handen, sommige met kruiden.

Hoe werkt in jouw ogen een voodoo pop?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe werkt een voodoo pop?”