Het onderbewuste opnieuw programmeren tegen klachten

Het onderbewuste opnieuw programmeren

Vandaag bespreken we het onderbewuste opnieuw programmeren om klachten te bestrijden. Maar eerst: wat is een onderbewustzijn? Je hebt een bewustzijn en onderbewustzijn van iemand. Het bewuste is degene die dagelijks doet en denkt. Jij en ik dus. Hij registreert dingen met de zintuigen en handelt vanuit het bewuste geheugen. Een onderbewustzijn is het totaal tegenovergestelde. Een onderbewustzijn is de innerlijke intuïtie van ons. Deze wordt ook wel innerlijke stem genoemd. Of automatisme. Een tic of automatisme zijn namelijk dingen die een onderbewuste kan bewerkstelligen in ons onderbewustzijn. Dit doet hij vaak als hij iets wil duidelijk maken naar ons. Maar iets duidelijk maken kan niet zomaar. Niet iedereen droomt even letterlijk of hoort zijn gevoel even helder. Daarom geeft het onbewuste soms klachten als het ontevreden is.

Denk bij klachten vanuit het onderbewuste aan eerdergenoemde tics, pijn of uiterlijke klachten. Als voorbeeld geef ik duimen, blaasontsteking of haaruitval. Natuurlijk zijn dit 3 klachten die tal van andere oorzaken kunnen hebben als het onderbewuste. Denk aan trauma, bacterie/ medisch of vitaminetekort. Maar denk ook aan magie, negatieve energie of energiekoorden. Als voorbeeld houd ik duimen aan, de duim in je mond. Op volgorde van trauma tot en met energiekoorden. Je kunt duimen doordat je nog kind wil zijn of omdat je gevoelige tanden hebt of honger hebt. Je kunt duimen omdat een geest je dat laat doen, omdat je je niet goed voelt door negatieve energie en je gedwongen voelt tot duimen of duimen omdat iemand anders dat ook doet.

Maar het onderbewuste is in ieder geval ook 1 van de bronnen. Daarom is het vaak ook zo fijn om niet zomaar te beginnen met een aanpak om een klacht maar eerst te kijken waar een bron zit. Denk bijvoorbeeld aan in een reading.

Wat voor klachten geeft een onderbewustzijn?

We hebben geconcludeerd dat een onderbewuste vaak klachten geeft om een doel te bewerkstelligen: hij wil wat zeggen tegen het bewuste. Dat betekent dat de klachten altijd wel te begrijpen zijn zolang je maar weet hoe je hiernaar mag kijken. Laat me je daarbij helpen.

Het onbewustzijn werkt haast altijd symbolisch en dus logisch. Maar soms is de logica ver te zoeken. Hij kon dan niet anders. Wat symbolisch en logisch is, is bijvoorbeeld keelpijn hebben omdat je je niet genoeg uit. Of buikpijn hebben omdat je je onderbuikgevoel negeert betreft je werk. Wat lastiger is, is bijvoorbeeld een blaasontsteking begrijpen. Wat zou een blaas nou willen zeggen? Daar ligt een wat dieper nadenken, maar een logisch antwoord is eigenlijk: hij wil dat je vaker thuis blijft. Alleen leert te zijn.

Een ander voorbeeld is rugpijn. Je kunt rugpijn hebben omdat je onderbewuste bijvoorbeeld vindt dat je teveel roddelt of omdat je omgaat met mensen die roddelen over je. Hij wil je daar weg hebben. Hij gebruikt dan de rug, omdat dat staat voor ‘achter je rug om’. Het onderbewuste weet dat je daar wel eens van gehoord hebt, dus gebruikt hij die symboliek. Zo is eigenlijk alles wel te begrijpen, als je weet hoe je moet kijken. Vraag het me ook gerust!

Een andere reden waarom het onderbewuste vaak klachten geeft is uit automatisme uit dit of het vorige leven.

Wanneer een boodschap een automatisme wordt

Veel is opgelost als je de boodschap van het onderbewuste gebruikt en toepast. Als jouw innerlijke stem wil dat je van baan wisselt en je doet dat, kan een langlopende klacht waarvoor niets hielp opeens oplossen. Soms is het helaas vervelender dan dat. Dat komt door de volgende 2 punten:

Een klacht kan soms een andere klacht veroorzaken. Dat is dan heel ‘medisch’. Als jouw eczeem resulteerde in het openkrabben van je huid, dan blijft je eczeem netjes weg na baanverandering, maar behoud je letterlijk littekens. Dat is dan heel lastig, maar gebeurt met regelmaat.

Het laatste punt is als iets automatisme is geworden. Een automatisme gebeurt namelijk altijd heel onbewust. De meeste automatismen zijn goed. Dat is als je goed remt in het verkeer terwijl je eigenlijk de andere kant op keek. Maar soms kan een klacht die een onderbewuste gaf een gewoonte/ automatisme met zich meebrengen. Zoals dat die vele blaasontstekingen leiden tot altijd thuis plassen voordat je weggaat. En als je dat niet doet, moet je altijd binnen 5 minuten buiten de deur plassen. Maar zelfs als de blaasontstekingen zijn opgehouden omdat je van baan bent veranderd bijvoorbeeld, kan de ‘snel moeten plassen buiten de deur’ blijven. Dat is niet prettig. En in deze gevallen is het handig het onderbewuste te vragen dit niet meer te doen.

Manieren om het onderbewuste opnieuw te programmeren

Gelukkig zijn er meerdere manieren om een onderbewustzijn aan te spreken. Een bekende is vragen in dromen of hij je begrijpt of in meditatie vragen wat het onderbewuste bedoelt en of hij wil stoppen met de gewoonte. Vaak is de enige wens van het onderbewustzijn dat je bewust wordt. Dat houdt in dat een onderbewuste aanspreken alleen effectief is als het gaat om gewoonten.

Een welbekende manier om het onderbewuste beter te begrijpen is met regressie (hypnose). Dan laat het onderbewuste vanuit dit of een vorig leven zien wat hij wil zeggen tegen jou. Vaak neemt dat je klacht weg. Een gewoonte aanspreken is weer anders. Hiervoor gebruik je vooral de meest bekende hypnose: de soort waarin er wordt gevraagd of het onderbewuste wil stoppen met een klacht. Soms wil het onderbewuste een klacht zelfs (deels) wegnemen als je nog niet eens je bewustwording hebt gehad (van baan veranderen, om in het voorbeeld te blijven), omdat hij blij is dat je contact met hem zocht en je problemen serieus neemt.

Een andere mooie manier om gewoonten aan te pakken is met zelfhypnose. Nadat je zelfhypnose hebt geleerd, kun je elke dag door middel van een code tussen jou en het onderbewuste een affirmatie rechtstreeks tegen je onderbewuste zeggen. Op het moment dat je de code zegt, is het onderbewuste namelijk tijdelijk helemaal alert en kan hij je horen.

Welke manieren vind jij fijn om het onderbewuste opnieuw te programmeren? Gebruik jij meditatie of zelfhypnose?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Het onderbewuste opnieuw programmeren tegen klachten”