De nieuwe maan van 20 februari 2023!

De nieuwe maan van 20 februari 2023

De nieuwe maan van 20 februari 2023 staat alweer om de hoek! Tijdens de nieuwe maan van 21 januari ervaarden we snel gelukkig zijn, waren we erg actief, maar sliepen we helaas ook een beetje slecht. Dat maakte dat we ons vaak op adrenaline voelden leven en het slaaptekort is natuurlijk echt niet fijn. Wel was het een blije periode waarin we mindful leerden kijken naar het kleine en er groot geluk uit konden halen. Déze maan zal weer heel anders zijn. Hier merken we vooral bedachtzaamheid, weinig trek in eten en druk op de nek. Het wordt een nogal fysieke periode en waarin we vervolgen willen wegvluchten in het hoofd. Daarbij is er eindelijk even ruimte voor nadenken. Zo zul je dus beslissingen nemen die je uitstelde en patronen leren doorbreken.

En weet je waarom we deze nieuwe maan zo ervaren? Omdat we wat meer voor onszelf gaan kiezen. En onze omgeving gaat ons dan simpelweg missen! Wees er maar op voorbereid en dan komt het goed. Laten we snel alles doornemen!

De nieuwe maan van 20 februari 2023

Deze maan merken we vooral een kleine verstoring of energieverandering betreft de samenwerking tussen onze lichaam en geest. We zijn deze nieuwe maan erg in ons hoofd bezig en willen veranderingen doorbreken. Dingen die onduidelijk of eng waren worden nu tastbaarder en haalbaarder. Dit kan gaan over slechte gewoontes, slechte vriendschappen of slechte zelfzorg. Deze patronen willen we doorbreken. Opeens voelen ze zwaar en al veel te lang uitgesteld. En dat is ook die druk in de nek. Het pusht je om door de zure appel heen te bijten, want je weet dat de gevolgen anders nog meer nekpijn zijn. Maar de moed verzamelen kost tijd en dat leidt tot veel wegkruipen in je hoofd of afdwalen.

Patronen doorbreken is juist heel erg fijn. Het geeft je ruimte voor heel veel nieuwe dingen. Vaak meer dan je denkt. Zo kun je jezelf opeens iets vinden doen dat je al heel lang niet meer hebt uitgevoerd. Denk aan even muziek maken of eindelijk de rust hebben om te lezen. Dat is zo fijn. Moeilijke situaties aangaan worden echt beloond.

Er zit veel symboliek in een nek. Mensen die gevoelig zijn kunnen nekpijn krijgen van andere mensen. Bijvoorbeeld omdat ze zélf nekpijn hebben, omdat ze ín je nek zitten te hijgen of omdat iemand bij hen in hún nek hijgt. Deze dagen zal vooral naar voren komen welke mensen in je nek hijgen en je daarom even extra last daar geven.

Hongergevoel

Het hongergevoel heeft ook meer te maken met hardnekkige patronen proberen te verbreken dan we denken. Omdat we veel in ons hoofd zitten, gaat onze energie daar het meest naartoe. Dan komt het al snel voor dat we ‘zweven’. Daardoor kun je de situatie ook wel ‘niet geaard’ noemen. Gevolgen daarvan zijn trouwens vaak dat je het dan koud hebt of dat je moeite hebt met concentratie op bepaalde onderwerpen. Als je veel in je hoofd zit, dan heb je dus ook minder verbinding met je lichaam. En het gevolg daarvan is dat je de signalen minder voelt. En het eerste dat we deze dagen dan merken is minder trek in eten.

Je kunt ook andere manieren van minder verbinding ervaren, zoals eventjes een verstoord slaapritme hebben of sneller emotioneel worden. Maar de duidelijkste deze maan zijn de hongersignalen. De rest is toch net wat subtieler. Zo is vaak te laat komen ook gewoon een teken van minder gegrond zijn. Maar… zoals met alles zitten er meer redenen achter dan 1. Achter honger zit soms een stukje jezelf gunnen. Achter te laat komen bijvoorbeeld dat je teveel voor een ander doet. Het universum probeert je dan te remmen en thuis te laten blijven. Zo word je altijd wel geholpen door je gidsen of het universum. Maar soms lijkt het helpen eerder op een hardnekkig patroon of pesten. Maar dat is het vaak gelukkig niet.

Fijne tips om je energie bij je te houden

Wat deze dagen praktisch gezien handig is, is om met jezelf bijvoorbeeld af te spreken op vaste tijden even te eten. Of zet wekkertjes. Help je geheugen maar. Het is echt niet fout iets meer met je hoofd te doen.

Durf ook stappen te zetten en ervaar hoe je nekpijn al heel snel wegtrekt! Laat het een positieve bevestiging zijn.

Niet geaard zijn of niet gegrond zijn heeft altijd meer gevolgen dan we denken. Waar bij de één misschien altijd dacht dat hij honger slecht aanvoelde, blijkt nu juist dat het probleem een stukje spiritueler is. En er zijn ook veel andere redenen voor niet in contact staan met je lichaam. Denk aan trauma, willen dat de tijd sneller gaat, etc.. Je kunt jezelf ook altijd helpen aarden door het aan te leren!

Aarden wordt vaak simpel over gedaan eigenlijk. Bijna of het niet belangrijk is. Wortels uit je grond schieten of iets visualiseren. Maar niets helpt als je niet weet wáarom je niet gegrond bent in de eerste plaats. Het begint bij zelfreflectie en niet bij maar een oefening doen. Bewustwording verbetert echt al 50% van de samenwerking. Leer in de video hieronder ook lekker over hoe je al heel gemakkelijk kan aarden!

Wat merk jij al van de nieuwe maan van 20 februari 2023? Neem ook eens kijkje in de maankalender!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De nieuwe maan van 20 februari 2023!”