5 duidelijke voordelen van hypnose!

5 duidelijke voordelen van hypnose

Vandaag bespreken we 5 duidelijke voordelen van hypnose. Maar eerst: wat is dan hypnose? Tijdens hypnotiseren leggen we verbinding tussen het bewustzijn en onderbewustzijn van iemand. Een bewustzijn is het ‘jij en ik’. Gewoon wij die bewust handelen in het dagelijks leven. Bewust denken over wat we willen eten bijvoorbeeld. Een onderbewustzijn is de innerlijke stem van iemand. Het wordt ook intuïtie of automatisme genoemd. Dat is degene die zo’n ongelofelijke drang veroorzaakt naar bijvoorbeeld vet voedsel. Alleen soms is die drang goed. En hebben we even vetten nodig. Maar soms is het totaal niet goed en wordt het teveel. Het is soms lastig te snappen. Daarbij kan drang naar vet voedsel ook nog tal van andere oorzaken hebben, zoals onvrede, informatie missen over gezond eten, etc..

Het onderbewuste kan in ieder geval veel bewerkstelligen. Vooral in gevoel en emotie. Maar vergeet ook niet lichamelijke klachten. Vaak wil het onderbewuste namelijk iets vertellen. Hij wil bijvoorbeeld vertellen dat je je hart meer mag volgen of dat je niet meer met een bepaald persoon moet omgaan. Maar hij kan niet zo duidelijk communiceren als het bewustzijn. Dan kiest hij vaak voor een klacht als een pijntje of dus, om het voorbeeld aan te houden, trek in vet eten. Maar soms is vet willen eten juist weer automatisme, en dat komt ook voort vanuit het onderbewuste. Het onderbewuste is dus niet altijd geheel te pijlen en zeker niet aan te passen. Maar daar ga ik je vandaag mee helpen.

Hoe werkt hypnotiseren?

Hypnose wordt vaak terecht vergeleken met iemand in trance brengen onder geleide meditatie. Sommigen beschrijven het proces of gevoel alsof ze dagdromen. Maar wat er daarachter eigenlijk gebeurt is dat je tijdens hypnose communiceert met iemands bewustzijn én onderbewustzijn. En normaliter communiceren we eigenlijk alleen maar met het bewustzijn. Soms niet hoor, dat is wanneer iemand ons diep beledigt of als we iets heftigs meemaken. Dan is dat zó sterk, dat ook het onderbewustzijn dat meekrijgt.

Maar tijdens hypnose communiceren we met beide en wel als volgt: we zetten het bewustzijn aan het werk. Hij krijgt tijdens hypnose opdrachten om hem zoveel mogelijk af te leiden. Hierdoor biedt het mogelijkheid om te communiceren met het onderbewuste. Aan het onderbewuste vragen we vervolgens om iets duidelijk te maken aan het bewuste. Dat is waar de communicatie tussen beide plaatsvindt. Het is in elke hypnose verschillend hoe dat eruit ziet. Sommige mensen kijken het op een tv’tje, anderen zien een silhouet of persoon als onderbewustzijn. Het mooiste is dat niemand dat kan beïnvloeden. Ok de hypnotiseur niet. Het is een veilig en betrouwbaar gesprek tussenbeide.

Niet iedereen kan in hypnose. Je moet er namelijk op vertrouwen dat communiceren met je onderbewustzijn nodig is en dat hij überhaupt bestaat. En het geeft helemaal niets als men hier niet in gelooft. Dan past simpelweg een andere vorm van hulp weer! Tenslotte kunnen sommige niet in hypnose omdat ze onzeker over het eigen kunnen zijn of omdat ze een te vol hoofd hebben betreft het dagelijks leven.

Engels: herinner zélf mensen uit je vorige levens!

5 duidelijke voordelen van hypnose

Maar wat werkt er dan wel en niet voor hypnose, nadat blijkt dat we er open voor staan? Laat me de punten met je doornemen!

1: Innerlijk kind helen: soms raken dingen in dit of het vorig leven ons zo diep dat ons bewustzijn daar erg van slag van is. Denk aan slapeloze nachten of boosheid ervaren. Naast met EMDR, is hypnose een goede zet voor. We gebruiken dan vaak iets dat heet ‘helend herbeleven’, uiteraard met veiligheid inachtneming;

2: Visualiseren: sommige mensen houden erg van visualiseren. Het lijkt op mediteren en het wordt vaak ingezet om rustig te worden of contact te maken met gaven of overledenen. Maar in hypnose kun je ook veel bewerkstelligen. Je kunt dan aan het onderbewuste versterking van een gave vragen, gids ontmoeten of een breed scala aan andere mogelijkheden toepassen!;

3: Moment voor jezelf: wat hier erg op aansluit is natuurlijk een momentje voor jezelf. Net als bij mediteren. Een goede hypnose staat tevens gelijk aan minstens twee uur slaap;

4: Automatisme: vaak een goed iets. Hij is degene die zorgt dat we onze hand op tijd wegtrekken als er een mes op af komt vallen of degene die remt in het verkeer terwijl je daar eigenlijk niet op lette. Maar soms wordt automatisme vervelend. Waar het begon met leren met de vingers te knippen overkomt dit gedrag je nu. Het onderbewuste past dit zomaar toe. Maar denk ook aan diepere dingen als afweermechanismes zoals controle willen houden aanpakken;

5: Tijdreizen: hiermee kun je je toekomst bekijken, maar dat is nog vrij onbekend. Een bekendere is je vorig leven begrijpen en helend herbeleven.

Vormen bijpassend bij de 5 duidelijke voordelen van hypnose

Hieronder vind je 3 passende hypnosevormen. Denk aan regressie voor verwerken van je jeugd en vorig leven maar ook begrijpen van waar tics vandaan komen. En allen komt terug op een moment voor jezelf. Lees ze vooral lekker door! Naast deze 3 zijn er nog meer: hypnoses echt op klachten gericht, een stoppen met roken hypnose of een virtuele maagband hypnose.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “5 duidelijke voordelen van hypnose!”