Het verschil tussen astraal reizen en lucide dromen

astraal reizen

Vandaag bespreken we het verschil tussen astraal reizen en lucide dromen. Het zijn twee begrippen die doorgaans nog wel eens door elkaar worden gehaald. Laten we dus gauw beginnen! Allereerst wil ik uitleggen dat beide erg vallen onder de gaven helderzien en heldervoelen. Gaven gaan namelijk erg ver en diep. Laten we met een andere uitleg van een gave beginnen zodat het zien en voelen duidelijker wordt.

Helderruiken. De bekendste symptomen hiervan zijn geuren ruiken die niemand anders ruikt en meestal een overledene. Maar het ruiken gaat veel dieper dan dat. Helderruiken betekent ook dat als hij uit balans is, je sneller verkouden wordt of zelfs poliepen in je neus kan krijgen. Het betekent ook dat je ja en nee vragen kunt stellen aan je reuk en dat je verschillende geuren als antwoorden kan ruiken. Maar de héle paranormale kant erachter is dat je ziektes kunt ruiken bij een ander. Of van welk product als je dat opeet, je ziek wordt. Of Leugens ruiken. Elke geur zijn eigen betekenis.

Zo werkt het ook met helderzien: bekend is geesten zien, aura’s en dromen. Of foto lezen en toekomstkijken. Onbekender is hoofdpijn krijgen door helderzien, scheelkijken of zien of iemand bezeten is. En heel onbekend, althans moeilijk te behalen, is dus lucide dromen.

Wat is lucide dromen?

Een lucide droom is eigenlijk dat je op het moment dat je ‘s nachts droomt, bewust bent van het feit dat dit een droom is. De volgende scenario’s kunnen dan ontstaan, afhankelijk van iemands gave of interesse. Je kunt dan eigen keuzes maken in de droom of je geniet gewoon van de droom terwijl je wéét dat het een droom is. De meeste mensen overkomt dit lucide dromen gewoon. Als je vaak last hebt van déjà vu’s, is de kans groot dat je de gave van het lucide dromen hebt!

Een stap vóór lucide dromen is dat je niet weet of de droom die je hebt gehad werkelijk gebeurde of niet. Dat zijn vaak onschuldige dromen zoals dat je boodschappen hebt gedaan. Sommige mensen moeten dan echt hun voorraadkast bekijken om te snappen of ze hadden gedroomd of dat het echt was gebeurd. Twijfel je? Misschien word je elke nacht op hetzelfde tijdstip wakker en is dat een hint.

Maar er zijn juist ook veel stappen verder dan dit. Zo kun je door middel van suggesties door middel van hypnose, meditatie of anders jezelf vragen of vertellen dat je bewust wil zijn van de droom die je hebt. Er is niet veel bekend over waaróm deze technieken werken, net als er veel onbekend is over de wereld van dromen.

Engels: waarom zien kinderen vaker geesten dan volwassenen?

Wat kunnen dromen betekenen?

Maar er is wel meer bekend over droomsymboliek. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende betekenissen:

-Je bent iets aan het verwerken. Dit kan gaan om iets serieus zoals trauma of iets simpels zoals de hoeveelheid prikkels vandaag;
-Men ziet ook wel eens de toekomst. Van onschuldig zien waar je je de volgende dag gaat bevinden tot iets dat later gaat gebeuren. Vaak gebeurt dit om je helderziendheid te bevorderen en je bewust te maken van je eigen kracht;
-Zo kun je ook je verleden of vorige levens zien. De leidraad is meestal: als je je in een vreemd land of vreemde situatie bevindt, dan is de kans groot dat dit om een vorig leven van jou gaat;
-Je krijgt een boodschap. Dit kan zijn van een engel, een overleden of je gids. Maar let op: het kan ook van een valse gids zijn. Deze boodschappen kunnen vervolgens letterlijk zijn of symbolisch. Zo staat water vaak voor diepliggende angst en slang vaak voor verraad. Dit is ook zo omdat wij dat in ons dagelijks leven ook zo zien: slangen zijn eng. Een boodschapper haakt daar met symboliek op in;
-Tenslotte kun je dromen over iets wat een ander meemaakt op dezelfde manieren als hierboven.

Maar let op: overledenen zijn vaak nog ‘nieuw’ in het geven van boodschappen in dromen. Dit kan een droom vaak ook weer heel onduidelijk maken of zelfs nachtmerries geven.

Wat is astraal reizen?

Astraal reizen is eigenlijk dat je met de ziel van je lichaam op reis gaat en ergens heen gaat. Dit kan gewoon naar een plek zijn dat je kent of juist een ander continent. Sommigen beweren ook dat ze tijdens het astrale reizen geesten kunnen waarnemen of dat ze in een andere dimensie terechtkomen wegens andere frequenties. Zij zien dan bijvoorbeeld de wereld waarin we leven maar dan met hele andere vormen en kleuren. Tijdens het reizen blijft het lichaam veilig waar het is. Uiteraard zijn er ook horrorscenario’s. Dat is wanneer mensen hun weg niet meer terug kunnen vinden of het verschil tussen realiteit en werkelijkheid niet meer weten.

Het reizen gebeurt vaak in dromen en lucide kunnen dromen is dan erg handig. Zo’n reis is dan eigenlijk een gevolg. Astrale reizen gebeuren soms ook weer niet in je slaap. Deze mensen gaan dan met meditatie of het aanzetten van hun derde oog uittreden. Zij kunnen dan hetzelfde gevoel en effect creëren als van in een droom creëren.

Heb jij wel eens astraal reizen meegemaakt of een lucide droom gehad? Laat het weten!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Het verschil tussen astraal reizen en lucide dromen”