Je kind verkopen om hem te genezen, bijgeloof?

je kind verkopen

Heb jij wel eens gehoord van je kind verkopen? Het wordt in sommige landen vaker gedaan dan in andere landen. Dat ligt eigenlijk vooral aan een stuk cultuur en bijgeloof dat erbij hoort, maar ook hoe makkelijk je met documentatie e.d. wegkomt.

Veel mensen hebben hier in ieder geval wel eens iets over meegekregen. Het bijgeloof gaat als volgt: wanneer een (vooral) kind vaak ziek is en men weet niet waarom, dan helpt het om je kind te verkopen aan iemand.

Geluk en ongeluk ruilen en kopen

Je kind verkopen kan natuurlijk letterlijk zijn en figuurlijk. Er zijn daarom twee definities. Bij letterlijk denken we aan weggeven ter adoptie. Over deze vorm hebben we het vandaag niet, al zal hij vast ook wel eens voorkomen inclusief het bijgeloof erachter. Maar nu hebben we het over het symbolische. Kijk, er is meer bekend over geluk en ongeluk kopen. Zo zijn er vele magiesoorten die ervoor zorgen dat je geluk af kan pakken van iemand anders. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, maar 1 veelgebruikte manier is via kado of geld of lening geluk kopen.

Geluk afpakken gaat dan om de handeling die je doet met je handen. Zo komt geluk kopen, stelen mag ik het eigenlijk noemen, dus vaak voor in bedrijven of op verjaardagen. Kun je dat al volgen? In bedrijven wordt er namelijk wel eens contant betaald. Denk erg simpel aan een pedicure of gewoon de Kruitvat. Als je dan geld geeft voor je dienst of product dat je krijgt, kun je van te voren geld besmetten en op het moment dat de eigenaar het geld aanraakt, krijg je (een deel van) hun geluk. Maar je kunt ook geld of iets anders kado geven. Wat de gedupeerde dan niet weet, is dat je met dat kado iets van zijn geluk steelt. Dat is als je het kado als ruil ziet en je voodoo óf slechte intentie inzet.

En is iedereens geluk af te pakken? Ja, eigenlijk wel. Vooral bij mensen die energetisch niet zo lekker in hun vel zitten of simpelweg veel geluk hebben in het leven. Als gevolg merken ze dan dus boetes, stremming van inkomen, of juist dat geld hetzelfde blijft, maar andere levensgebieden eraan gaan, zoals de huid, etc..

Twee definities van je kind verkopen

Maar hoe zit het dan met je kinderen verkopen? Dat zit dan als volgt. Sommige kinderen zijn onverklaarbaar erg ziek. De reden hierachter is overigens vaak karma, een niet fijn afgesloten vorige leven, familievloeken, etc.. Doktoren weten zich verder ook geen raad en vaak is ook niet goed aan te wijzen wat het is. Dan kun je er dus voor kiezen je kind symbolisch te laten kopen door een naaste. Diegene geeft je dan iets van 5 cent. Officieel en legaal verandert er niets. Maar er wordt wel een handeling gedaan. En dat is wanneer het bijgeloof dan verschillende invullingen krijgt:

-De 1 gelooft dat je als het ware even opnieuw reïncarneert. Een 2e leven en kans krijgt. Sommige mensen beweren echt dat dat werkt en hun kind wordt dan beter. Echter: dat niet fijne stukje dat voor de ziekte zorgt dan wel vaak voor verplaatsing van het probleem. Het is vaak gebleken dat deze kinderen moeite hebben met zichzelf vinden in het leven. Waar eerst bijvoorbeeld karma zorgde voor gezondheidsproblemen, daar is het nu mentale problemen;

-De ander gelooft dat je ongeluk afkoopt. Maar dat soms degene die het koopt ook een stuk van het ongeluk neemt;

-Weer een ander gelooft dat er zwarte of witte magie wordt toegepast om iemand beter te maken;

-Tenslotte geloven mensen in de kunst van het bewust worden. En door het geven van geld voor een kind, laten ze zien dat ze de karma, niet fijn afgesloten levens, familielijn en bloedlijn en gevolgen hiervan willen verschuiven. De vraag wordt dan eigenlijk: als in die 2e familie een familievloek is en in de 1e niet: heeft het kind dan ook die familievloek vanaf moment van aanschaf?

Zielen verkopen

Een afwijkend onderwerp is trouwens zielen verkopen. Er wordt dan vaak gedacht aan een pact met de duivel maken of iets heftigs (de ziel) inzetten om een zwaar voodooritueel te bewerkstelligen óf om de duivel een grote gunst te vragen, zoals veel geld. Uiteraard heeft dit veel consequenties in dat leven, het volgend leven of anders voor de kinderen van die persoon. Het is de vraag of deze theorie ook in verband staat met een baby verkopen. De baby wordt als gevolg soms wel hooggevoelig. En wat denk jij? Heb jij wel eens gehoord van je kind verkopen?

Engels: alles over familievloeken

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Je kind verkopen om hem te genezen, bijgeloof?”