De nieuwe maan van 21 maart 2023!

De nieuwe maan van 21 maart 2023!

De nieuwe maan van 21 maart 2023 staat alweer naast de deur! Ditmaal met aardig veel raakvlakken met de vorige nieuwe maan! Tijdens de nieuwe maan van 20 februari 2023 ervaarden we namelijk bedachtzaamheid, weinig trek in eten en druk op de nek. Het was dus een soort strijd tussen lichaam en geest. Veel willen denken en daarom je lichaam minder kunnen voelen en te weinig eten. En de druk in de nek in de hoop dat je snapte dat er druk zat achter beslissingen die je moest gaan nemen. Maar tijdens déze nieuwe maan komt hier weer veel van terug, namelijk wederom de nek, hongergevoelens en als nieuwe: ons uiterlijk. Het wordt eigenlijk een periode dat erg over uiterlijke waarnemingen gaat.

En weet je waarom deze nieuwe maan zo opvalt? Omdat heel je uiterlijk gewoon even anders is dan je bent gewenst. Van slechte haar dag tot zomaar tijdelijk een uitslag hebben. Dat is eigenlijk heel vervelend en zal veel op uitzitten aankomen.

De nieuwe maan van 21 maart 2023

Laten we eerst stilstaan bij die vervelende nek. Maar 1 die het wel o zo goed bedoelt en er voor je is. De nek wil alleen maar vertellen dat nu niet het moment is rust te creëren omtrent situaties of geduld te hebben. Dit is een periode van aanpak. Zie het maar als je onderbewustzijn, innerlijke stem of je gids die je willen pushen om het juiste te doen. Volg deze raad alsjeblieft op en je zult zien hoe een last van je schouders valt.

Gidsen werken eigenlijk heel vaak samen met lichamen. Een lichaam is namelijk tastbaar en redelijk duidelijk. Elke klacht heeft een symboliek al is het nog zo medisch te verklaren. Zo staat bijvoorbeeld een keel voor niet jezelf zijn. Maar er zijn ook veel onbekendere klachten zoals een nek dat staat voor mensen die in je nek hijgen (en waar je nee tegen moet zeggen). Nog ééntje dan: pijn aan je voeten betekent dat je iets meer mag reflecteren op jezelf. Dat is ook wel logisch want met pijn aan je voeten moet je thuis blijven. De boodschap is dan iets veranderen waardoor je buitenshuis je fijner gaat voelen dan voorheen.

Betreft de nek gaat het samengevat dus erg om voor jezelf opkomen en de hijgers eruit halen. Het is heel lief en nobel dat je iedereen wil helpen en ik kan je wel 10 redenen geven waarom je dat niet altijd moet doen, maar daar heb je waarschijnlijk niet veel boodschap aan. Dus laat me het op een andere manier uitleggen. Vraag jezelf gewoon voortaan af: ben jij de béste persoon om diegene te helpen? Of is er iemand die het simpelweg beter kan. Dat scheelt al enorm. Als je iets meer de diepte in wil, kun je ook aan jezelf vragen of je met jouw manier van helpen iemand wel echt helpt. Het zal je verbazen hoe vaak dat nee is. Denk maar aan geld lenen of een luisterend oor zijn terwijl iemand echt een psycholoog nodig heeft.

Het innerlijk en uiterlijk

Maar wat hebben de hongergevoelens en ons uiterlijk er verder mee te maken. De hongergevoelens betekent simpelweg dat je nog een nieuwe balans aan het zoeken bent. De vorige maan ben je flink aangepakt en vergat je te eten of smaakte al je eten gewoon niet zo lekker. En nu heb je daarvan geleerd en heb je wellicht trek in andere dingen. Betere dingen. Iets dat je lichaam nu aangeeft en wat je beter kan voelen.

Maar het uiterlijk is weer een ander verhaal. Sneller oneffenheden krijgen of dat je haar maar niet zit. Of dat je buik er anders uitziet dan normaal. Allemaal dingen die deze periode voor kunnen komen. Dit wil alleen maar zeggen dat we behoorlijk aan het shiften zijn, aan het veranderen zijn. We gooien dingen op een andere boeg, een betere waarschijnlijk. En alles en iedereen moet daaraan wennen. Je lichaam en gewoonten en wat het normaal te eten krijgt wordt iets anders waardoor je huid van slag raakt. En mensen zelf raken ook van slag omdat ze minder grip op je krijgen. Dat betekent dat je sneller te maken hebt met irritaties. Als we symboliek van lichamelijke klachten aanhouden betekent geïrriteerde mensen natuurlijk ook een geïrriteerde huid.

Meer prettige tips

Wat je het best kunt doen voor jezelf deze 3 dagen is gewoon goed opletten en bewuste keuzes maken. Misschien is varkensvlees wegens het vetgehalte niet zo handig. En neem eens 2 flessen water mee naar werk in plaats van 1. Of zorg dat je extra vroeg op staat zodat je ‘s avonds in ieder geval heerlijk in kan slapen. En vermijd dutjes. Of verschoon je bed even als de nieuwe maan voorbij is om zo snel mogelijk de energie ervan los kunt laten. Allemaal zaken die je huid goed gaan doen.

Wees verder ook duidelijk tegen je omgeving. Leg dingen uit aan ze, maar niet teveel. Houd het bij jezelf. Als je een uitleg bij jezelf houdt, kunnen anderen zich ook niet zo gemakkelijk meer irriteren.

Verder kan het ook echt geen kwaad om extra goed te letten op je postuur. En het is tevens een mooi moment om te kijken of je stoel bijvoorbeeld nog wel ergonomisch verantwoord is.

Wat ervaar jij al van de nieuwe maan van 21 maart 2023? Hoe is jouw huid? Check hier ook de maankalender!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De nieuwe maan van 21 maart 2023!”