Alles over helderruiken en de gave helderruikend zijn

alles over helderruiken

Helderruiken is een gave dat je ontvangt via je neus. Een gave is namelijk niets anders een versterking hebben op je zintuig, positief of negatief. Dat betekent dat de negatieve kant van helderruiken constant vieze geuren ruiken is of een verstopte neus hebben. In de kopjes hieronder zal ik alles over helderruiken onderverdelen. We bespreken hoe je iets kunt ruiken en wat dit betekent voor jou of je naaste als signaal, waarschuwing of voor leuks betekent!

Nederlands: helderruikend zijn

Lieve overledenen ruiken

Dit is denk ik de bekendste vorm van helderruiken. In ieder geval een veelvoudig gehoorde: overledenen ruiken. Kijk, iedereen heeft een bepaalde typische geur. Bijvoorbeeld bij een vriendin waarbij haar hele auto naar haar ruikt. Of de hoodie van je vriend(in). Iedereen heeft dit. Parfum, deodorant of lichaamsgeur. En we onthouden altijd veel met onze neus. Als een overleden geliefde langskomt bij je, om te kijken hoe het met je gaat, kan hij of zij expres of per ongeluk zich aan je laten ruiken. Denk aan zijn/ haar sigarettengeur of gewoon dé geur. De overledene wil je op dat moment gewoon vertellen dat ‘ie er is. En soms hebben ze een boodschap. Je kunt deze persoon ruiken omdat je standaard al helderruikend bent. Maar het kan ook zijn dat dit de enige manier is dat de overledene kan bedenken om zich kenbaar te maken.

Ruiken dat iemand aan je denkt

Er worden altijd elke dag energiekoorden gelegd tussen mensen, geesten, dingen en dieren. Door die koorden vindt informatieoverdracht plaats. Heldervoelende mensen krijgen daardoor te voelen hoe iemand zich voelt of waar iemand pijn heeft. Helderziende mensen zijn bijvoorbeeld aura’s. En helderruikende mensen ruiken dat iemand bijvoorbeeld aan ze denkt. Positief of negatief. Vaak wordt dan de bekende geur weer gegeven van die persoon. Volledig uit het niets. Je ramen zijn dicht, en al was de geur er maar heel even, dit is echt!

Ziekten ruiken

Eigenlijk kun je met alle gaven overal achterkomen. Maar een handig punt van helderruiken is ziektes kunnen ruiken. Of onheil. Ziektes ruiken is heel bijzonder. Mensen die dat doen, (helder)ruiken simpelweg een typische geur wanneer iemand ziek is. Of het nu gaat om ongeneeslijke ziekten of gewone verkoudheden, dat hangt volledig af van hoe jouw gave zich heeft ontwikkeld. Maar er zijn nuances. Zo kan het voorkomen dat een erge ziekte veel viezer ruikt dan een kleine ziekte. Op een gegeven moment kun je hier mensen goed mee helpen. Als je maar vertrouwt in jezelf.

Alles over helderruiken: zelfs leugens en toekomst

Die vind ik zelf een interessante. Je kunt dus, net als met elke gave, erachter komen met deze gave wat leugens en waarheden zijn. Zo kan het zijn dat iemand bijvoorbeeld niet op komt dagen en op het moment dat je je afvraagt waar hij of zij is, kun je een geur ruiken. Deze geur geeft dan vaak antwoord. Zo kun je het casino ruiken, wiet of veel meer nuances. Zelf heb ik het meegemaakt dat ik een wietgeur rook en meteen wist dat een kennis dus niet onschuldig aan het gamen was ‘s avonds. Dat was voor mij nodig om te weten omdat ik meteen beter in kon schatten hoe de kennis in elkaar zat. Maar niet te snel conclusies trekken! Want het kan ook zomaar zijn dat in dit voorbeeld een overledene bij je is die vaak drugs gebruikte en dat je dat bij toeval ruikt.

Je kunt zelfs toekomst en verleden ruiken. Als je je maar iets afvraagt en genoeg helderruikend bent.

Een ander voorbeeld een nieuwe fiets willen kopen. Je raakt de fiets in de garage aan en je ruikt ineens metaal of roest. Het doet jou gelijk denken aan flinke slijtage. Dat is dan een teken van hoe lang je fiets mee zal gaan. Je zult wel over het algemeen merken dat stank meestal negatief is en een fijne geur vaak positief is. Jouw gidsen spelen in op hoe jij dingen interpreteert.

Je kunt jezelf ook ja en nee vragen stellen over toekomst en verleden. Iemand vraagt je bijvoorbeeld iets over een nieuwe baan. Als je dan bloemen ruikt, dan weet je dat het positief zal zijn.

Qua verleden kun je bijvoorbeeld bij een nieuwe collega veel alcohol ruiken. Dat kan gerust inhouden dat de collega een drugsverleden heeft.

Alles over helderruiken: positieve en negatieve kanten aanpakken

Je ruikt wel eens dingen. En nu? Er zijn nog inderdaad zoveel meer betekenissen achter helderruiken. Denk aan vorige overleden bewoners ruiken of iets uit je vorig leven ruiken. Geuren zijn erg vaak dubbel te interpreteren. Zo kan die alcoholgeur bij je collega ook gewoon betekenen dat hij/ ze verslavingsgevoelig is. Niets meer en niets minder

Sommige mensen zijn helemaal niet helderruikend, maar eerder helderhorend. Toch ruiken zij sporadisch wat. Dat is dan vaak omdat je gidsen geen andere manier vonden om je aandacht te trekkend dan met geur.

Je kunt veel kanten op met je gave helderruiken hebben en ontwikkelen. Het is vast goed om te bedenken: inhaleer niet te gehaast als je iets vreemds ruikt. Ga er rustig mee om want misschien ruik je het maar 1 keer. Immers is het soms moeilijk om voor gene zijde, afhankelijk van de persoon, een geur achter te laten. En luister naar je helderruiken. Je kunt zomaar merken dat je verstopte neus of chronische verkoudheid ontzettend vermindert hierdoor.

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Alles over helderruiken en de gave helderruikend zijn”